άλλες τυπολογίες

• Δεν κατάφερε να εδραιώσει τη θέση της στην Ελλάδα, τώρα μεταβιβάζονται και τα έντυπά της. H θυγατρική του RTL, Gruner & Jahr, αρχικά απέκτησε την πλειοψηφία της εταιρείας Δάφνη Επικοινωνίες του ΑΝΤ1, όμως στη συνέχεια έφυγε από την εταιρεία. Τώρα το έντυπό της μεταβιβάζεται στις Εκδόσεις Λυμπέρη, σύμφωνα με το enimerosi.24, και υπάρχει το ερώτημα αν η εταιρεία επενδύει εκ νέου στην Ελλάδα, στο συγκεκριμένο συγκρότημα.

• Σκληρή και αποκαλυπτική κόντρα στο internet, μεταξύ Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και Σωκράτη Γκιόλια. Αναλυτικά όλος ο διάλογος μεταξύ του πρώην αρχισυντάκτη της τηλεοπτικής «Ζούγκλας» και του παρουσιαστή της δημοσιεύεται στο troktiko. blogspot. com και στο www.zougla.gr

• Βλέψεις Ρέστη για δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς. Στο στόχαστρό του είναι ο Sfera του πρώην συνεταίρου του Πέτρου Κωστόπουλου, αλλά και ο Alpha 9,89, που πλέον ανήκει κατά 66,66% στο RTL. Αναζητείται ακόμη τηλεοπτική συχνότητα και για το E! Entertainment.

• Δεν έχουν αποφασίσει ακόμη οι μέτοχοι της «Ζούγκλα ΑΕ» εάν θα κυκλοφορήσουν ή όχι την έκδοση της εφημερίδας το επόμενο διάστημα. Η υποχρέωση του Μ. Τριανταφυλλόπουλου για τη μη έκδοση ανταγωνιστικού προς το «Θέμα» φύλλου λήγει τον Φεβρουάριο του 2009 με βάση το συμβόλαιο μεταβίβασης του 40% των μετοχών του στον Πήγασο, οπότε ως τότε θα φανεί τι θα γίνει με τη σχεδιαζόμενη κυριακάτικη έκδοση.

• Δύο γυναικεία περιοδικά προστίθενται από τις 17 Ιανουαρίου στις κυριακάτικες εκδόσεις των εφημερίδων. Με την «Καθημερινή» θα κυκλοφορεί η «Γυναίκα» και με τον «Τύπο της Κυριακής» το «Bazaar».

• Τι γίνεται με την εκπομπή προβολής των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που στη φέξη και στη χάση προβάλλει η ΕΡΤ; Αληθεύει ότι το 50% του κόστους το πληρώνει η ΕΕ;
Κι ότι η ετήσια επιχορήγηση φθάνει τα 250.000 ευρώ; Το ερώτημα είναι γίνονται εκπομπές; Πότε και πόσες;
***

• Μια σοβαρή καταγγελία έγινε για την εταιρεία Περιοδικός Τύπος, συμφερόντων Γ. Ανεμοδουρά, που εκδίδει τα περιοδικά «Κατερίνα», «Σούπερ Κατερίνα», «Αφισόραμα», «Young» κ.ά. Η εταιρεία αρνήθηκε να καταβάλει στους εργαζόμενους το δώρο Χριστουγέννων, ενώ τους χρωστάει και τα δεδουλευμένα του πρώτου δεκαπενθημέρου του Δεκεμβρίου.
Στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων η απάντηση είναι ότι υπάρχουν «προβλήματα ρευστότητας». Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως η διοίκηση ουσιαστικά τους εκβιάζει με το επιχείρημα ότι αν δεν εργαστούν χωρίς μισθό θα κλείσει την εταιρεία!
***

• Χωρίς πρωινή – μεσημεριανή ενημερωτική εκπομπή τη δεύτερη ημέρα του 2009 η ΝΕΤ. Προφανώς οι παρουσιαστές ήταν σε άδεια, αλλά κανείς από την ΕΡΤ δεν σκέφτηκε να τους αντικαταστήσει με κάποιους από τους δεκάδες δημοσιογράφους της εταιρείας, κάνοντας έτσι ένα σοβαρό λάθος. Η ΕΡΤ, ως κρατική ραδιοτηλεόραση, παρέχει δημόσια υπηρεσία ενημέρωσης σε όλους τους πολίτες όλο τον χρόνο, ανεξαρτήτως των προσώπων που παρουσιάζουν τις εκπομπές.
***

• Στις 16 Ιανουαρίου λήγει ο διαγωνισμός των 746.000 ευρώ για την αναβάθμιση των ευρυζωνικών δικτύων στη διασύνδεση των κτιρίων της ΕΡΤ ΑΕ. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό αυτού του διαστήματος για εργολαβικό έργο στην κρατική τηλεόραση.

• Πολιτικά στελέχη απ’ όλους τους χώρους παρακολουθούν την καθημερινή ενημερωτική εκπομπή «Κρίση» για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, από τον ΣΚΑΪ, στις 21.45.

• Αν δεν έχει πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, δεν υπάρχει και «Αθλητική Κυριακή»; Δεν συμβαίνει τίποτα στον ποδοσφαιρικό πλανήτη ή δεν έχουμε άλλο αθλητισμό στη χώρα;

• Το επόμενο Σάββατο 10 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η γιορτή για τα παιδιά των δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΑ, στις 11 το πρωί, στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου.
***

• Τέλος για τον Angel 88,9! Ο ραδιοφωνικός σταθμός άλλαξε μουσικό ύφος και σήμα, αφήνοντας σε άλλους την αναζήτηση του γυναικείου κοινού. Προς το παρόν ο νέος σταθμός δεν έχει ακόμη όνομα και στην ώρα ακούγεται μόνο η συχνότητά του. Η αλλαγή όμως στο πρόγραμμα είναι παραπάνω από εμφανής και πλέον τα τραγούδια του είναι… οργισμένα, με στόχο προφανώς τη δημιουργία ενός νεανικού ραδιοφωνικού σταθμού, πιάνοντας τον παλμό της εποχής.
***

• Γεια στο στόμα σου Γιάννη Πλαχούρη. Η ευχή που έστειλε φέτος σε συναδέλφους του και φίλους ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ ήταν: «Φέτος ας πάνε λίγο πίσω τα δικά μας και ας ευχηθούμε για την έρμη χώρα μας»!

• Τη συμπαράστασή της στην ΕΣΗΕΜ-Θ για την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην ΕΡΤ-3, με αιτία τη διακοπή των συμβάσεων 18 εργαζομένων, εκφράζει η ΠΟΕΣΥ. «Αντί η ΕΡΤ ΑΕ να συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος, κατέφυγε στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
***

• Παγώνει το ενδιαφέρον του RTL group για τον τηλεοπτικό σταθμό TV Avala του Βελιγραδίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον σερβικό Τύπο. Αιτία της αναβολής της εξαγοράς του 49% του καναλιού έναντι 45 εκατ. ευρώ είναι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.


Σχολιάστε εδώ