εδώ Βρυξέλλες

Όλες οι εισαγωγές ζώντων ζώων και ζωικών προϊόντων στην Κοινότητα πρέπει να πραγματοποιούνται μέσω εγκεκριμένων συνοριακών σταθμών ελέγχου, βάσει υγειονομικού πιστοποιητικού και κατόπιν ελέγχων τεκμηρίωσης και ταυτοποίησης, επισημαίνει η αρμόδια για θέματα Υγείας επίτροπος Ανδρούλα Βασιλείου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Μαυρομμάτη. Όπως ανέφερε ο έλληνας ευρωβουλευτής, περίπου 2.000 τόνοι ακατάλληλων τροφίμων κατασχέθηκαν από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές κατά το πρώτο 9μηνο του 2008, με την Κίνα να κατέχει το ρεκόρ με 1.034 τόνους και τις Αργεντινή, Καναδά, Βιετνάμ, Χιλή, Ινδία, Αίγυπτο και ΗΠΑ να την ακολουθούν.
Μάλλον «αθωώνει» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα μεγάλα εμπορικά κέντρα για τον οικονομικό μαρασμό των μικρών περιφερειακών αγορών. «Η Επιτροπή δεν διαθέτει επαρκείς αποδείξεις ώστε να διαπιστώσει εάν στο σημερινό οικονομικό πλαίσιο η δραστηριότητα των μεγάλων εμπορικών κέντρων (malls) έχει συμβάλει στην επιδείνωση της κατάστασης των μικρών συνοικιακών εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων», ήταν η απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου κ. ΜακΚρίβι σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Αγγελάκα.
Με αφορμή τη δολοφονική επίθεση κατά της συνδικαλίστριας μετανάστριας Κ. Κούνεβα, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του ΕΚ Σταύρος Λαμπρινίδης υπέβαλε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν έχει λάβει γνώση του τραγικού περιστατικού της δολοφονικής επίθεσης και αν διαθέτει στατιστικά στοιχεία φαινομένων βίας κατά εργαζόμενων μεταναστών στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.
Σε δύο νομοθετικές προτάσεις για την ενίσχυση του νόμιμου δικαιώματος των γυναικών για άδεια μητρότητας, καθώς και για την εξασφάλιση ίσης μεταχείρισης των αυτοαπασχολουμένων, αναφέρεται η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτού της ΝΔ Μαρίας Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου.


Σχολιάστε εδώ