άλλα αθλητικά

// Πλησιάζει η ώρα των εκλογών στην ΕΠΟ και στα δύο στρατόπεδα έχουν φουντώσει οι τελευταίες προετοιμασίες. Το Σάββατο 24 του μήνα θα γνωρίζουμε εάν ο Σοφοκλής Πιλάβιος ή ο Βίκτωρας Μητρόπουλος θα είναι ο νέος πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και ο άνθρωπος που θα αναλάβει να βγάλει την ομοσπονδία του μεγαλυτέρου αθλήματος από την οικονομική κρίση στην οποία έχει βρεθεί, μετά και τον οικονομικό αποκλεισμό στον οποίο έχει μπει από το καλοκαίρι του 2006 με τον νόμο περί αυτοδιοίκητου και τα προβλήματα που υπήρξαν με τη FIFA.

// Η παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα στην περίπτωση του Κύρου Βασάρα προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου παρενέβη, κατά πρωτοφανή τρόπο, σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν συνέβη το παραμικρό και δεν άνοιξε μύτη, έστω και αν ο διαιτητής έκανε λάθη. Την ίδια στιγμή έκλεινε τα μάτια στα σοβαρότατα επεισόδια της Τρίπολης στο ματς του τοπικού Αστέρα με τον Ολυμπιακό, στο οποίο ένας αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα! Ο κ. Σιμιτζόγλου έκρινε ότι δεν συνέτρεχε λόγος να παρέμβει εκεί, αλλά συνέτρεχε στο Ολυμπιακό Στάδιο επειδή ο διαιτητής του αγώνα δεν καταλόγισε ένα πέναλτι. Πιθανώς τέτοιες συμπεριφορές εισαγγελικών λειτουργών να εξηγούν πολλά…

// Ο ίδιος ο Βασάρας πάντως, κόντεψε να τρελαθεί τις τελευταίες ημέρες με την παραπομπή του, αλλά κυρίως όταν έμαθε ότι πρόκειται να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα για μια διαιτησία, που ο ίδιος επιμένει ότι ήταν καλή. Ο διεθνής ρέφερι, όποτε και να ερωτηθεί, θα απαντήσει ότι δεν ήταν πέναλτι η φάση του 88′ στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ και είναι –όπως λέει– πεπεισμένος για αυτό μετά από πολλά ριπλέι.

// «Περίπατο» Ολυμπιακού δείχνουν τα έως τώρα αποτελέσματα στο Πρωτάθλημα της Super League. Το Πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμη και υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια για τους Πειραιώτες, αλλά το πιο πιθανό είναι να κατακτήσουν άνετα και αυτόν τον τίτλο και ν’ αφήσουν τους διώκτες τους να ελπίζουν στο μέλλον….

// Όλα αυτά, όμως, σίγουρα δεν δείχνουν ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα και αυτό φαίνεται κυρίως στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ομάδων μας και στις επιτυχίες τους, οι οποίες έχουν ταβάνι. Μέχρι ενός σημείου φτάνουν και όταν βρίσκουν απέναντί τους ισχυρό αντίπαλο αποκλείονται. Αυτή είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος στην κυριαρχία μιας ομάδας τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα αυτή, μάλιστα, για τον Ολυμπιακό ο λόγος, ακριβώς εξαιτίας αυτής της έλλειψης του ανταγωνισμού δεν μπορεί και η ίδια να διακριθεί στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να μην επενδύει, αν και τον τελευταίο χρόνο έχει επενδύσει αρκετά σε παίκτες σε σχέση με το παρελθόν. Το πρόβλημα, όμως, παραμένει και αφορά το μη ανταγωνιστικό ελληνικό πρωτάθλημα που αντανακλάται στην ευρωπαϊκή παρουσία των συλλόγων μας.


Σχολιάστε εδώ