ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι φιλοδοξίες για ψηλά του Άρη Σπηλιωτόπουλου… φωνάζουν από την εορταστική του κάρτα… Άρης υπογράφει και κάτω, με ψιλά… υπάρχει και το Σπηλιωτόπουλος. Άρης, όπως Ανδρέας, Κώστας, Γιώργος, Ντόρα…
***

Ευχές με νόημα…
… για «πολιτική αλλαγή» και για «μια άλλη ζωή σε μια άλλη πατρίδα», έστειλε για τον νέο χρόνο ο Νίκος Κοτζιάς, στενός συνεργάτης και από τους συμβούλους που εμπιστεύεται και ακούει ο Γιώργος Παπανδρέου. Άλλωστε δεν είναι τυχαία πρόεδρος του «ΙΣΤΑΜΕ», του ινστιτούτου του ΠΑΣΟΚ. Προσέξτε τις:
«Είδε και απόειδε ο παλιός χρόνος και έκανε χαρακίρι. Μας αφήνει στα χέρια του 2009 με την ευχή να είναι χαδιάρικος, ζεστός και τρυφερός. Να φέρει χαμόγελα αλλαγής, ματιές αισιοδοξίας, υγείας και ανεκτικότητας. Το 2009 έχει βλέμμα πονηρό, γεμάτο υποσχέσεις έρωτα, πολιτικής αλλαγής και δημιουργίας. Κάθε στιγμή της ζωής σας μια σελίδα διηγήσεις στα παιδιά που ονειρεύονται μια άλλη ζωή σε μια άλλη πατρίδα»!
***

Το άνοιγμα των καταστημάτων «άναψε» φωτιές στην κυβέρνηση

Φωτιές άναψε στο Μαξίμου η ιστορία με το άνοιγμα των καταστημάτων την περασμένη Κυριακή. Τα ‘χουν με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνο Μίχαλο, γιατί, λένε, δεν τους είχε ενημερώσει για όλες τις επιπτώσεις που θα δημιουργούσε μια απόφαση για άνοιγμα ή όχι.
• Όμως και στο ΠΑΣΟΚ το θέμα αυτό έφερε για άλλη μια φορά το αλαλούμ που υπάρχει κι άλλα λένε τη μια στιγμή κι άλλα την άλλη. Τη μια ήταν να μην ανοίξουν τα μαγαζιά και σ’ αυτήν την κατεύθυνση βγήκαν οι συνδικαλιστές και η νομαρχία και όταν είδαν τις αντιδράσεις, όχι μόνο άλλαξαν, αλλά και διά στόματος Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (που έχει την αρμοδιότητα ως πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στον χώρο) πλειοδότησαν, προτείνοντας ν’ ανοίξουν σ’ όλη την Ελλάδα τα καταστήματα. Και την επομένη βγήκαν τα «Νέα» με πρωτοσέλιδο τίτλο ότι ο Παπανδρέου επέβαλε το άνοιγμα!
***

Αγανακτώ με την υποκρισία συναδέλφων. Κυρίως εκείνων των τηλεεισαγγελέων. Ο Νικοπολίδης αυτοπυροβολήθηκε, ζητώντας να διοριστεί κηπουρός. Κάτι που δεν αρμόζει σε έναν διακεκριμένο αθλητή. Να πείναγε, τότε καμία αντίρρηση. Από κει και πέρα άσκησε δικαίωμα που του δίνει ο νόμος, που ΟΛΑ τα κόμματα ψήφισαν. Με τον ίδιο νόμο δεν έγιναν αξιωματικοί ο Πύρρος Δήμας, η Βούλα Πατουλίδου και άλλοι πολλοί Ολυμπιονίκες; Αυτούς δεν είδα να τους στήνουν στον τοίχο… Η υποκρισία στον κύβο…
***

Αίσθηση προκάλεσε η αγορά κάπου 6.000 κινητών τηλεφώνων τύπου Blackberry από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να τα μοιράσει δωρεάν σε όλα τα στελέχη του αλλά και τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους. Η αγορά της συσκευής, η οποία δεν είναι ένα απλό κινητό αλλά ένα τηλέφωνο που είναι ταυτόχρονα υπολογιστής, φωτογραφική μηχανή, βιντεοκάμερα και GPS, κοστίζει κοντά 500 ευρώ και με τις συνδέσεις και τις χρονοχρεώσεις –όλα αγοράστηκαν από τη Wind– προφανώς είναι από τις ακριβότερες προτάσεις της αγοράς. Το ωραίο είναι ότι όλες οι τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ αυτών των τηλεφώνων και η χρήση του ίντερνετ θα είναι δωρεάν και θα πληρώνονται από το ΠΑΣΟΚ. Λέγεται ακόμα ότι συσκευή και σύνδεση κόστισαν μόνο… 90 ευρώ στο ΠΑΣΟΚ, προσφορά της Wind! Είναι έτσι; Πάντως οι δημοσιογράφοι που πήραν το κινητό αυτό σαν χριστουγεννιάτικο δώρο θα έχουν δωρεάν όλες τις κλήσεις τους προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά μετά το τρίμηνο θα πρέπει να κάνουν δικό τους «συμβόλαιο», με έκπτωση όμως 60% στον λογαριασμό τους! Τελικά το ΠΑΣΟΚ ξέρει να κάνει… ντιλ!
***

Μια εκλεκτή συνάδελφος, η Φρίντα Μπιούμπι, έφυγε αυτές τις ημέρες από τη ζωή σε ηλικία 70 χρονών, έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια. Η Φρίντα σπούδασε και ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα στο Οχάιο των ΗΠΑ. Λίγο πριν από την πτώση της χούντας ήρθε στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με το περιοδικό «Γυναίκα». Παράλληλα συνεργάστηκε και με το περιοδικό «Τετράδιο» και στη συνέχεια με την «Αθηναϊκή», την «Καθημερινή», το «Βήμα», τον «Ταχυδρόμο» κ.λπ.
Η Φρίντα άφησε πλούσιο συγγραφικό έργο, κυρίως μυθιστορήματα, διηγήματα και βιογραφίες.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και ολόκληρος ο δημοσιογραφικός κόσμος συλλυπείται τα παιδιά της και τους οικείους της άξιας συναδέλφου, που κόσμησε με το έργο της την ελληνική δημοσιογραφία.
Η κηδεία της, σύμφωνα με την επιθυμία της, θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.
***


Σχολιάστε εδώ