Κάποτε η Ελλάδα ήταν στο πλευρό των Παλαιστινίων

Σήμερα, ακούγοντας κανείς την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και τις θέσεις που εκφράζει αναφερόμενη στην κτηνώδη επίθεση των σιωνιστών του Ισραήλ και στη σφαγή που διαπράττουν στη Γάζα, αισθάνεται φρίκη για την απόλυτη αναισθησία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών απέναντι στο ισραηλινό έγκλημα. Η επαίσχυντη τακτική των «ίσων αποστάσεων» ανάμεσα στους δολοφόνους και τα θύματα είναι αυτονόητο φυσικά ότι συνιστά ενθάρρυνση των ισραηλινών εγκληματιών πολέμου να συνεχίσουν τη σφαγή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ καλύπτεται βέβαια πίσω από την αποκρουστική υποκρισία της ΕΕ, η οποία φρόντισε να αναβαθμίσει τις σχέσεις της με το κράτος-εγκληματία του Ισραήλ δύο εβδομάδες πριν οι σιωνιστές αρχίσουν να χύνουν κρουνηδόν το αίμα των Παλαιστινίων.

Είναι ανατριχιαστικό, αλλά ούτε η ΕΕ ούτε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασαν, έστω φραστικά, τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς. Ούτε καν στα λόγια!

Προκαλεί φρίκη το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση ούτε καν διαμαρτυρήθηκε προς το Ισραήλ για τον εμβολισμό πλοιαρίου που μετέφερε από την Κύπρο ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους, από πολεμικά σκάφη του ισραηλινού ναυτικού. Και αυτό, παρά τη σοβαρή ζημιά στη διεθνή υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας που προκάλεσε ο εμβολισμός και παρά το γεγονός ότι πάνω στο πλοιάριο υπήρχαν και δύο έλληνες πολίτες, ο βοηθός του κυβερνήτη Γιώργος Κλόντζας και ο πρώτος αξιωματικός Νικόλας Μπόλος.

Πράξη διεθνούς πειρατείας

Τέσσερις τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, κυρίως φάρμακα, μετέφερε για τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας με το πλοιάριο «Ντίγκνιτι» (Αξιοπρέπεια) η κυπριακή οργάνωση Εθελοντές Γιατροί. Επικεφαλής της αποστολής ήταν η βουλευτής του ΔΗΣΥ και παιδοχειρουργός Ελένη Θεοχάρους, ενώ στο πλοιάριο επέβαιναν 16 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, συμπεριλαμβανομένου και του βρετανού δημοσιογράφου Καρλ Πένχολ, ο οποίος εργάζεται για το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Το πιο εξωφρενικό απ’ όλα είναι ότι τα πολεμικά σκάφη του Ισραήλ περικύκλωσαν και εμβόλισαν το προερχόμενο από την Κύπρο πλοιάριο σε… διεθνή ύδατα! Αυτό συνιστά πράξη κρατικής πειρατείας και θα έπρεπε να είχε ξεσηκώσει διεθνή σάλο εναντίον των ισραηλινών πειρατών. Τι να πει όμως κανείς, όταν δεν διαμαρτυρήθηκε καν για την πράξη αυτή το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών;

Εδώ φτάσαμε στο απαράδεκτο σημείο να στείλει η ελληνική κυβέρνηση ανθρωπιστική βοήθεια, που δήθεν προορίζεται για τους Παλαιστίνιους, στο… Τελ Αβίβ! Είναι εξωφρενικό. Στείλαμε στους δολοφόνους τη βοήθεια που προορίζεται για τα θύματά τους! Πέρα από το πλιάτσικο που θα κάνουν φυσικά οι αδίστακτοι κλέφτες σιωνιστές στη βοήθεια, την οποία θα τη λεηλατήσουν και έπειτα θα την… πουλήσουν (!) στους δυστυχισμένους Παλαιστίνιους, ακόμη και από πολιτική σκοπιά η κίνηση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης είναι απαράδεκτη. Οι φονιάδες Ισραηλινοί είναι αυτοί που θα αποφασίσουν πότε και σε ποιον θα δώσουν, σαν ελεημοσύνη, την ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε η Ελλάδα; Έχει κανείς αμφιβολία ότι θα τη δώσουν σε προδότες Παλαιστίνιους, συνεργάτες των ισραηλινών κατακτητών, για να δείξουν στους μαχόμενους Παλαιστίνιους ότι, ακόμη και για να επιζήσουν, θα πρέπει να υποταχθούν στους δολοφόνους και να σέρνονται σαν σκουλήκια μπροστά στους σιωνιστές κατακτητές, εκλιπαρώντας το έλεός τους;

