άλλες τυπολογίες

// Προχωρημένες οι συζητήσεις μεταξύ Δ. Ρίζου και Β. Ρέστη για ραδιοφωνική συνεργασία στον «Παρέα». Αν τελικά επιτευχθεί η συμφωνία, ο «Παρέα» θα μεταμορφωθεί σε MTV Radio, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του εφοπλιστή. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναζητηθεί άλλη συχνότητα. Πηγές από το περιβάλλον Ρέστη κάνουν λόγο για επικείμενη είσοδο του ΔΟΛ στον Arrena με 45%, ανταλλάσσοντας το ποσοστό με μετοχές του οργανισμού. Τέλος, υπάρχει συζήτηση για την πλήρη εξαγορά του Teletime στην Πάτρα.

// Σκληρές επιθέσεις προς το πρακτορείο Άργος από το «Θέμα» και διάφορα blog για «καπέλα» στην κυκλοφορία. Το «Άργος» διαψεύδει κατηγορηματικά την κατηγορία.

// Ένα πολιτιστικό-ιστορικό οπτικοακουστικό ντοκουμέντο για τον Γιάννη Ρίτσο δημιούργησαν ο Γιώργος και η Ηρώ Σγουράκη. Πρόκειται για ένα βιβλίο-λεύκωμα 200 σελίδων με τον γενικό τίτλο «Γιάννης Ρίτσος – Αυτοβιογραφία», συνοδευόμενο από DVD με μια κινηματογραφική αυτοβιογραφική ταινία. Το βιβλίο είναι γραμμένο στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα και περιλαμβάνει σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα, ανέκδοτες φωτογραφίες, σημειώσεις, χειρόγραφα ποιημάτων. Το DVD γυρίστηκε στα μέρη όπου είχε εξοριστεί ο Γιάννης Ρίτσος.

// Ένα αξιόλογο περιοδικό με τίτλο «Αγροτική Ενημέρωση» εκδίδεται κάθε μήνα από το τομέα Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, με υπεύθυνο έκδοσης τον Αλέκο Κόκκαλη. Περιέχει πλούσια ύλη και ανάλογο φωτογραφικό υλικό, με θέματα που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη.

// Απέσυρε την αγωγή της η Έλλη Στάη εναντίον της εφημερίδας «Παρασκευή + 13» και του Αιμίλιου Λιάτσου.

// Αλλαγές στην ΕΡΤ. Φεύγει ο Μιχαλέλης και αναλαμβάνει Διευθυντής Ειδήσεων ο αξιόλογος Γιώργος Λαμπράκος.

// Κόντρες στην ΕΙΗΕΑ για τις συνδρομές. Η «Καθημερινή», έχοντας την υποστήριξη και της «Ελευθεροτυπίας», αμφισβητεί την υποχρέωσή της να καταβάλλει συνδρομή, όπως ορίζεται από το επικυρωμένο με νόμο καταστατικό της Ένωσης Ιδιοκτητών. Το ποσό αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει και τα 300.000 ευρώ και θεωρείται πως είναι ιδιαίτερα υψηλό σε τέτοιες εποχές που κινδυνεύουν θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της ΕΙΗΕΑ, τα έσοδα από τις εισφορές θα ανέλθουν για το 2009 σε 1.920.000 ευρώ και τα συνολικά έσοδα σε 1.942.500 ευρώ. Καθώς τα έξοδα προϋπολογίζονται σε 1.923.000 ευρώ, η ΕΙΗΕΑ αναμένει κέρδη 19.500 ευρώ.

// Εν αναμονή ακόμη ο Ν. Κακαουνάκης για την οριστική διευθέτηση του συμβολαίου του με τον Alpha. Ως το τέλος του έτους πάντως ο δημοσιογράφος και εκδότης δεν πρόκειται, όπως αφήνει να εννοηθεί, να συνεργαστεί αποκλειστικά με κάποιο κανάλι. Πάντως διαφημίσεις της εφημερίδας του «Στο Καρφί» μεταδίδονται και στο Alter, ενώ η ραδιοφωνική του παρουσία θα αποτελέσει βαρόμετρο είτε για το υπό σχεδιασμόν Mega Radio είτε για τον Real, που κερδίζει πόντους στην ακροαματικότητα. Ο Ν. Κακαουνάκης διαψεύδει πάντως πως είχε επαφές με την πλευρά Λαυρεντιάδη.

// Μια ακόμη κίνηση των Αττικών Εκδόσεων στη Βουλγαρία. Η ενδέκατη εκτός ΗΠΑ έκδοση της Forbes θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο στη Βουλγαρία σε συνεργασία με τη θυγατρική των Αττικών Εκδόσεων, Attica Media Bulgaria, σύμφωνα με ανακοίνωση της Forbes Bulgaria. Η κυκλοφορία θα ξεκινήσει από τη Σόφια, με αρχική κυκλοφορία 30.000 τεύχη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, και η έκδοση θα περιλαμβάνει σε ποσοστό 60% βουλγαρικές επιχειρηματικές ειδήσεις και κατά 40% θεματολογία από την αμερικανική έκδοση του «Forbes».

// Πολλές οι σκέψεις των επιτελών του ΔΟΛ για την αντιμετώπιση της κρίσης. Δεν θα πρέπει να αποκλείεται η πώληση περιοδικών, αλλά και επιχειρήσεων που δεν έχουν άμεση σχέση με την εκδοτική δραστηριότητα. Συμμαχίες όπως αυτές με την «El Pais», που είχαν προαναγγελθεί παλαιότερα από τον ίδιο τον Στ. Ψυχάρη, παραμένουν προς το παρόν «παγωμένες».

