Το ζεύγος Αγγελοπούλου δεν συζητά πώληση ή περικοπές

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τους υψηλούς ορόφους του «μπλε κτιρίου» του Αμαρουσίου, ο εκνευρισμός του ζεύγους Αγγελοπούλου είναι πλέον έκδηλος και δεν έχει να κάνει με την επίδοση της εφημερίδας (την οποία θεωρούν ικανοποιητική), αλλά με τα σενάρια και τις φήμες που, όπως λένε, σκοπό έχουν να υπονομεύσουν την πορεία του φύλλου και το κλίμα στο εσωτερικό της. Ποιους δείχνουν; Το περιβάλλον της ιδιοκτησίας δεν αναφέρει ονόματα και διευθύνσεις, αλλά κάνει λόγο για «ανταγωνιστικά εκδοτικά συμφέροντα και νεοδημοκρατικούς κύκλους που βρίσκονται απέναντι από τον Καραμανλή»!

Λίγο πριν φύγει το 2008 οι επιτελείς της εφημερίδας έκαναν έναν σύντομο απολογισμό. Τι διαπίστωσαν; Η κυκλοφορία της εφημερίδας είναι αισθητά βελτιωμένη σε σύγκριση με τον περασμένο χρόνο. Σήμερα ο «ΕΤ» είναι τρίτη (στην κατάταξη) εφημερίδα πανελλαδικά τη Δευτέρα, τέταρτη την Τρίτη, τρίτη την Τετάρτη (ακριβέστερα τις δύο Τετάρτες τον μήνα που κυκλοφορεί με το ένθετο «Κυνήγι»), τέταρτη την Πέμπτη, δεύτερη την Παρασκευή (σε απόσταση μόλις 1.000 φύλων από «Τα Νέα»), τέταρτη το Σάββατο (μετά «Τα Νέα», την «Ελευθεροτυπία» και την «Καθημερινή», που εμφανίζονται, όμως, με εβδομαδιαίες- σαββατιάτικες εκδόσεις και με περιοδικά ποικίλης ύλης).

Επίσης στον «ΕΤ» δείχνουν με νόημα τα στοιχεία για τις κυριακάτικες κυκλοφορίες, υποστηρίζοντας πως δεν εμφανίζουν όλη την αλήθεια, καθώς ο κυριακάτικος «ΕΤ» τυπώνει μικρότερο τιράζ μόνο στην ακριβή έκδοση, προσπαθώντας να περιορίσει τις επιστροφές και το κόστος που συνεπάγονται. Σημειώνουν επίσης ότι οι ανταγωνιστικές εφημερίδες εμφανίζονται να πωλούν 50.000-70.000 φύλλα στη «φθηνή» έκδοσή τους, γεγονός που απογειώνει και τις κυκλοφορίες τους. Όσον αφορά τις φήμες περί πώλησης, διαψεύδονται κατηγορηματικά τόσο από τη διεύθυνση της εφημερίδας, όσο και από ανθρώπους που συνομιλούν με το ζεύγος Αγγελοπούλου. Ακόμα και οι σχετικές δημοσιεύσεις σε blogs εκλαμβάνονται πλέον ως «χυδαίες μεθοδεύσεις ανταγωνιστικών συμφερόντων». Μεταφέρεται μάλιστα διάθεση για ανάπτυξη νέων προϊόντων και εμπλουτισμό της έκδοσης, «στο πλαίσιο μιας χρηστής οικονομικής διαχείρισης, σε αντίθεση με εκείνους που δαπανούν τεράστια ποσά έπειτα από… δουλειές με την κυβέρνηση που, κατά τα λοιπά, αντιπολιτεύονται…».

Τέλος, στον «ΕΤ» δεν θεωρούν ότι υπάρχει πρόβλημα πολιτικής γραμμής, καθώς εκτιμούν ότι οι εφημερίδα, αν και βασανίστηκε στο παρελθόν από κάποιες παλινδρομήσεις, έχει ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα στον χώρο της Κεντροδεξιάς, με κριτική διάθεση απέναντι σε όλους και όλα. Πάντως όσοι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις και συνομιλούν με τα «υψηλά κλιμάκια» της εφημερίδας θεωρούν βέβαιο ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα εγκαταλειφθούν οι χαμηλοί τόνοι και το ήπιο ύφος, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την πορεία και το μέλλον της έκδοσης.


Σχολιάστε εδώ