Μάθημα για την Κύπρο

Δεν χρειάζονται, βέβαια, βαθιές διπλωματικές γνώσεις για να συνειδητοποιήσει κανείς ότι ο εμβολισμός του πλοιαρίου συνιστά σοβαρό πλήγμα εναντίον του διεθνούς κύρους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν θα τολμούσαν φυσικά ποτέ οι σιωνιστές να διεμβολίσουν ένα πλοιάριο που θα ανήκε στους Αμερικανούς, στους Γάλλους ή ακόμη και στους Ρώσους – και μάλιστα να το διεμβολίσουν στα διεθνή ύδατα. Οι εβραίοι πειρατές θα πλήρωναν ακριβά το έγκλημά τους στη συνέχεια. Απέναντι στην αδύναμη Κύπρο όμως δεν είχαν φυσικά καμιά αναστολή, θρασύδειλοι όπως είναι.

Τουλάχιστον η κυπριακή κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε και προέβη σε διάβημα προς το Τελ Αβίβ. Επίσης, ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε ευθέως τον τερματισμό των ισραηλινών επιθέσεων εναντίον των Παλαιστινίων της Λωρίδας της Γάζας, επιθέσεων που προκαλούν «εκατόμβες θυμάτων και απομακρύνουν την προοπτική για ειρήνευση στην περιοχή».

Το θράσος των Ισραηλινών πάντως είναι τόσο μεγάλο, ώστε με ανακοίνωση της πρεσβείας τους στη Λευκωσία ισχυρίστηκαν ότι το «Ντίγκνιτι»… αυτοεμβολίστηκε (!) καθώς δήθεν… «έκανε μια απότομη στροφή χτυπώντας το ισραηλινό σκάφος»!

Αυτή η συμπεριφορά του Τελ Αβίβ αποτελεί μάθημα και για την Κύπρο, η οποία ενώ επιβίωσε σε μεγάλο ποσοστό με τα χρήματα των Αράβων, που λόγω του εμφυλίου στον Λίβανο μετέφεραν στη Μεγαλόνησο τις έδρες πολλών μεγάλων εταιρειών από το 1976 και έπειτα, στη συνέχεια (ιδίως από την εποχή του Προέδρου Γιώργου Βασιλείου) άφησε τους Ισραηλινούς να αλωνίζουν στο νησί και τη Μοσάντ, την απαίσια μυστική υπηρεσία του Ισραήλ, να κυριαρχεί και να κάνει ό,τι θέλει. Οι Κύπριοι πρέπει να καταλάβουν ότι φίλοι οι Ισραηλινοί δεν πιάνονται! Ιδού τα αποτελέσματα της κατευναστικής πολιτικής τους απέναντι στο Τελ Αβίβ, ο πειρατικός εμβολισμός, και μάλιστα σε διεθνή ύδατα, του πλοιαρίου που μετέφερε φάρμακα στους Παλαιστίνιους.

Για να δούμε, θα βγάλει κανένα συμπέρασμα η Λευκωσία ότι πρέπει να πετάξει τη Μοσάντ και τους Ισραηλινούς έξω από την Κύπρο ή θα σκύψει το κεφάλι και θα υποταχθεί…

Το χαστούκι του Πάγκαλου

Τα κόμματα της Αριστεράς, τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, από την αρχή δεν ταλαντεύτηκαν καθόλου στην απερίφραστη καταδίκη της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, μετά από μια εμφανή φάση δυστοκίας, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πήρε επιτέλους σωστή θέση καταδίκης του Ισραήλ και μάλιστα με δηλώσεις του ίδιου του προέδρου του, του Γιώργου Παπανδρέου.

