Το δίκιο του παλαιστινιακού λαού

Για περισσότερα από 60 χρόνια οι Παλαιστίνιοι ζουν υπό διωγμόν, οι Ισραηλινοί πάνω από 40 χρόνια κατέχουν παλαιστινιακά εδάφη, καταπατούν το στοιχειώδες δικαίωμα του λαού της Παλαιστίνης να έχει πατρίδα, τον δολοφονούν. Οι εγκληματικές επιδρομές δεν αφορούν πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς. Αυτό είναι το πρόσχημα για να συνεχιστεί η ιμπεριαλιστική επίθεση, να ολοκληρωθεί η γενοκτονία.

Ευθύνη για το διαρκές και κλιμακούμενο έγκλημα δεν έχει μόνον η ισραηλινή κυβέρνηση. Έχουν και οι ΗΠΑ, η σημερινή κυβέρνηση και του Ομπάμα, οι οποίες στηρίζουν αυτόν τον πόλεμο. (Όσα κόμματα πανηγύρισαν εδώ στην Ελλάδα για την εκλογή του Ομπάμα, ας πουν μία λέξη αυτοκριτικής…).

Ευθύνες για το παλαιστινιακό δράμα έχει και η ΕΕ, η οποία δεν παρεμβαίνει επειδή συνηγορεί σε αυτήν την επίθεση. Χρειάζεται να επισημάνουμε ιδιαίτερα ότι στις 8 Δεκέμβρη η ΕΕ πήρε απόφαση να αναβαθμίσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, αποδίδοντάς του, σε διάφορους τομείς, ιδιότητες σχεδόν κράτους μέλους της, χωρίς βεβαίως να κάνει ούτε νύξη για την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού.

Δεν χωράει κανένα πρόσχημα για τη νομιμοποίηση της επίθεσης ούτε λογικές που εξισώνουν τον θύτη με το θύμα. Υπάρχουν ένοχοι και είναι όλοι εκείνοι που δεν έδωσαν το δικαίωμα σε αυτόν το λαό να έχει τη δική του χώρα, που έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια ακόμα και αυτήν τη συμφωνία του Όσλο.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι πρέπει να εκφραστεί με κάθε μορφή η αλληλεγγύη ατομικά και συλλογικά. Χρειάζεται οργανωμένη λαϊκή πάλη εναντίον των ιμπεριαλιστών Ισραήλ – ΗΠΑ – ΕΕ και όλων των συνενόχων τους με στόχο να σταματήσει ο απάνθρωπος αποκλεισμός της Γάζας από το Ισραήλ, να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε βάρος των Παλαιστινίων, να τερματιστεί η βάρβαρη ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.

Χρειάζεται πάλη με σκοπό τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να γκρεμιστεί το τείχος που υπάρχει. Να δημιουργηθεί παλαιστινιακό κράτος αυτόνομο, όχι παράρτημα του Ισραήλ.

Το Ισραήλ δεν απειλείται. Μόνον απειλεί και σφάζει.


Σχολιάστε εδώ