«ΑΡΩΜΑ» ΛΑΪΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ήθελε στη νέα κυβέρνηση η ΔΑΚΕ

«Πενιχρές» οι προσδοκίες των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ από τον (πολυαναμενόμενο) κυβερνητικό ανασχηματισμό. Επισημαίνοντας ότι «πρέπει να αναμένουμε τις πρώτες πολιτικές κινήσεις για να κρίνουμε τις προθέσεις του νέου κυβερνητικού σχήματος» τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ εκτιμούν ότι με βάση τα πρόσωπα που ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής επέλεξε για να ολοκληρώσει τη θητεία προς τις βουλευτικές εκλογές, «δεν πρέπει να αναμένεται ουσιαστική στροφή και μεταβολή της κοινωνικής και της οικονομικής πολιτικής».

Πολλοί από τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές επισημαίνουν την απουσία κάθε στελέχους της ΝΔ που εκφράζει τη λεγόμενη λαϊκή – κοινωνική Δεξιά ή μαζικούς χώρους (π.χ. αγρότες, εργαζόμενους κ.ά.) ενώ αρκετοί συνδικαλιστές δεν διστάζουν να πουν ότι η κυβερνητική πολιτική θα κινηθεί στα, μέχρι σήμερα, πολιτικά πλαίσια, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο νέος υπουργός Οικονομίας (Γ. Παπαθανασίου) είναι της λογικής «Αλογοσκούφη» και τον χαρακτηρίζουν ως σκληρό υποστηρικτή της ελεύθερης αγοράς. Αιχμές διατυπώνονται και για την τοποθέτηση του κ. Κ. Χατζηδάκη στο υπουργείο Ανάπτυξης, υπενθυμίζοντας τις πρόσφατες αυξήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου ο υπουργός ήταν επικεφαλής του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ δεν παραλείπουν να τονίσουν πως σε περίπτωση που «δικαιωθούν» οι πρώτες εκτιμήσεις τους, που βασίζονται στα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης, οι ίδιοι θα συνεχίσουν να προβάλλουν και να διεκδικούν τα αιτήματα των εργαζομένων «με το όποιο κόστος». Πάντως, εύχονται να διαψευστούν και η νέα κυβέρνηση να επιδείξει μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία σε ένα ιδιαιτέρως φορτισμένο πολιτικά, περιβάλλον…


Σχολιάστε εδώ