Πού είναι η Ελλάδα;

Άφαντη η υπουργός Εξωτερικών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, και στους βομβαρδισμούς του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων, που έχουν ξεσηκώσει όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα, με τις παραδοσιακές σχέσεις από τα βάθη της ιστορίας με τον αραβικό κόσμο, θα έπρεπε να είχε πρωταγωνιστήσει σε πρωτοβουλίες για το σταμάτημα της σφαγής γυναικόπαιδων. Νομιμοποιείται άλλωστε και από το γεγονός ότι η χώρα μας έχει την προεδρία του ΟΑΣΕ, άσχετα αν το Ισραήλ δεν μετέχει στον οργανισμό αυτόν.
Κι όμως η Ελλάδα έλαμψε διά της… απουσίας της σε μια φωτιά που άναψε στη γειτονιά μας… Και θριαμβολογούμε ότι είμαστε η… πρώτη χώρα που έστειλε φάρμακα! Και το κατόρθωμά μας είναι η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω του Ισραήλ (!) που υποτίθεται θα την… προωθήσει στη Γάζα, όταν δεν θα έχει μείνει κανείς ζωντανός από τις βόμβες του!
Όταν παντού, επί Ανδρέα, η Ελλάδα ήταν πρώτη στην πρώτη γραμμή. Και είχε κυρίαρχο ρόλο. Και τώρα βλέπουμε να παίρνει πρωτοβουλίες ο Ερντογάν!
Αλλά φαίνεται ότι για την υπουργό Εξωτερικών είναι άλλες οι προτεραιότητες. Και οι συμπάθειες… Πρόκειται για ένα ακόμη θαύμα.


Σχολιάστε εδώ