στα Ενδoτερα των ομάδων

>> Καλή χρονιά σε όλους! Με υγεία και χαμόγελα, που τόσο έχουμε ανάγκη, σε έναν κόσμο, τον οποίο καταστρέφουμε μόνοι μας κάθε μέρα.

>> Από χθες, βέβαια, μπήκαμε και σε αγωνιστική δράση. Έπειτα από αρκετά χρόνια μπήκε στο πρόγραμμα αγωνιστική αμέσως μετά τη… βασιλόπιτα.

>> Το μεγάλο ματς της αγωνιστικής, βέβαια, διεξάγεται σήμερα. Όμως πολλά στην πορεία προς τον τίτλο σχετίζονται και με το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός.

>> Ειδικά στον Παναθηναϊκό εύχονταν στραβοπάτημα των «ερυθρολεύκων» στην Αρκαδία, για να μπουν απόψε με σαφώς καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

>> Όπως και να το κάνουμε, η διαφορά ανάμεσα στους 7 και στους 4 ή 5 βαθμούς είναι μεγάλη. Όταν ξέρεις ότι γκέλαρε ο βασικός αντίπαλός σου και με νίκη μειώνεις την απόσταση, τότε παίζεις πιο αποφασιστικά.

>> Σε αντίθεση, το διπλό του Ολυμπιακού θα γεμίσει πίεση τους «πράσινους»! Και απογοήτευση, διότι οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν πάρει σημαντικό τρίποντο.

>> Το χθεσινό ματς, πάντως, καθόριζε πολλά και για την ομάδα της Τρίπολης. Όπως ακούγεται τις τελευταίες ημέρες, στην Αρκαδία έχουν μαζέψει πολλά για τον Γιώργο Μποροβήλο και σκέφτονται να του δείξουν την πόρτα της εξόδου.

>> Όπως υποστηρίζουν κάποιοι που διατηρούν επαφή με τους ιδιοκτήτες του Αστέρα, στην Τρίπολη θεωρούν ότι από κάποια στιγμή κι έπειτα ο Μποροβήλος έπαψε να ασχολείται με την ομάδα και επιδόθηκε σε αγώνα δρόμου για να κερδίσει στην κούρσα διαδοχής του Ψυχομάνη. Για την προεδρία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, αναφέρομαι.

>> Μια θέση που πάντα ενδιαφέρει κάθε πρώην διαιτητή. Ειδικά όσους κατάφεραν στην καριέρα τους και απέκτησαν το σήμα της FIFA, δηλαδή, εκείνους που έγιναν διεθνείς.

>> Φυσικά, οι άνθρωποι του Αστέρα δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο με τον Μποροβήλο. Απλώς, βγάζουν συμπεράσματα επειδή έχουν διαπιστώσει το τελευταίο διάστημα ότι οι περισσότεροι διαιτητές τους αντιμετωπίζουν αρνητικά.

>> Κι όταν σε μια ομάδα έχουν συνηθίσει, αν όχι στην εύνοια, αλλά έστω και στην ισονομία, τα φαλτσοσφυρίγματα γίνονται ακόμα πιο ενοχλητικά. Ειδικά όταν κοστίζουν σημαντικούς βαθμούς και διατηρούν την ομάδα σε απόσταση αναπνοής από τη γραμμή του υποβιβασμού.

>> Μιας και μίλησα για το ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΑΕΚ, τις προηγούμενες ημέρες άκουσα αρκετούς από την «Ένωση» να προβλέπουν απουσία των Μπασινά – Κυργιάκου από το σημερινό ματς. Κάτι οι ψιλοτραυματισμοί των δύο παικτών, κάτι η συμπεριφορά του δεύτερου στο ματς με τον Εργοτέλη οδήγησαν πολλούς στο συγκεκριμένο συμπέρασμα.

>> Για τον Κυργιάκο, πάντως, θεωρώ ότι τέτοια ματς τον φτιάχνουν! Τον ντοπάρουν ψυχολογικά και δεν θέλει να τα χάνει.

>> Είναι, όμως, σαφές ότι οι δύο διεθνείς δεν αισθάνονται ιδιαίτερα άνετα από την πρώτη εμφάνισή τους κόντρα στους οπαδούς της προηγούμενης ομάδας τους. Διότι στον πρώτο γύρο είχαν τη συμπαράσταση του κόσμου, ενώ σήμερα ξέρουν πως θα βρεθούν σε δύσκολη θέση, καθώς όλοι θα ασχολούνται μαζί τους.

