άλλα δημοτικά

– Όπως είχαμε γράψει την περασμένη Κυριακή, ο δήμαρχος Ταύρου προχώρησε στην «καρατόμηση» του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Ψύλλα, στον οποίον καταλογίζει… τάσεις αυτονόμησης. Η αντικατάσταση του Ψύλλα δημιουργεί… αναταράξεις στην πλειοψηφία αφού ο πρώην -πλέον- πρόεδρος του ΔΣ δεν πρόκειται να ψηφίσει στο μέλλον κανένα θέμα που θα φέρει ο δήμαρχος στο Συμβούλιο ενώ μετά τις ευρωεκλογές θα ανεξαρτητοποιηθεί και θα ανακοινώσει πιθανότατα δικό του συνδυασμό. Ο δήμαρχος θα διατηρήσει στην αντιδημαρχία τον Σωτήρη Ανδρέου, ενώ θα κάνει αντιδήμαρχο άλλον έναν σύμβουλό του, που θεωρείται ότι ανήκει στους ανθρώπους του Ψύλλα, τον Σωτ. Ντόλαντζα, όπως και τον Γιάννη Μακρή. Έτσι δεν μένει… χώρος για τον… αυτοεμφανιζόμενο ως «δελφίνο», Γ. Δαμηλάκο, ο οποίος θα χάσει τη θέση του αντιδημάρχου και θα ασχοληθεί πλέον με τις… εκδόσεις.

Εκείνο που επιδιώκει πλέον ο δήμαρχος, τόσο με τον νέο πρόεδρο του ΔΣ όσο και με τους νέους αντιδημάρχους είναι να ισχυροποιήσει περισσότερο τη θέση του και να αποδυναμώσει τους… εσωκομματικούς αντιπάλους του για να πάει ήσυχα στις επόμενες εκλογές.

Να σημειώσουμε ότι η θητεία των αντιδημάρχων θα έχει διάρκεια ενός χρόνου.

– Νέους αντιδήμαρχους για το 2009 όρισε με απόφασή του ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου εκλέχθηκε ο μέχρι τώρα αντιδήμαρχος Μάριος Μαραγκάκης. Στη θέση του αντιπροέδρου από τον χώρο της μείζονος αντιπολίτευσης ο Πάνος Αλεξανδρής και στη θέση του γραμματέα ο Νίκος Πέππας.

Τις πέντε θέσεις των αντιδημάρχων κατέλαβαν η Ρένα Χαλιώτη, με αρμοδιότητες σε θέματα Πολεοδομίας, ενώ θα είναι και αναπληρωτής δημάρχου, ο Νώντας Γαρδέλης για τεχνικά θέματα και τις προμήθειες, ο Σπύρος Σταθούλης για οικονομικά και νομικά θέματα ο Γιώργος Ιατρίδης για το ειδικό σώμα, το ΚΕΠ και το ληξιαρχείο και ο Δημήτρης Καρλαύτης για τη καθαριότητα και το πράσινο.

– Τους νέους αντινομάρχες της Νομαρχίας Αθηνών ανακοίνωσε προχθές ο Γιάννης Σγουρός. Συγκεκριμένα, ο Χ. Πασβαντίδης αναλαμβάνει καθήκοντα Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και αναπληρωτής νομάρχης, η Χ. Κεφαλίδου αναλαμβάνει καθήκοντα Σχεδιασμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, η Αθηνά Δρέττα Παιδείας, ο Αργύρης Γιαννόπουλος Αστικών Υποθέσεων, η Μαρίνα Αδάμ Υγείας και ο Β. Χρονόπουλος Εξυπηρέτησης Πολιτών.


Σχολιάστε εδώ