// Σε φθηνότερο χαρτί θα τυπώνεται πλέον το «On-Off» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους της έκδοσης. Οι στήλες θα μειωθούν, ενώ οι σελίδες με τους κινηματογράφους και τα θέατρα θα μεταφερθούν σε άλλη έκδοση του φύλλου. Συζητήσεις για την κατάργηση του τηλεοπτικού περιοδικού υπήρχαν και πριν από έναν χρόνο. Την ίδια ώρα υπάρχουν σκέψεις στον Νέο Κόσμο για την έκδοση μιας καθημερινής αθλητικής εφημερίδας που θα συνοδεύει την «Ελευθεροτυπία».

// Περικοπές και στο ίδιο το «Έθνος», καθώς μπαίνει ψαλίδι στις αμοιβές για την εργασία της Κυριακής, κάτι που έγινε ήδη στον «Ελεύθερο Τύπο» και στην «Ελευθεροτυπία».

// Με έρευνες αγοράς κινείται προς το παρόν ο Alpha για την επιλογή προγράμματος, ενώ εξετάζονται πολλά ελληνικά σενάρια αλλά και ξένα, από τις Κάννες, που θα μπορούσαν να ελληνοποιηθούν για την επόμενη σεζόν. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ακούγεται έντονα πως το RTL θα δείξει ενδιαφέρον για την αγορά των δικαιωμάτων των Ολυμπιακών Αγώνων, που ως γνωστόν η ΔΟΕ τα διαπραγματεύεται πλέον με ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς ομίλους στην Ευρώπη.

// Και www.typologies.gr! Πιλοτικά, και σε συνεργασία με την έντυπη έκδοση, λειτουργεί από την περασμένη Τρίτη το μπλογκ των Τυπολογιών, με επιλογές από την τρέχουσα ειδησεογραφία. Το ραντεβού των τελευταίων 15 χρόνων των αναγνωστών με την εφημερίδα, κάθε Κυριακή, δεν αλλάζει βέβαια.

// Εταιρεία και από την Ελεονώρα Μελέτη. Ονομάζεται Ελεονώρα Μελέτη Μονοπρόσωπη ΕΠΕ και έχει μοναδική εταίρο την παρουσιάστρια, με κεφάλαιο 6.000 ευρώ. Σκοπός της η παροχή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών, οι διαφημίσεις, η παρουσίαση κάθε είδους προϊόντος κ.ά.

// Συνεχίζονται τα τηλεπαιχνίδια του τύπου «Βρες τη λέξη» με τις γραμμές υψηλής χρέωσης. Τέτοιο πρόγραμμα μεταδίδει το Sport TV του Σ. Κόκκαλη, ενημερώνοντας όμως πλέον πως η αναμονή μπορεί να διαρκέσει έως και 3 λεπτά, με χρέωση 1,52 ευρώ τα 60 δευτερόλεπτα και με δικαίωμα συμμετοχής ατόμων άνω των 18 ετών.

// Προετοιμάζεται το Mega για το ραδιοφωνικό του βήμα. Η φημολογία πως βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Flash πυκνώνει, όμως η πλευρά Κόκκαλη διαψεύδει.

// Δικαιώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης από το Δ΄ τμήμα του ΣτΕ για δύο αποφάσεις επί προστίμων του Alter. Η πρώτη ήταν για το δελτίο ειδήσεων και η δεύτερη για τις «Αϋπνίες».

// Λουκέτο στο περιοδικό αυτοκινήτου «Wheels & Motors» του «Έθνους», λίγους μόνο μήνες μετά το λανσάρισμά του ως μηνιαίο ένθετο στην εφημερίδα. Για την έκδοσή του είχε προσληφθεί μάλιστα στο «Έθνος» ο επικεφαλής του αυτοκινήτου στον «Ελεύθερο Τύπο» Θ. Τσίκας. Το ένθετο δεν άντεξε πολύ και ήδη ανακοινώθηκαν οι απολύσεις των συντακτών του, με εξαίρεση τον επικεφαλής. Η εφημερίδα θα εντάξει ως ένθετο περιοδικό αυτοκινήτου το «Car & Driver» του ομίλου. Ουσιαστικά πρόκειται για αναστολή αυτόνομης έκδοσης του περιοδικού που πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 1989.

// Πτώση 10 με 15% (κατά μέσον όρο) είχαν οι κυριακάτικες εφημερίδες το 2008, σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει. Τη μεγαλύτερη πτώση είχε η «Καθημερινή» με 16-17%, το «Πρώτο Θέμα» είχε 15% και το «Βήμα» 5%.

// Μουσική συνεργασία της Mad Melody με το νέο εμπορικό ψυχαγωγικό κέντρο Athens Heart της οδού Πειραιώς και τα Multirama, τη μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων Πληροφορικής. H εταιρεία Mad Melody (www.madmelody.gr), ο μεγαλύτερος πάροχος εξειδικευμένων μουσικών υπηρεσιών για επιχειρήσεις, επεκτείνει τις συνεργασίες της με καινούργιους πελάτες, ξεπερνώντας πλέον τα 1.000 σημεία εγκατάστασης στην Ελλάδα.

// Πρώτος μετέδωσε την είδηση του ανασχηματισμού ο Μανόλης Κοττάκης από τον CITY. Στις 10.03, το πρωί της Τετάρτης είπε ότι αυτήν τη στιγμή γίνεται ανασχηματισμός, στις 10.30 μάλιστα έδωσε τα ονόματα των νέων υφυπουργών. Στις 10.30 η Μαρία Σπυριδάκη σε έκτακτο δελτίο στο MEGA έδωσε τα περί ανασχηματισμού και στις 10.45 η Έλλη Τριανταφύλλου από τον ΣΚΑΪ.


Σχολιάστε εδώ