>> Το θέμα, πάντως, δεν αφορά στη συμμετοχή των δύο παικτών στο ντέρμπι. Είναι πολύ σοβαρότερο το πρόβλημα όταν οι διαρροές γίνονται μέσα από την ΑΕΚ, διότι καθιστούν αντιληπτή σε όλους την έλλειψη συνοχής στα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια.

>> Το καλοκαίρι μπορεί να είναι ακόμη μακριά όμως στον Άρη ήδη κοιτούν το μέλλον όπως αποδείχθηκε και με την πρόσφατη επέκταση συμβολαίου του Κίκι Κλαρκ. Ήδη, τόσο ο Σον Μάρσαλ όσο κι ο Σπένσερ Νέλσον έχουν καταπλήξει άπαντες με τις εμφανίσεις τους και αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουν οι πρώτες κουβέντες και με τους δύο για να ανανεώσουν τη συνεργασία τους με την ομάδα.

>> Ακόμη ένας παίκτης, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι και στον οποίο αναμένεται να κατατεθεί πρόταση ανανέωσης, είναι ο Δημήτρης Τσαλδάρης, ο οποίος και φέτος δίνει τα διαπιστευτήριά του. Πρόκειται, άλλωστε, για ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς είναι Έλληνας και τέτοιοι παίκτες θεωρούνται χρήσιμοι σε κάθε ομάδα, ειδικά για εκείνες που έχουν υψηλούς στόχους.

>> Ιδιαίτερα εκνευρισμένο είδαν οι παίκτες του Ολυμπιακού τον Ερνέστο Βαλβέρδε μετά την επιστροφή από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Ίσως επειδή δεν έχει οριστικοποιήσει την απόφασή του να συνεχίσει και την επόμενη χρονιά.

>> Κάτι άκουσα ότι αμφιταλαντεύεται η γυναίκα του. Και, ίσως, εκεί κρύβεται το μυστικό του εκνευρισμού του και εξηγούνται τα γκάζια προς τους παίκτες, άσχετα αν και οι τελευταίοι επέδειξαν ανεξήγητη χαλαρότητα.

>> Δεν πέρασε πολύς καιρός από τη στιγμή που στον ΠΑΟΚ αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τον ΚʼΖελ Ουέσον κι ο νέος παίκτης της ομάδας βρέθηκε. Από τη Δευτέρα ο Μπρίτον Τζόνσεν είναι στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του «δικεφάλου» με τον οποίο και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

>> Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο αμερικανός φόργουορντ θα αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα αφού τον Μάρτιο του 2006 ήρθε στον Πανελλήνιο με τον οποίο αγωνίστηκε σε οκτώ παιχνίδια της Α1. Πέρσι ο 29χρονος Τζόνσεν έπαιξε στην τουρκική Γαλατάσαραϊ.

>> Επειδή αναφέρθηκα στον ΠΑΟΚ, να σταθώ λίγο και στον Δημήτρη Δρόσο. Το ουσιαστικό αφεντικό του «δικεφάλου» βρίσκεται στο Λονδίνο. Ο Πατρινός επιχειρηματίας υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση και ελπίδα όλων είναι να έχει όσο το δυνατόν πιο ταχεία ανάρρωση.

>> Μόνος του χτυπάει διάφορες πόρτες ο Νέρι Καστίγιο. Έμαθα ότι κάποιος κολλητός του τον προέτρεψε να ψάξει ακόμα και τον Δημήτρη Μελισσανίδη μήπως και τον πάρει στην ΑΕΚ.

>> Με την προϋπόθεση ασφαλώς ότι θα μπει ο Νικαιώτης στην «Ένωση». Ο Καστίγιο, όμως, εμφανίζεται διστακτικός.

>> Κυρίως επειδή ξέρει ότι ο Μπάγεβιτς δεν θέλει να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό. Αν, όμως, ήταν βέβαιη η επαναδραστηριοποίηση του Μελισσανίδη τη δεδομένη χρονική περίοδο, αναμφίβολα θα επιχειρούσε τη συνάντηση.

>> Είναι τόσο τρελαμένος για να επιστρέψει στην Ελλάδα, που μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τους ενδοιασμούς της συνεργασίας του με τον «Ντούσκο». Για οικογενειακούς λόγους καίγεται ο Καστίγιο και προσπαθεί να δρομολογήσει την επιστροφή του στην Ελλάδα.


Σχολιάστε εδώ