ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε

>> Τρεις και ο… κούκος απʼ όλη την κυβέρνηση ήταν στην έδρα τους. Επί ποδός… ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής και ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Επικρατείας. Όλοι οι άλλοι ήταν τόσο… κουρασμένοι, που πήγαν στα… χιόνια να ξεσκάσουν. Ο ανασχηματισμός θα δείξει αν… κουκιά τους μαγείρευε ο Καραμανλής…

>> ΟΥΤΕ μία, ούτε δύο, αλλά… τρεις εκδοχές ως προς τον ρόλο που θα έχει στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό, περιγράφει στους συνομιλητές του ο Β. Μεϊμαράκης. Σε ορισμένους επισημαίνει ότι είναι ευχαριστημένος στο υπουργείο Άμυνας και κατά συνέπεια δεν επιθυμεί να μετακινηθεί. Σε άλλους αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάει στο Εσωτερικών υπό την προϋπόθεση να έχει και το Δημ. Τάξης, το οποίο έχει και τα πολλά «ρουσφέτια». Και σε κάποιους τρίτους λέει ότι δεν θα είχε αντίρρηση να αναλάβει γραμματέας του κόμματος, υπό τον όρο ότι θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του με αποφασιστική συμμετοχή της Ρηγίλλης στη λήψη κρίσιμων κυβερνητικών αποφάσεων. Αν στόχος του κ. Μεϊμαράκη είναι να προκαλέσει γενικώς σύγχυση, μια… χαρά τα καταφέρνει.

>> ΑΓΝΟΙΑ… δηλώνει ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στον ανασχηματισμό θα αναλάβει καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου. Δημοσίως λέει ότι δεν θέλει να φύγει από το Τουρισμού, αλλά αν του το ζητήσει ο πρωθυπουργός δεν… μπορεί να αρνηθεί. Στενοί συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι όσα γράφονται σχετικά είναι με πρωτοβουλία των δημοσιογράφων, που «βλέπουν ότι δεν υπάρχει καλύτερος γιʼ αυτήν τη θέση»! Εκείνο που επιθυμεί διακαώς ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι να μπει στον στενό κύκλο των υπουργών που μαζί με τον Κώστα Καραμανλή παίρνουν τις σημαντικές αποφάσεις και προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται παρασκηνιακά το τελευταίο διάστημα.

>> ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ ή επικοινωνιολόγος είναι πολύ πιθανόν να τοποθετηθεί στη θέση του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας που παραμένει κενή μετά την παραίτηση του Νίκου Καραχάλιου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει πρόταση για συγκεκριμένο πρόσωπο, ωστόσο υπουργοί και βουλευτές υποστηρίζουν ότι τις αρμοδιότητες πρέπει να τις αναλάβει έμπειρο κομματικό στέλεχος, δεδομένου ότι το κόμμα «έχει μπροστά του δύσκολες και σκληρές μάχες». Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι στο παρελθόν χρέη Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού είχαν ασκήσει ο Γ. Σουφλιάς και ο Μιχ. Λιάπης.

>> ΟΤΙ ΔΕΝ του έχει γίνει καμιά πρόταση να αναλάβει επικεφαλής Κρατικού Οργανισμού, και συγκεκριμένα του ΟΤΕ, ισχυρίζεται στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες του ο Βασίλης Αντώναρος. «Ποιος θα δώσει σε μένα 30.000 ευρώ τον μήνα;» είναι το… ακαταμάχητο επιχείρημά του. Εν κατακλείδι, διευκρινίζει ότι θέλει να παραμείνει αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα δημοσιεύματα που τον «ανασχηματίζουν» προέρχονται από δημοσιογράφους που ανήκουν στην… «παρέα» του Θόδωρου Ρουσόπουλου! Άβυσσος η ψυχή του αναπληρωτή…

>> Στον Μπέζα μαθαίνω ότι χρεώνει ο Αλογοσκούφης τον πάτο που έπιασαν τα έσοδα. Μέχρι αργά την παραμονή είχαν αφήσει τις εφορίες ανοικτές, για να εισπράξουν ό,τι μπορούν. Κι αυτός ήταν ο λόγος που δεν ανακοίνωσε πιο πριν την παράταση της περαίωσης.


Σχολιάστε εδώ