Αναλγησία…

// Πληροφορήθηκα και τούτο το εκπληκτικό…

// Μαζί με τα 12 πανάκριβα ελικόπτερα APACHΕ που ήρθαν από τις ΗΠΑ προ διετίας και σκουριάζουν στα Μέγαρα, αφίχθησαν και 4 αμερικανοί μηχανικοί της ΒOEING, οι λεγόμενοι tech-rep, για να υποστηρίζουν τεχνικά τα ελικόπτερα. Προβλέπεται από τη σύμβαση.

// Οι κύριοι αυτοί ασχολούνται με το ψάρεμα στην Πάχη, τις μελέτες αύξησης της ωοτοκίας των ορνίθων όταν ακροώνται κλασική μουσική στα γειτονικά ορνιθοτροφεία Μεγάρων και τις εκδρομές στα αρχαία… Είναι άπραγοι…

// Για ποιον λόγο δεν παραλαμβάνουν τα ελικόπτερα δεν μπορεί κανείς να καταλάβει. Η ΓΔΑΕΕ μήπως έχει εξήγηση;

// Εν τω μεταξύ, η συμβατική υποχρέωση της BOEING για την παραμονή των 4 εδώ λήγει στις 31 Μαρτίου 2009. Οι tech-rep είναι απαραίτητοι. Ποιος θα τους πληρώσει μετά; Μήπως οι ηλίθιοι φορολογούμενοι, που κάθε φορά καλούνται να εξαργυρώσουν την ανικανότητα κρατικών λειτουργιών; Μήπως φταίει η ατιμωρησία;

Παρών και προσκυνών…

// Η έννοια «παρών» σε ψηφοφορία στη Βουλή από βουλευτή εκτός κυβερνητικού κόμματος σημαίνει φλερτ, χαμόγελο, ανοχή.

// Παρών ψήφισε στον Π.Υ., ο αιρετικός κ. Πέτρος Τατούλης αφού προηγουμένως έσυρε τα «εξ αμάξης» στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «η διαφθορά συνεχίζει ν’ αδειάζει τα κρατικά Ταμεία και τις τσέπες των πολιτών χωρίς κανείς να τιμωρείται» και προσθέτοντας: «Μερικοί εξ ημών ενεργούμε ως λομπίστες των οπλεμπόρων…»!

// Παρέλειψε (από πρόθεση;) ο Αρκάς να προσθέσει ότι το κόμμα που φιλοδώρησε με το «παρών» του είχε και στις λίστες των υποψηφίων βουλευτών, το 2007, οπλεμπόρους…

// Αυτό όμως δεν είναι τίποτε μπροστά στο φαινόμενο συνεταίροι οπλεμπόρων να είναι υπουργοί…

// «Ω τλήμων Ελλάς», αναφώνησε ο Αγησίλαος μετά τη μάχη της Χερώνειας. Το επαναλαμβάνουμε σήμερα….

Η διαφάνεια στο μεγαλείο της…

// Στην τούρλα του Σαββάτου, των γιορτών και του ανασχηματισμού η ΓΔΑΕΕ έχει βάλει το ΓΕΣ να συντάξει, επειγόντως, τις προδιαγραφές των πυρομαχικών αρμάτων.

// Φήμες που ευχόμαστε να μην επιβεβαιωθούν λένε ότι «κόβονται και ράβονται» στα μέτρα μεγαλοβαρόνου της χρυσής εποχής Σημίτη, με μειωμένες απαιτήσεις, δηλαδή εις βάρος της μαχητικότητας των αρμάτων.

// Ο δρόμος είναι ένας και μοναδικός, διεθνής διαγωνισμός. Πρέπει, επιτέλους, η χώρα να πάψει να θεωρείται μπανανία….

Κακοί χειρισμοί…

// Η γραμμή της εφημερίδας και οι απόψεις της στα θέματα προστασίας του κύρους των ΕΔ αλλά, κυρίως, της εξασφάλισης του απορρήτου της επιχειρησιακής δράσης είναι ξεκαθαρισμένη και συνεπής.

// Δύο φορές (27/6 και 28/9) είχαμε αναφερθεί στο αίτημα μόλις αποστρατευθέντος Αντιπτέραρχου να παρουσιασθεί στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας και τον κ. υπουργό για να εκθέσει θέματα ασφαλείας και διαρροών πληροφοριών που αφορούν τη μαχητικότητα της ΠΑ.

// Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό με το μη σοβαρό επιχείρημα ότι «Δεν μας απασχολούν αυτά που λέει…».

// Αυτά που λέει και ισχυρίζεται, με τεκμήρια, γραπτώς, είναι μάλλον ενδιαφέροντα και ο Πτέραρχος είχε επιλεγεί από την παρούσα κυβέρνηση ως σοβαρός, αποδοτικός και επαρκής για να γίνει Υποδιοικητής του ΑΤΑ.

// Όπως πληροφορηθήκαμε, ο κ. Πτέραρχος, αφού είδε κι αποείδε, και ανησυχών σφόδρα, προσέφυγε στον Εισαγγελέα Λάρισας κάνοντας σχετικές καταγγελίες! Κλήθηκε μάλιστα τη 14η Ιανουαρίου για κατάθεση!

Τα επακόλουθα της παραλυσίας

// Η Τουρκία, επωφελούμενη της αφασίας, συνεχίζει ανενόχλητη τις έρευνες για πετρέλαιο και προσπαθεί να δημιουργήσει de facto κατοχής πάνω από το Φαρμακονήσι και την Άνδρο.

// Καλή η επίσκεψη του κ. Παπούλια στο Αγαθονήσι, με συμβολισμό. Φθάνουν οι συμβολισμοί χωρίς ισχυρές ΕΔ;

// Πάμε για νέα Ύμια, οπότε θα χρειασθούμε έναν νέο Σημίτη να ανακοινώσει ότι «Διεπισθώθη έλλειμμα δυνάμεων» και να ευχαριστήσει ξανά τους Αμερικανούς. Εκεί καταντήσαμε! Ω τλήμων Ελλάς…


Σχολιάστε εδώ