Δεν μας έχουν πείσει…

Αγαπητέ Μάκη,
Ο Μεσαίωνας, όπου οι ευρωπαίοι φεουδάρχες έσπασαν τα κόκαλα των λαών, τους πειθάρχησαν (discipline- discipline- discipline), τους επέβαλαν υποταγή και τους ανάγκασαν σε συνεισφορά, που με το πέρασμα του χρόνου έγινε ανταποδοτική μέσω ενός φορέα αρωγής (όπως εξελίχθηκε το κράτος), αυτός ο Μεσαίωνας δεν πέρασε από την Ελλάδα.

Για μας το «κράτος» ήταν ο κατακτητής στον οποίο δεν θα έπρεπε ποτέ να υποταγούμε ούτε να συνεργαστούμε και που οι συνεργαζόμενοι «κοτζαμπάσηδες» αποτελούσαν εν δυνάμει αντίπαλο, ενώ ο φόρος δεν αποτέλεσε έκφραση κοινής προσπάθειας και εργαλείο ανάπτυξης, αλλά το «χαράτσι» που έπαιρναν οι κατακτητές χωρίς ανταπόδοση. Η αντίσταση και η αντίδραση, η κοροϊδία η «κλεφτουριά» και η παραπλάνηση του «κράτους δυνάστη» των κατακτητών δομήθηκε στα γονίδιά μας και η πίστη μας στο (οποιοδήποτε) κράτος κατέστη ανύπαρκτη.

Για να μπορέσουμε να φτιάξουμε την πατρίδα μας θα πρέπει να δομήσουμε ένα ισχυρό και κυρίως αποτελεσματικό κράτος και μια ευνομούμενη Πολιτεία.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να πειστούμε ότι αυτό το κράτος, που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε, είναι πραγματικός αρωγός μας και ότι η συνεισφορά μας σε αυτό για την πραγμάτωση κοινών στόχων δεν αποτελεί «χαράτσι».

Ο ηγέτης που θα κατορθώσει να αναπλάσει αυτό το χαώδες κατασκεύασμα που λέγεται ελληνικό κράτος, μετατρέποντάς το σε αξιόπιστο φορά αρωγής, θα δώσει τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να το εμπιστευτεί και να συνεισφέρει για το κοινό καλό. Αυτό είναι που χρειάζεται η πατρίδα μας, η οποία με 40% παραοικονομία αδυνατεί να ικανοποιήσει τις θεμιτές ανάγκες του έθνους.

Καλή Χρόνια
ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ


Σχολιάστε εδώ