Δικαιώθηκε ο Κακλαμάνης

Τελικά είχε δίκιο ο δήμαρχος της Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης, που δεν υπέκυψε στις ασφυκτικές πιέσεις από ΠΟΛΛΕΣ πλευρές -και κυβερνητικές και αντιπολιτευτικές- να ακυρώσει τη γιορταστική εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα της αλλαγής του χρόνου, από τον φόβο ότι θα γινόταν χαμός, «πανηγύρι», όπως είχαν προαναγγείλει οι αντιεξουσιαστές που έχουν σηκώσει τη σημαία της «εξέγερσης» των μαθητών.

Η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι ακύρωση θα σήμαινε ότι δεν υπάρχει κράτος, ότι το κράτος δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε τη γιορτή για τον ερχομό του νέου χρόνου. Και η εικόνα που θα περνούσε στο εξωτερικό θα ήταν άλλη μια σφαίρα στο κορμί της Ελλάδας.

Και δικαιώθηκε. Ούτε επεισόδια έγιναν και ο κόσμος που κατέκλυσε την πλατεία Συντάγματος γλέντησε με κέφι την άφιξη του 2009.

Και σ’ αυτό βέβαια συνέβαλε αποφασιστικά ο σχεδιασμός της Αστυνομίας, που είχε πάρει τεράστια μέτρα, ήταν ελεγχόμενοι όλοι οι γύρω δρόμοι και υπήρξε μεγάλη περιφρούρηση όλης της πλατείας Συντάγματος.

Δεν μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις

Λίγες ώρες πριν η δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη, ότι «στη Δημοκρατία μπορείς να λες ό,τι θέλεις, αλλά δεν μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις», ήταν αυτό που έπρεπε να είχε ειπωθεί από ΟΛΗ την πολιτική ηγεσία του τόπου. Και είναι η απάντηση προς όλους εκείνους που έσπειραν την καταστροφή, εκμεταλλευόμενοι τον θυμό της νεολαίας.

Φθάσανε στο σημείο να καταστρέψουν με καρφιά τα μάρμαρα από το Οφθαλμιατρείο, έργο του Τσίλερ, και την Καθολική Εκκλησία, μνημεία πολιτισμού 200 χρόνων, που σεβάστηκαν ακόμη και οι κατακτητές… Εκείνοι που χειροκροτούν τους «επαναστατημένους» τι λένε;


Σχολιάστε εδώ