Η έννοια «κράτος» ταυτόσημη με την έννοια «κυβέρνηση»

Κύριε Διευθυντά,
Η πατρίδα μας έζησε και συνεχίζει να ζει τα τελευταία 30 χρόνια δραματικούς οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς μετασχηματισμούς που κατέλυσαν ένα ολόκληρο σύστημα διακυβέρνησης, ιεραρχίας και αξιών. Θα πρέπει να είμαστε ίσως η μόνη χώρα στον κόσμο (ίσως κάποια νέα κράτη στην Αφρική να μας μοιάζουν… αν και αμφιβάλλω) όπου η έννοια του «κράτους» παραμένει εφιαλτικά ταυτόσημη με την έννοια της «κυβερνήσεως».

Τα έργα και ημέρες μερίδας πολιτικών είναι δραματικά επικίνδυνες διότι εκμεταλλεύονται τα νιάτα της πατρίδος μας, με αχαλίνωτο κομματικό εναγκαλισμό, χωρίς να προβληματισθούν για τα βαθύτερα αίτια του θυμού και της βίας της νεολαίας μας.

Ο σκεπτόμενος Έλληνας, πλην μερίδας πολιτικών, για μια ακόμη φορά συνειδητοποίησε ότι στους δρόμους δεν κατέβηκε το προλεταριάτο (οι φτωχοί), αλλά μια θυσιασμένη γενιά, οι σημερινοί έφηβοι. Μια γενιά στην οποία η ελληνική κοινωνία προσέφερε μεν αφειδώς υλικά αγαθά, αλλά στέρησε και απαξίωσε στη θεωρία και στην πράξη, τα στοιχειώδη ηθικά, πατριωτικά, συναισθηματικά, θρησκευτικά και γενικά των ηθικών αρχών και αξιών, δηλαδή τα διανοητικά μέσα και τις δυνατότητες του ανθρώπου, ώστε ο θυμός να μην εκδηλώνεται με τυφλή καταστροφική μανία, αλλά με αγώνες, με προσπάθειες για καλό παράδειγμα και με γόνιμες κριτικές για το καλύτερο. Οι εικόνες που είδαμε στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας του αποπροσανατολισμού της νεολαίας και της έκτασης της σήψης της ελληνικής κοινωνίας.

«Αυτοί που μελέτησαν προσεκτικά τον τρόπο διακυβερνήσεως των ανθρώπων πρέπει να έχουν πεισθεί πως η τύχη των εθνών εξαρτάται από την εκπαίδευση των νέων.» (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ).

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντσγος ε.α.
Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.


Σχολιάστε εδώ