Διάδρομοι και Ψίθυροι

Τις τελευταίες ημέρες, διστακτικά μεν, με… συνέπεια όμως, βγήκαν αγοραστές και σε επιλεγμένους τίτλους της μικρότερης κεφαλαιοποίησης. Αίφνης είδαμε εντολές αγορών για τίτλους όπως η Microland, η Altec ή η Betanet (η έκπληξη εδώ έχει να κάνει με το γεγονός πως και τα τρία αυτά χαρτιά ανήκουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου ακριβώς λόγω των γνωστών τραγικών προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι εισηγμένες). Ανάλογες εντολές μπαίνουν από τη Δευτέρα στο σύστημα και για τους τίτλους εταιρειών όπως η Medicon, η Eλγέκα, ο Νίκας, η Δομική Κρήτης και η Plias.

Μακράν τη χειρότερη επίδοση των τελευταίων εβδομάδων καταγράφει πλέον ο ασφαλιστικός κλάδος, με… «ηγέτιδα» τη μετοχή της Αγροτικής Ασφαλιστικής, μετά την ακύρωση της συμφωνίας της με την Groupama. Ερώτημα το τι θα κάνει –και το εάν μπορεί να αντιδράσει άμεσα– ο κλάδος!

Πήγασος: Το πρώτο «χτύπημα» του Λαυρεντιάδη ως επικεφαλής του νέου του fund;

Ο Λαυρεντιάδης φεύγει από το τιμόνι της εταιρείας (τυπικά έστω, λόγω της ανάληψης θέσης στο νέο fund που δημιούργησε), στη μετοχή όμως υπάρχει εντονότατη κινητικότητα. Τα τελευταία νέα κάνουν λόγο για είσοδο ενός ακόμα fund (πρώτα τα «διώχνει» ο Λαυρεντιάδης, μετά ξανάρχονται), και συγκεκριμένα του Fortis Global Custody Services, με ποσοστό της τάξης του 9,999%!

Aspis Holdings: Είναι η πρώτη εδώ και πολύ καιρό εισηγμένη που ανακοινώνει τη διανομή προμερίσματος! Το ύψος αυτού 0,06 ευρώ ανά μετοχή και σύμφωνα με την ανακοίνωση θα δοθεί είτε σε μετρητά είτε σε μορφή επανεπένδυσης σε μετοχές.

Τιτάν: Προχώρησε σε συμφωνία επαναγοράς κοινών μετοχών της από την Τράπεζα Πειραιώς. Την ίδια ώρα ήρθε για τον τίτλο και μια εκτίμηση της Marfin Analysis που συστήνει διακράτηση και δίνει τιμή στόχο τα 21 ευρώ. Νεώτερα οσονούπω…

Τι γίνεται με τις τράπεζες; Αρχικά τα νέα έχουν να κάνουν με τις Eurobank και Πειραιώς, οι οποίες είναι και επισήμως οι πρώτες τράπεζες που κάνουν χρήση του πακέτου έκτακτης βοήθειας από το Δημόσιο. Η Alpha Bank, από την πλευρά της, ανακοίνωσε έκτακτη γενική συνέλευση στις 12/1 με αντικείμενο την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με έκδοση νέων προνομιούχων μετοχών.


Σχολιάστε εδώ