άλλα παραπολιτικά

>> Στον Ανδρέα Παπανδρέου αναφέρθηκε σε συνέντευξή του, που είχε η «Κυριακάτικη Καθημερινή», ο πολωνός στρατηγός Γιαρουζέλσκι, που το 1981 επέβαλε τον στρατιωτικό νόμο και για τον οποίο ο Γκορμπατσόφ σε πρόσφατη ομιλία του είπε ότι ήταν «καθοριστική συμβολή του στρατηγού Βόιτσεκ Γιαρουζέλσκι στη μεταρρύθμιση και τον εκδημοκρατισμό της Πολωνίας»!Αναφερόμενος «στις αυστηρές κυρώσεις που όλες οι δυτικές δυνάμεις επέβαλαν στην Πολωνία, μετά την επιβολή του στρατιωτικού νόμου», τόνισε ότι «μόνον η Ελλάδα κράτησε διαφορετική στάση».
– Ελλάδα του Α. Παπανδρέου, σημειώνει ο συντάκτης Ηλίας Μαγκλίνης, και ο Γιαρουζέλσκι απαντά:
«Ναι. Γνώρισα τον Ανδρέα Παπανδρέου σε μια κηδεία στη Μόσχα. Δεν θυμάμαι αν ήταν του Τσερνιένκο ή του Αντρόποφ – τότε έπεφταν στη Μόσχα σαν τις μύγες! Είχαμε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία.
Το 1984, όταν ακόμα η Πολωνία ήταν σε απομόνωση, ήταν ο πρώτος δυτικός ηγέτης που μας επισκέφθηκε. (Σημ. «Π»: Μετά ακολούθησε ο Ρίγκαν που έβριζε τον Ανδρέα γιατί πήγε.) Επισκέφθηκα την Ελλάδα το 1987 κατόπιν πρόσκλησης του Παπανδρέου. Τότε γνώρισα μια πανέμορφη και θαυμάσια Ελληνίδα, τη Μελίνα Μερκούρη. Μετά από καιρό ήρθε και η ίδια στην Πολωνία και την υποδέχθηκα ο ίδιος».

>> Φαίνεται ότι κάποιοι πολιτικοί μας έχουν χάσει τη μνήμη τους… Ή μάλλον τους έχει εγκαταλείψει. Να έχεις στο βιογραφικό σου τη δολοφονία του Τεμπονέρα, που θα σε συνοδεύει πάντα, και να βγαίνεις να γίνεσαι σημαιοφόρος της εξέγερσης των νέων είναι καπηλεία και υποκρισία. Περί του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου ο λόγος… Η σιωπή εδώ πράγματι είναι χρυσός για τον πρώην υπουργό Παιδείας που η θητεία του έχει σημαδευτεί με μια δολοφονία καθηγητή…Ε, για τη Μαριέττα Γιαννάκου υπάρχουν ελαφρυντικά…

>> Είμαι περίεργος τι θα είχαν να παρουσιάσουν οι υπουργοί αν τους ζητούσε κάποιος να κάνουν τον απολογισμό του έργου τους για τον χρόνο που έφυγε. Ένα μεγάλο μηδενικό σε τομές και αποφάσεις που άλλαξαν πράγματα για τον πολίτη, αλλά και τη χώρα. Έστω και ΜΙΑ επιτυχία μπορεί να αναφέρει η Ντόρα στα εθνικά μας θέματα; Πού έγινε ένα βήμα θετικό από δικές της πρωτοβουλίες και μάχες που έδωσε η ίδια… Και μη μας πει για το «όχι» στο Βουκουρέστι, για την υπογραφή του αγωγού με τον Πούτιν, για τη θέση κατά του Σχεδίου Ανάν, γιατί αυτές όχι μόνο δεν ήταν δικές της επιλογές, αλλά ήταν κατηγορηματικά υπέρ…

>> Αλλά και ο ουσιαστικά πρώτος τη τάξει υπουργός, ο «τσάρος», ας δείξει ΕΝΑ μέτρο που πήρε στα τεσσεράμισι χρόνια υπέρ του φτωχών, υπέρ των «περήφανων γηρατειών». Ήταν μια οικονομική πολιτική χωρίς κοινωνικό πρόσωπο, χωρίς ανθρωπιά! Όλα υπέρ των εχόντων. Κι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί…

>> Ψιλοκουβέντα είχαν η Αλέκα και ο Αλέκος περιμένοντας στην ουρά στο Προεδρικό Μέγαρο να υποβάλουν τις ευχές τους στον Κάρολο Παπούλια. Τι άραγε να έλεγαν; Λες να έδιναν εξηγήσεις προς αλλήλους ή μιλούσαν για τον… καιρό;

>> Σημαντικό έργο γίνεται στην ΕΤΑ, την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων. Έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με χθες. Και αυτό οφείλεται στον πρώην βουλευτή, τον Πέτρο Αλιβιζάτο, πρόεδρο της ΕΤΑ.

>> Το σίγουρο μήνυμα που βγήκε από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τις Δικαστικές Ενώσεις παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης ήταν ότι ο Σωτήρης Χατζηγάκης μένει… Ο ανασχηματισμός δεν φαίνεται ότι θα τον αγγίξει. Κι όπως έλεγαν οι παρόντες δικαστές, δεν θα έκανε ο πρωθυπουργός μια τέτοια σοβαρή συνάντηση αν είχε σκοπό λίγες μέρες μετά να αναδομήσει τον υπουργό Δικαιοσύνης. Άλλωστε το κλίμα καθόλου δεν έδειχνε τέτοια πρόθεση. Οι πρόεδροι των Δικαστικών Ενώσεων είχαν μόνο καλά λόγια για τον Χατζηγάκη. Όσο για τις εντυπώσεις που αποκόμισαν από τη συζήτηση με τον Καραμανλή, επικεντρώθηκαν σε τρεις φράσεις, πολύ φιλικός, αλλά προβληματισμένος και ανήσυχος για τα γεγονότα… Είναι δυνατόν να μην είναι;

>> Πριν από τα Χριστούγεννα είχε μια συνάντηση ο Αλέξης Τρίπρας με τον διευθυντή των «Νέων» Παντελή Καψή και τον διευθυντή του 9,84 Γιάννη Πολίτη. Απʼ ό,τι έμαθα, η συζήτηση περιστράφηκε στην εξέγερση των μαθητών, τα επεισόδια και τις καταστροφές που έγιναν και ποια έπρεπε να ήταν η αντιμετώπιση. Η κουβέντα μπήκε και στην εμπλοκή με την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού, σε σχέση με τη θέση που είχε πάρει ο πρόεδρος του ΣΥΝ, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι εναντίον του έργου στον Βοτανικό κι αυτό, όπως ειπώθηκε, τον φέρνει απέναντι απʼ τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ποια ήταν η κατάληξη είναι άγνωστο…


Σχολιάστε εδώ