Η φωτιά στο κτίριο της Επιτροπής Ανταγωνισμού είχε στόχο την εξαφάνιση στοιχείων

Η είδηση, όπως πέρασε στα ΜΜΕ και κυρίως στα κανάλια, ήταν ότι κάποιοι από τους διαδηλωτές έριξαν μολότοφ στην τράπεζα που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού αλλά και στην ΕΑ.

Ωστόσο, το ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, υπήρξαν «κουκουλοφόροι» οι οποίοι σκαρφάλωσαν στο κτίριο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στον πρώτο όροφο άνοιξαν με διαρρηκτικά εργαλεία τις γρίλιες και εισέβαλαν στο γραφείο του Πρωτοκόλλου που βρίσκεται στον ίδιο όροφο. Περιέλουσαν, στη συνέχεια, με καύσιμο υγρό το γραφείο και έβαλαν φωτιά. Να τονιστεί επίσης ότι το Πρωτόκολλο βρίσκεται ακριβώς πάνω από το σημείο που ελέγχει ο σεκιούριτι. Το συγκεκριμένο κτίριο, σημειωτέον, είναι επί της Πατησίων και έχει σχεδόν πάντα σεκιούριτι στην είσοδο. Κι όμως, καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης των κουκουλοφόρων, ο υπεύθυνος ασφαλείας ήταν από κάτω και «ούτε είδε ούτε άκουσε τίποτα».

Το αποτέλεσμα ήταν να καεί ολόκληρο το γραφείο (κάπου 15 τετραγωνικά μέτρα) του Πρωτοκόλλου, ενώ είναι άγνωστο εάν αφαιρέθηκαν έγγραφα. Η ταχεία επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τον κίνδυνο να επεκταθεί η φωτιά σε ολόκληρο το κτίριο. Ας σημειωθεί εδώ ότι είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού τα γραφεία της Επιτροπής κινδύνεψαν και στις αρχές του 2007. Είναι άραγε τυχαίο; Αποτελεί απλή σύμπτωση το γεγονός ότι στις 7 Ιανουαρίου ξεκινάει η συζήτηση του σχεδίου νόμου του κ. Φώλια για το ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού; Μήπως στόχος των «κουκουλοφόρων» ήταν η εξαφάνιση στοιχείων;


Σχολιάστε εδώ