Κρίσιμο το 2009 για τον δήμαρχο!

Μήνας… αντιδημάρχων ο Γενάρης και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς ελπίζουν ότι φέτος θα είναι η σειρά τους για την… πολυπόθητη θέση που δεν έχει αντίκρισμα μόνο σε ίματζ και εξουσία αλλά και σε χρήματα, καθώς με την εφαρμογή του νέου κώδικα των ΤΑ, οι αντιδήμαρχοι μισθοδοτούνται με τον μισθό που προβλέπεται για τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων! Επόμενο λοιπόν είναι να θέλουν όλοι να πάρουν τη θέση και να πιέζουν ή να προσπαθούν με τον τρόπο τους να το καταφέρουν.

Κινητικότητα -όπως είναι φυσικό- για το θέμα αυτό επικρατεί και στον Πειραιά, όπου ο δήμαρχος είχε τις τελευταίες μέρες αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους στενούς συνεργάτες του προκειμένου να καταλήξει σε σωστές αλλά και πιο… ανώδυνες επιλογές. Γιατί το θέμα δεν είναι να βρεθούν μόνον οι κατάλληλοι αλλά κι εκείνοι που δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα αν μείνουν εκτός. Για να αποφύγει λοιπόν κάθε τέτοια… παρενέργεια ο Φασούλας έχει επιλέξει εκτός από τους οκτώ αντιδημάρχους, να διορίζει και εντεταλμένους συμβούλους ως επικεφαλής υπηρεσιών, ενώ κάποιους άλλους τους τοποθετεί στις ηγετικές θέσεις των δημοτικών επιχειρήσεων. Με τον τρόπο αυτό… τακτοποιεί πάνω από τους μισούς συμβούλους του, οπότε περιορίζει τις… γκρίνιες αφού όσοι μένουν απ’ έξω έχουν διατελέσει σε κάποιον θώκο την πρώτη διετία και δεν θεωρούν τους εαυτούς τους… ριγμένους!

Πέρα όμως από τους διορισμούς και τα ενδοπαραταξιακά της πλειοψηφίας, η ουσία είναι πως ο χρόνος αυτός είναι ο τελευταίος πριν από τον προεκλογικό. Οπότε ό,τι είναι να κάνει η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να το κάνει φέτος. Του χρόνου δεν θα έχει περιθώρια γιατί μετά τον Ιούνιο αρχίζει η προεκλογική περίοδος. Ο χρόνος αυτός είναι κρίσιμος για τον δήμαρχο. Ή θα τον ανεβάσει ψηλά ή θα τον… χαντακώσει. Κι αυτό θα εξαρτηθεί από τι θα κάνει για τον Πειραιά για να κερδίσει την εκτίμηση των Πειραιωτών…


Σχολιάστε εδώ