Εκείνος που έκλεψε όμως την παράσταση ήταν ο Θόδωρος Πάγκαλος. Ήταν ο μόνος πολιτικός που πρόσεξε ότι τα τρία μπουκάλια κρασί που του έστειλε ως δώρο για τα Χριστούγεννα ο ισραηλινός πρεσβευτής στην Αθήνα Αλί Γιάχια είχαν προέλευση το… Γκολάν, τη συριακή περιοχή που κατέχει παράνομα το Ισραήλ εδώ και σαράντα χρόνια! Ούτε δώρο δεν μπορεί να δεχθεί κανείς από τους Ισραηλινούς χωρίς να γίνεται, χωρίς τη θέλησή του, έμμεσος συνένοχος των εγκλημάτων τους και της επεκτακτικής πολιτικής τους! Είναι απίστευτο. Ο Θ. Πάγκαλος όμως, προς τιμήν του, δεν δίστασε ούτε στιγμή να στείλει πίσω τα μπουκάλια στον ισραηλινό πρεσβευτή και μάλιστα συνοδευόμενα από μια επιστολή-καταπέλτη:

«Έχω διδαχθεί, απ’ όταν ήμουν πολύ νέος, να μην κλέβω και να μη δέχομαι τα προϊόντα κλοπής. Γι’ αυτό δεν είναι δυνατόν να δεχθώ αυτό το δώρο και πρέπει να σας το επιστρέψω… Δυστυχώς παρατήρησα ότι το κρασί που στείλατε έχει παραχθεί στα υψώματα του Γκολάν. Όπως γνωρίζετε, η χώρα σας κατέχει παρανόμως τα υψώματα του Γκολάν, τα οποία ανήκουν στη Συρία, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αλλά και με πολυάριθμες αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας», υπογραμμίζει ο Θ. Πάγκαλος στην επιστολή του.

«Ακολουθείτε την πολιτική του Χίτλερ»!

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν αρκείται στην επιστροφή του πολιτικά δηλητηριασμένου δώρου των Ισραηλινών και στην καταδίκη της πολιτικής τους απέναντι στη Συρία και της παράνομης κατοχής του Γκολάν. Προχωράει πολύ περισσότερο. Εκφράζει την ελπίδα ότι «το Ισραήλ θα βρει ασφάλεια εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων του (σ.σ.: σαφής υπαινιγμός ότι κανένα δικαίωμα ασφάλειας δεν έχουν οι Ισραηλινοί που βρίσκονται στα κατακτημένα εδάφη της Παλαιστίνης ή στο Γκολάν) και οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του ισραηλινού εδάφους από τη Χαμάς ή οποιονδήποτε άλλον θα περιοριστούν και θα πάψουν οριστικά», ενώ αμέσως μετά διατυπώνει χωρίς περιστροφές αυτό που όλος ο ελληνικός λαός πιστεύει, αλλά κανένας έλληνας πολιτικός της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ δεν τολμάει να βγει και να πει δημόσια:

«Ελπίζω επίσης ότι η κυβέρνησή σας θα σταματήσει να εξασκεί πολιτική συλλογικής τιμωρίας, η οποία εφαρμόστηκε σε μαζική κλίμακα από τον Χίτλερ και τις στρατιές του! Πράξεις όπως αυτές που συμβαίνουν τούτες τις μέρες από τους ισραηλινούς στρατιωτικούς στη Γάζα, μας θυμίζουν ολοκαυτώματα όπως εκείνα των Καλαβρύτων, του Δοξάτου ή του Διστόμου και οπωσδήποτε εκείνο του γκέτο της Βαρσοβίας» (σ.σ.: όπου οι ναζί είχαν κατασφάξει Εβραίους), τονίζει στην επιστολή του ο Θ. Πάγκαλος.

Να παρέμβει ο πρωθυπουργός

Το κύρος της κυβέρνησης Καραμανλή έχει δεχθεί ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα λόγω της στάσης της υπουργού Εξωτερικών στο θέμα της σφαγής των Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς. Όπως και με τα Σκόπια ή τις σχέσεις με τη Ρωσία, όσο τα θέματα αυτά τα χειρίζεται η Ντόρα Μπακογιάννη, οι κυβερνητικές θέσεις βρίσκονται σε πλήρη διάσταση με τις θέσεις της τεράστιας πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Είναι ώρα, λοιπόν, να παρέμβει και στο Παλαιστινιακό ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αν βέβαια επιθυμεί την εναρμόνιση της κυβερνητικής στάσης με τις διαθέσεις των Ελλήνων και δεν εμφορείται και ο ίδιος από τις ιδέες και τις απόψεις που εκφράζει η υπουργός του επί των Εξωτερικών. Εκτός πια κι αν προτίθεται να απομακρύνει την Ντόρα από το υπουργείο Εξωτερικών κατά τον επικείμενο ανασχηματισμό, οπότε σίγουρα μπορεί ο ελληνικός λαός να περιμένει ακόμα μία εβδομάδα.


Σχολιάστε εδώ