Αποστολικά και… άλλα

* Τι το θέλετε το 2009; Για να λέτε κάθε πέρυσι και καλύτερα; Αν μέναμε τουλάχιστον στο 2008, θα είχαμε τη χαρά ότι η κρίση δεν θα γινόταν χειρότερη απ’ ό,τι θα γίνει το 2009.
* Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τους υπουργούς να λένε ότι ο ανασχηματισμός είναι προνόμιο του πρωθυπουργού. Με τους γαλάζιους υπουργούς μάθαμε ότι είναι προνόμιο των υπουργών να μην αλλάζουν υπουργείο και μάλιστα να μη γίνονται ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ. Αχ, πόσο θα αντέξεις, έρμε, Καραμανλή.
* Οι πράσινοι ακτιβιστές δεν φαίνονται και πολύ πρόθυμοι για μετάβαση στη Γάζα. Άραγε ποια γάζα τους φίμωσε το στόμα; Υποψιάζομαι πως, μάλλον, της εξουσίας…
* Ούτε άσπρες μέρες δεν μπορούμε να ζήσουμε με τούτους τους πολιτικούς. Εκεί που περιμέναμε χιόνια πλάκωσαν, οι πάγοι και… παγώσαμε όλοι.
* Παγωμένος ανασχηματισμός, παγωμένη ατμόσφαιρα, κρυώσαμε με τις κρυάδες των μπαινόβγαινων υπουργάδων.
* Κύριοι, τα μάθατε τα νέα; Το πόσο Ελληναράς ήταν ο Αντρέας, εσείς που κάποτε τον θεωρούσατε Αμερικάνο και σήμερα είσαστε τα χειρότερα αμερικανάκια του τόπου…
* Του Αντρέα του άρεσε πάντα το σύνθημα ακριβώς απέναντί του να γράφει «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», για όσους περίμεναν τους Εγγλέζους να τους πουν πόσο αγαπούσε την Ελλάδα ο Αντρέας.
* Κάποτε, το ΠΑΣΟΚ είχε στελεχάρες. Τώρα έχει μια χαρά και δυο τρομάρες…
* Αληθεύει ότι κάτι ρεμάλια του εκσυγχρονισμού ετοιμάζονται να σαλπάρουν στο κράτος όταν γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ; Φτου φτου, φτύστε τους από τώρα τους τύπους, μην τους ματιάσουμε…
* Αλήθεια, και ανασχηματισμός να γίνει τι θα αλλάξει στη ζωή των συνταξιούχων, των ανέργων και των νέων απολυόμενων; Απολύτως τίποτα. Άρα γιατί να τον περιμένω, έλεγε ο συνταξιούχος των 400 ευρώ. Πόσο δίκιο έχει ο σοφός φτωχός κόσμος…
* Υπάρχουν παλαιοί άνθρωποι και παλιάνθρωποι στην πολιτική.
* Δηλαδή, για να καταλάβω, αν σου πει ο (Λυκούργος… Καραμανλής) να πας μια πέτρα τρία κιλά πιο πάνω, θα του πεις «όχι» γιατί θέλεις να κουβαλάς κοτρόνα σπαρτιάτικη των 2,5 κιλών; Φίλε μου… δεν το πιστεύω με τίποτα…
* Για ποιον υπουργό λένε οι γαλάζιοι σύντροφοί του ότι σε όποιο υπουργείο και να πάει θα το καταστρέψει ξανά; Μιλάμε για συντροφικότητα ολκής.
* Άμα δείτε ανασχηματισμό, κρεμάστε μου σκουλαρίκια στα αυτιά.
* Ο Ψωμιάδης κάνει αντάρτικο με το ωράριο και τον πόνο του κοσμάκη. Προκαλεί χωρίς λόγο και αιτία. Έτσι πάντως δεν προσφέρει υπηρεσίες στον Καραμανλή, που λατρεύει.
* Χρόνια πολλά, χιόνια πολλά μήπως και δούμε άσπρη μέρα…
* Γαζώνουν τις ελπίδες για ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
* Καλά, μην τρελαθούμε με όσα ακούγονται για ΣΥΝ…εργασία ή άλλες ευρύτερες συνεννοήσεις, αν το ΠΑΣΟΚ γίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Εδώ δεν φτάνουν οι θέσεις για τους δικούς τους, θα δώσουν και στους άλλους;
* Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω, δεν πληρώνω… Το έργο του Ντάριο Φο έχει κατά νου μεγάλη πράσινη ΝΕ και δεν πληρώνει τα ενοίκια. Και να σου τα ΕΞΩΔΙΚΑ μέχρι να βρεθεί λύση.
* Άλλος ένας συνδικαλιστής από τον Πόντο πήγε προχθές και φώναζε για το δίκιο των υπαλλήλων, μιλώντας με τον πιο χυδαίο και φασιστικό τρόπο. Βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκο μου, να ξυρίζει τα γένια του από το πένθος των χαμένων ψήφων.
* Άλλο πράγμα το δικαίωμα να διασφαλίσουμε την αργία της Κυριακής και άλλο πράγμα ο φασισμός μερικών συνδικαλιστών.
* Oι μόνοι που δεν είχαν πρόβλημα με την παγωνιά και το κρύο ήταν οι γαλάζιοι βουλευτές και υπουργοί. Αυτοί, έτσι κι αλλιώς, κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, άρα έχει πολλή και καλή ζεστασιά.
* MEGA…LH προβοκάτσια εις βάρος της Ντόρας. Ενώ μιλούσε τηλεφωνικά στο δελτίο ειδήσεων για το μακελειό στη Μέση Ανατολή, της είχαν μια φωτογραφία με ένα τεράστιο χαμόγελο που, είναι σίγουρο, ότι αν ήταν σε ζωντανή σύνδεση δεν θα το είχε. Για να μην αδικούμε κανέναν.
* ΔΟΜΗ…κός ανασχηματισμός. Μόνον η Δομή γνωρίζει τι θα συμβεί, λένε οι γνωρίζοντες τα όσα σκέφτεται ο Καραμανλής.
* Καλά κάνει και αλλάζει ο Καραμανλής το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια το οποίο θα είναι χωρίς εξετάσεις. Διότι όταν έδωσε εξετάσεις η κυβέρνηση απέτυχε και με το νέο σύστημα ίσως σωθεί. Πάντα το σύστημα άνευ εξετάσεων είναι καλύτερο από το να δίνεις εξετάσεις.
* Ποιον υπουργό αποκαλούν ΑΚΗ στην κυβέρνηση και γιατί;
* Ο ανασχηματισμός δεν θα είναι δομικός ούτε ριζικός, απλώς θα είναι μια αναδόμηση της κυβέρνησης. Θυμηθείτε το…
* Δυστυχώς στη Νομαρχία Αθηνών μετά τον Σγουρό το χάος…
* Τι μας έβγαλε το θέμα του ωραρίου στην TV; Σπατούληδες, Σπέκουλες και άλλους λοιπούς συγγενείς των συνδικαιωμάτων των εργαζομένων…
* Οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο στους Κύπριους που το ισραηλιτικό Ναυτικό τους εμβόλισε το σκάφος, γιατί είχαν το θάρρος να κάνουν αυτό το τόλμημα, γνωρίζοντας τους κινδύνους για τη ζωή τους… Οι κύπριοι Έλληνες γνωρίζουν τι θα πει κατοχή, σκλαβιά, αδικία.

***
Το πρόσωπο της εβδομάδος:
Ο… ανασχηματισμός

Παρ’ όλο που ‘ναι απρόσωπος,
πρόσωπο έχει γίνει.
Κανείς δεν ξέρει αν έρχεται
ούτε κανείς αν μείνει.

Ούτε και ο Καραμανλής
το ‘χει αποφασίσει,
θʼ αλλάξει την κυβέρνηση
ή θα την αναδομήσει.

Οι αποφάσεις δύσκολες
και δύσκολες οι λύσεις,
κακά αποτελέσματα
θα ‘χεις αν δεν τολμήσεις.

***
Το θέμα της εβδομάδος:
Η σφαγή των αμάχων στη Γάζα

Θεέ μου, τι φρίκη και κακό
γίνεται εις την Γάζα,
αθώα άψυχα κορμιά
σκόρπια ωσάν τα μπάζα.

Μεγάλο είναι το έγκλημα
εκεί στην Παλαιστίνη,
δεν θέλουν ένας ζωντανός
στον κόσμο να απομείνει.

Κι η διεθνής κοινότητα
ξανά πάλι κωφεύει,
βλέπει πως γίνεται έγκλημα
μα δεν το στηλιτεύει.


Σχολιάστε εδώ