Άλογη λογική

Κύριε Διευθυντά,
Τα δύο συνθήματα, που κυριαρχούν στην εποχή μας, είναι:

1) Αντιρατσισμός = ιδεολογία που τάσσεται κατά των φυλετικών διακρίσεων. Την ιδεολογία αυτήν τη συναρτούν, συνήθως, οι υποστηρικτές της με την ελεύθερη, ανεξέλεγκτη και απεριόριστη μετανάστευση.

Τους λες: Μα δεν χρειάζεται ούτε αντέχει η χώρα μας μετανάστες, γιατί ήδη οι εγχώριοι εργάτες μαστίζονται από την ανεργία και το κακό διογκώνεται με τους ξένους, οι οποίοι καλύπτουν θέσεις εργασίας εις βάρος των Ελλήνων. Και τότε σου προσάπτουν ότι είσαι «ρατσιστής και εθνικιστής» και δεν ξέρεις πού να κρυφτείς.

2) Παγκοσμιοποίηση (αντιγράφω από λεξικό): «Η δημιουργία μιας παγκόσμιας οικονομικής ζώνης, μιας παγκόσμιας αγοράς, όπου τα προϊόντα θα κινούνται ελεύθερα. Η μετατροπή της οικουμένης σε μία ενιαία οικονομική, πολιτική και πολιτιστική επικράτεια».

Στους ίδιους, που υποστηρίζουν κι αυτή τη δεύτερη ιδεολογία, λες: Ας έλθουν λοιπόν οι Κινέζοι για να αναζωογονηθούν τα λιμάνια μας, να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, να ενισχυθεί η οικονομία μας. Και τότε οι ίδιοι, οι ιδεολόγοι του αντιρατσισμού, σου κολλούν στο κούτελο τη ρετσινιά ότι θέλεις να ξεπουλήσεις την «εθνική» οικονομία μας στους ξένους! Και αναρωτιέται ο κάθε αφελής:

Δηλαδή, οι ξένοι είναι ευπρόσδεκτοι όταν μας φέρνουν τη μιζέρια και την αθλιότητά τους, όταν αυξάνουν τη φτώχεια μας και απαράδεκτοι όταν μας φέρνουν πλούτο;
Δηλαδή, οι ξένοι είναι καλοί όταν αυξάνουν την ανεργία και κακοί όταν τη μειώνουν;
Δηλαδή, είναι λογικό να καταδικάζεις κάποιον ως «εθνικιστή» και να του ζητάς συγχρόνως να είναι υποστηρικτής του «εθνικού» συμφέροντος;

Τι από τα δύο, λοιπόν, συμβαίνει; Τρελάθηκαν οι ιδεολόγοι ή έχουν βαλθεί να τρελάνουν τη λογική;

Ιωακείμ Καλαϊτζής


Σχολιάστε εδώ