3.200 αστυνομικοί επί ποδός

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, πάνω από 3.200 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε όλα τα καίρια σημεία (με στολές ή με πολιτικά), έχοντας σαφείς εντολές να μην επιτρέψουν το παραμικρό σε σχέση με όσα τραγικά ζήσαμε τον Δεκέμβριο και να προβούν στη σύλληψη οποιουδήποτε θελήσει να κάψει ή να δημιουργήσει επεισόδια.

Άλλωστε, εκτίμηση της ΕΛΑΣ είναι ότι επιδίωξη των «κουκουλοφόρων» (και όσων κρύβονται πίσω τους) είναι η αναζωπύρωση, μετά τις γιορτές, του κλίματος «εξέγερσης» που έγινε με τον θάνατο του 15χρονου μαθητή. Στόχος τους να «ξαναζεστάνουν» το κλίμα και την εικόνα μιας αναρχούμενης Αθήνας. Υπάρχουν βέβαια και οι εκτιμήσεις ότι η κατάσταση θα εκτονωθεί.

Από εκεί και μετά, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία (μαζί με τον εθνικό διάλογο που ξεκινά πάλι…), που υπολογίζουν να γίνει στις 17 ή 18 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει τις προθέσεις της κυβέρνησης για κατάργηση των εξετάσεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, καθώς και για αλλαγές στα σχολεία, πιθανότατα δε θα θέσει επί τάπητος και το θέμα του ασύλου και της συνδιοίκησης των πανεπιστημίων (είναι προφανές ότι η ιδέα του ασύλου έχει κακοποιηθεί τόσο πολύ από τους φοιτητές, που δεν έχει απολύτως κανένα νόημα με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα…).


Σχολιάστε εδώ