Έπεσαν όλοι έξω…

Αν τις προηγούμενες δυο-τρεις εβδομάδες ο Κώστας Καραμανλής παρακολουθούσε τα αλλεπάλληλα σενάρια ανασχηματισμού που ανέπτυσσαν τα Μέσα Ενημέρωσης, δεν θα χρειαζόταν να αναζητήσει άλλους… τρόπους ψυχαγωγίας. Οι τελικές του αποφάσεις καμία σχέση δεν είχαν με τις εικασίες που ακούστηκαν και η αξιοπιστία των Μέσων Ενημέρωσης (της συντριπτικής τους πλειονότητας τουλάχιστον) δέχθηκε ένα ισχυρό, ισχυρότατο πλήγμα.

Κι αυτό για δύο κυρίως λόγους: Πρώτον, διότι ελάχιστοι γνώριζαν τις αποφάσεις του πρωθυπουργού, κι εκείνοι δεν μίλησαν πουθενά, και δεύτερον, γιατί «απόντος» του Θ. Ρουσόπουλου δεν υπήρχε «κεντρική γραμμή».

Έτσι, οι δημοσιογράφοι είτε υιοθετούσαν εκτιμήσεις κορυφαίων υπουργών, είτε αναπαρήγαν προσωπικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις στελεχών. Με τα… γνωστά αποτελέσματα.

Μεγαλύτερες «φούσκες» στα σενάρια των ΜΜΕ:

1. Η… παραμονή του Γ. Αλογοσκούφη στη θέση του, κάτι που μέχρι την παραμονή του ανασχηματισμού εφημερίδες και κανάλια το θεωρούσαν δεδομένο. Μάλιστα, μεγάλη εφημερίδα μετέφερε διάλογο του πρωθυπουργού με τον απελθόντα, όπου ο πρώτος διαβεβαίωνε τον δεύτερο ότι δεν… ψάχνει υπουργό Οικονομίας! Και τελικά ο Αλογοσκούφης όχι μόνον έφυγε από το υπουργείο, αλλά έμεινε και εκτός κυβέρνησης.

2. Η μετακίνηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Ρηγίλλης. Αμέτρητος ο αριθμός των δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία θα εγκατέλειπε το υπουργείο Άμυνας για να αναλάβει γενικός γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο το «ΠΑΡΟΝ» όλο αυτό το διάστημα επέμενε ότι δεν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο και ότι ο Μεϊμαράκης άφηνε τις σχετικές φήμες αδιάψευστες κάνοντας προσωπικό παιχνίδι σε βάρος και του νυν γραμματέα Λευτέρη Ζαγορίτη. Αλλά και στην περίπτωση του τελευταίου επιβεβαιώθηκε το «ΠΑΡΟΝ», σημειώνοντας σε κάθε ευκαιρία ότι ο Ζαγορίτης θα παραμείνει στη θέση του στο κόμμα, ενώ τα περισσότερα ΜΜΕ θεωρούσαν περίπου δεδομένη την είσοδό του στην κυβέρνηση. Μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός, μετά την τελευταία συνάντηση του Ζαγορίτη με τον πρωθυπουργό, είχε σπεύσει να προεξοφλήσει την υπουργοποίησή του, με τη δημοσιογράφο να καταλήγει στο συμπέρασμα αυτό και από το ύφος και τον τόνο των δηλώσεων του γραμματέα. Είχε μιλήσει χαρακτηριστικά για τη «γλώσσα του σώματος», που… αποκάλυπτε όσα δεν έλεγε ο Ζαγορίτης.

3. Η… σίγουρη υπουργοποίηση της Μαριέττας Γιαννάκου. Οι διαδοχικές αναφορές των ΜΜΕ την τοποθετούσαν είτε στο υπουργείο Υγείας (σε μια… συμβολική κίνηση του πρωθυπουργού) είτε στο Ανάπτυξης είτε και στο Απασχόλησης. Ζήτημα υπουργοποίησης της κ. Γιαννάκου δεν τέθηκε σε καμία φάση των σχεδιασμών του κ. Καραμανλή.

Παταγώδης ήταν η διάψευση και μιας ακόμη σειράς «πληροφοριών» που έκαναν τον γύρο των ΜΜΕ, όπως η μετακίνηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο υπουργείο Επικρατείας με καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου, η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά σε οικονομικό υπουργείο ή στο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και η επιστροφή στην κυβέρνηση στελεχών όπως ο Π. Παναγιωτόπουλος, ο Γ. Γιακουμάτος, ο Αθ. Γιαννόπουλος, ο Β. Μιχαλολιάκος και ο Β. Πολύδωρας.


Σχολιάστε εδώ