ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΥΟ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ… ΤΡΕΙΣ!

Αν υπάρχουν παιχνίδια, που εκτός από τη βαθμολογική σημασία τους, μπορούν να επηρεάσουν ένα… σωρό εξωαγωνιστικά θέματα, τότε το κυριακάτικο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ είναι ένα από αυτά. Και οι δύο ομάδες αναζητούν την… ηρεμία τους σε αυτήν τη «μάχη». Οι «πράσινοι» γνωρίζουν πως θα τη… χάσουν αν δεν κερδίσουν και οι «κιτρινόμαυροι», που την έχουν… χαμένη εδώ και καιρό, ξέρουν πολύ καλά πως θα τη βρουν μόνο με το πρώτο τους διπλό στη Σούπερ Λιγκ. Ας εξετάσουμε, όμως, το σενάριο ενός αρνητικού αποτελέσματος για καθεμιά από τις δύο ομάδες. Αν ο Παναθηναϊκός δεν νικήσει, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η διαφορά από τον Ολυμπιακό να φτάσει στους 9-10 βαθμούς και ο… Αντωνίου να χάσει τον ύπνο του. Θα αναρωτηθείτε τώρα πού κολλάει ο διευθυντής ποδοσφαίρου του ΠΑΟ… Αρκεί να δείτε τα σημάδια των καιρών για να αντιληφθείτε ποιος θα πληρώσει πρώτος τα σπασμένα αν οι «πράσινοι» βγουν από νωρίς εκτός της διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Στην ΑΕΚ, τώρα, που θεωρείται και το αουτσάιντερ της αναμέτρησης, ο κόσμος έχει χάσει προ πολλού την υπομονή του. Και στην περίπτωση της «Ένωσης» δεν πρόκειται να την πληρώσει ο Μπάγεβιτς αν το ματς «στραβώσει». Όπως στον Παναθηναϊκό που θα… στοχοποιηθεί ο Αντωνίου (βλέπε ανακοίνωση Green Web Fans), στην ΑΕΚ θα την πληρώσουν οι μέτοχοι και το επόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, είτε θα γίνει μεταξύ… συγγενών και φίλων είτε θα γίνει η αρχή για να απαιτηθεί από την κερκίδα η είσοδος του Μελισσανίδη στην ΠΑΕ. Υπάρχουν βέβαια και οι μεταγραφές στη μέση. Θα περιμένουν την εξέλιξη του ντέρμπι οι τρεις «μεγάλοι» της Αθήνας για να προχωρήσουν στην απόκτηση παικτών; Αν περάσει νικηφόρα ο Ολυμπιακός από την Τρίπολη και ο ΠΑΟ δεν κερδίσει, οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούν να κάνουν από τώρα… φιέστα τίτλου. Αν η διαφορά, όμως, μειωθεί μετά την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου, αλλιώς θα κινηθούν οι ομάδες στο μεταγραφικό παζάρι. Και για να μη γελιόμαστε, περισσότερο απασχολεί τους ανθρώπους στο μεγάλο λιμάνι η εξέλιξη του αθηναϊκού ντέρμπι, παρά το ματς με τους Αρκάδες.

Πίεση ζήτησε ο Τεν Κάτε

Το ντέρμπι έχει ιδιαιτερότητες και για τους δύο προπονητές. Ο Χενκ Τεν Κάτε θυμάται ότι από την ήττα των «πρασίνων» στον πρώτο γύρο άρχισαν τα προβλήματα για τον ίδιο και την ομάδα του. Παράλληλα, όμως, ξέρει ότι οι μέτοχοι του «τριφυλλιού» κατέληξαν σε εκείνον μετά το ναυάγιο των επαφών με τον Μπάγεβιτς. Θέλει, λοιπόν, να αποδείξει ότι είναι καλύτερος από τον 60χρονο Σέρβο τεχνικό, αλλά και παράλληλα να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του «τριφυλλιού» για τον τίτλο.

Ο Ολλανδός θα δώσει εντολή για ασφυκτική πίεση στην ΑΕΚ. Θέλει να αποδείξει ότι η ομάδα του είναι το αφεντικό στο ντέρμπι για να μην επιτρέψει στους «κιτρινόμαυρους» να ελέγξουν τον ρυθμό και να πάνε στο ρελαντί επειδή υστερούν σε φυσική κατάσταση.

Πρώτα για την ισοπαλία

Από την άλλη πλευρά, ο Μπάγεβιτς θα επιλέξει έμπειρους παίκτες για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες του ντέρμπι. Ο προπονητής της ΑΕΚ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ακόμα και τον Πελετιέρι, ο οποίος είναι ζυμωμένος σε τέτοια ματς. «Θα πάμε σε κοντρόλ παιχνίδι για να μην αιφνιδιαστούμε», είναι η πρώτη οδηγία του «Ντούσκο», ο οποίος ζητάει από τους παίκτες του να κυκλοφορήσουν καλά την μπάλα και να αποφύγουν τα αβίαστα λάθη.

«Αν ελέγξουμε τον ρυθμό μπορούμε να νικήσουμε, διότι η άμυνά τους κάνει λάθη στη διάρκεια των αγώνων», εκτιμούν στην ΑΕΚ.


Σχολιάστε εδώ