Κάλπες τον Μάρτη βλέπουν στο ΠΑΣΟΚ

Αν και στο ΠΑΣΟΚ παραδέχονται ότι και γι’ αυτούς δεν θα είναι καθόλου εύκολο είτε να κερδίσουν την αυτοδυναμία είτε να… κυβερνήσουν, φαίνεται ότι επενδύουν αρκετά στη στρατηγική της… εγρήγορσης. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και να μην επιβεβαιωθούν στο σκέλος των εθνικών εκλογών, έρχονται ευρωεκλογές στις αρχές Ιουνίου.

Είναι μάλιστα τόση η αυτοπεποίθησή τους ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας από τον… Απρίλιο, που εκτός από τα μηνύματα στα κινητά, στις ευχές που αντάλλασσαν τα κορυφαία στελέχη στοιχημάτιζαν κιόλας γι’ αυτήν την εξέλιξη!

Τέτοια σιγουριά, ή απλώς θέλουν να κρατούν τους οπαδούς και τα στελέχη σε επαγρύπνηση και παράλληλα να δείχνουν ότι «δεν υπάρχει κυβέρνηση»;

Παρότι τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχεδίαζαν να εμφανιστούν ως «ηγετική δύναμη της Αριστεράς» που μπορεί να εκφράσει κοινωνικές πλειοψηφίες που θα εγγυηθούν την ομαλότητα και τη σταθερότητα, εντούτοις το… χαστούκι από την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία, νιώθοντας πλέον πολύ χαλαρή και δυνατή στο κόμμα της, απέρριψε κάθε συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ, τους… πάγωσε το χαμόγελο στα χείλη. Άλλωστε το γεγονός ότι το ΚΚΕ «καπέλωσε» πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ στα ποσοστά των δημοσκοπήσεων και πρόβαλε τη δυναμική της εγγύησης για τα «λαϊκά στρώματα» στη διάρκεια των επεισοδίων (σε αντιδιαστολή με τον ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορήθηκε ότι χαϊδεύει τ’ αυτιά των «κουκουλοφόρων») του δίνει την… ηρεμία να επιθυμεί την «περιχαράκωση» και την… αυτονομία του και να απορρίπτει κάθε πρόταση διαλόγου και συνεργασίας εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

Ο νομιμόφρων

Βαγγέλης!

Από την πλευρά της «εσωκομματικής αντιπολίτευσης» του «Ρεύματος» που εξέφραζε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, τα πράγματα φαίνονται στάσιμα.

Ο ίδιος ο Βαγγέλης Βενιζέλος δηλώνει «νομιμόφρων» και μετά από ένα διάστημα περισυλλογής… θέλει το «όλον ΠΑΣΟΚ» και να είναι ο διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου, όποτε κι αν συμβεί αυτό.

Έχοντας αποφασίσει λοιπόν να στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου και να είναι ο… διάδοχός του όταν εκείνος το αποφασίσει, οι υπόλοιποι βρίσκονται κατά κάποιον τρόπο σε… αναζήτηση «ηγεσίας», όσο κι αν αυτόν τον ρόλο θα ήθελε να τον παίξει ο Ανδρέας Λοβέρδος (ο οποίος πάντως είναι αναγκασμένος να μη διαφοροποιείται από την επίσημη γραμμή, για να μη δίνει λαβές ότι υπονομεύει το κίνημα, όπως και όλο το «Ρεύμα» βέβαια, το οποίο ακολουθεί σιωπηλή πορεία προς το παρόν…). Σύμφωνα με πληροφορίες μας πάντως, ο Β. Βενιζέλος είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον Χρίστο Βερελή και πλέον έχουν χωρίσει οι δρόμοι τους.

Ούτε ο Σημίτης θέλει

τώρα συγκυβέρνηση!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, και ο Κώστας Σημίτης, όταν ρωτήθηκε σε διάφορες παρέες τι λέει για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ από την παρούσα Βουλή, απέρριψε αυτά τα σενάρια, ίσως γιατί πολλοί έβλεπαν και τον ίδιο «πίσω απ’ όλα αυτά». Ο ίδιος έλεγε πάντως ότι «μια τέτοια συγκυβέρνηση θα ήταν καταστροφή» και υπενθύμιζε το 1989, λέγοντας: «Είδαμε τι έγινε και τότε. Ο κάθε υπουργός δούλευε για τον εαυτό του και το κόμμα του, υπονομεύοντας το συνολικό κυβερνητικό έργο…».

Στην ερώτηση «Τι θα κάνουμε εάν μας προτείνουν να μας δώσουν την αντιπροεδρία και υπουργεία», η απάντησή του φέρεται να ήταν: «Όχι, η λύση είναι μόνο οι εκλογές…». Προφανώς με νίκη του ΠΑΣΟΚ (εκτός κι αν υπονοεί άλλες διεργασίες σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας…).


Σχολιάστε εδώ