Το κλιμάκιο των βουλευτών μετεξελίχθηκε σε «ένας ένας και σεμνά…»

Η απόφαση των αρμοδίων της Διοικούσας -βλ. προέδρου Βάκη Φραντζή- ελήφθη κυρίως διότι τέτοιες άγιες ημέρες οι εκπρόσωποι του λαού δεν ήταν σωστό να… «λούζονται» πατόκορφα με ύβρεις για σκάνδαλα και οικονομική πολιτική.

Εδώ ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας ένα μήνυμα sms αγάπης (κουράγιου και υπομονής στους ψηφοφόρους του) έστειλε και ακόμη του το ανταποδίδουν στο στυλ «βρε δεν μας χ…, εσύ και οι αγώνες σου».

Έτσι ο υφυπουργός χωρίς υπογραφή -και προπονητής χωρίς ευρωπαϊκό τίτλο- Γ. Ιωαννίδης αποφάσισε να παραθέσει ένα λιτό γεύμα και μάλιστα σε «πράσινο» στέκι της αγοράς για να πει -στους αθλητικούς κυρίως συντάκτες- ότι δεν τον νοιάζουν οι καρέκλες εν όψει ανασχηματισμού. Επίσης ο κ. Ιωαννίδης δεν λησμόνησε να επισημάνει ότι η ΝΔ είναι ισχυρό κόμμα και θα επανέλθει δριμύτερη στις δημοσκοπήσεις μετά τον επικείμενο ανασχηματισμό με ή χωρίς αυτόν.

Aϊ-Βασίλης η Έλενα

Η Έλενα Ράπτη -που από γκαλά και επιδείξεις μόδας έχει περάσει στη στήριξη μονογονικών οικογενειών- μοίρασε πακέτα ως άλλος Αϊ-Βασίλης.

Βρήκε άπορες οικογένειες που αυτήν τη φορά ήταν πολλές λόγω της απόφασης του παρέδρου να μην επιτρέψει τις διατακτικές στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Με τα κορίτσια και τα αγόρια του φιλανθρωπικού σωματείου ΑΓΑΠΗ (ωραία μπλουζάκια) μοίρασε πόρτα-πόρτα τα πακέτα του ενδιαφέροντός της και φυσικά πολλά φωτεινά χαμόγελα.

Όμως κι εδώ υπήρχαν πολλοί άποροι που αναρωτιόντουσαν γιατί οι βουλευτές δεν νομοθετούν κοινωνική πολιτική και επιδιώκουν την κακώς εννοούμενη φιλανθρωπία…

Ο επόμενος Κιλτίδης -δηλαδή ο Απόστολος Τζιτζικώστας- προτίμησε να κλείσει τα μέτωπα με τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και να συναντηθεί στο δικό του έδαφος.

Πήγε στο Δημαρχιακό Μέγαρο και συζήτησε μαζί του μέχρι και την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, υποχωρώντας έτσι από την αρχική του τοποθέτηση -πριν από μήνες- ότι ο «φτερωτός γιατρός» καιρός είναι να πετάξει για άλλες καρέκλες και να μη διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο.

Επίσης ο νεαρός βουλευτής επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της ΕΛΑΣ στην οδό Μοναστηρίου και το γραφείο του στρατηγού, αν και οι ένστολοι των δρόμων τον περίμεναν πώς και πώς. Μία μέρα νωρίτερα είχε επισκεφθεί κλούβες των ΜΑΤ με μελομακάρονα στα χέρια…

Χαμηλούς τόνους κράτησε -και καλά έκανε όπως αποδείχθηκε- ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος εδώ και καιρό τα έχει με τον Τζιτζικώστα και τις πρόβες για κοστούμι υφυπουργού.

Μια από τα ίδια προτίμησε και ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Ορφανός, ο οποίος εθεάθη σε καφέ της πόλης να συζητά με κομματικούς φίλους του για το μέλλον της παράταξης, αλλά και για το δικό του.


Σχολιάστε εδώ