27.000 σπουδαστές με πιστοποιητικά γλωσσομάθειας «στον αέρα» χωρίς αναγνώριση!

Πλέον των 27.000 πιστοποιητικών γλωσσομάθειας του Κρατικού Βρετανικού Πανεπιστημίου του Κεντρικού Λανκασάιρ «βρίσκονται στον αέρα» γιατί το ΑΣΕΠ δεν τα αναγνωρίζει.

Και δεν αναγνωρίζονται παρότι, όταν χορηγήθηκαν με εξετάσεις που έγιναν σύμφωνα με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες, το κρατικό βρετανικό πανεπιστήμιο αναφερόταν στις προκηρύξεις ως αναγνωρισμένο ανώτατο ίδρυμα χορήγησης τίτλων γλωσσομάθειας.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει φέρει σε αδιέξοδο και έχει προκαλέσει αγανάκτηση σε δεκάδες χιλιάδες μαθητές και σπουδαστές και εκτιμάται ότι θα υπάρξουν και κινητοποιήσεις.

Γιατί η ανάμειξη του ΑΣΕΠ στο ζήτημα της αναγνώρισης των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας δεν περιορίζεται μόνο στην περίπτωση του βρετανικού κρατικού πανεπιστημίου.

Περιέργως, το ΑΣΕΠ υπεισέρχεται σε αρμοδιότητες και ευθύνες που πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο του υπουργείου Παιδείας, αφού το «συμβούλιο» έχει την αρμοδιότητα της «επιλογής του προσωπικού» με βάση τα προσόντα και τους τίτλους σπουδών που αναγνωρίζονται από το υπουργείο Παιδείας και τους αρμόδιους φορείς.

Αυτή δε η στάση του ΑΣΕΠ έχει προβληματίσει τους φορείς των «κέντρων ξένων γλωσσών», αλλά και όλους τους άλλους φορείς που έχουν την ευθύνη της πιστοποίησης της γλωσσομάθειας, αφού, όπως καταγγέλλεται, το ΑΣΕΠ το 2002-2003 «αναγνώρισε» παράνομα εξετάσεις ιδιωτικού φορέα, που δεν ήταν πανεπιστήμιο και δεν είχε καμιά σχέση με το Λονδίνο.

Αντίθετα, το 2003, επίσης παράνομα, το ΑΣΕΠ δεν αναγνώρισε το βρετανικό πανεπιστήμιο και χρειάστηκε η δικαστική απόφαση 1908/2006 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών για να δικαιωθεί ένας διοικούμενος πολίτης, όταν οι κάτοχοι πιστοποιητικών του ίδιου πανεπιστημίου είναι πλέον των 15.000.

Το Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λανκασάιρ ζήτησε το 2005 από το ΑΣΕΠ και πέτυχε την αναγνώριση των πιστοποιητικών του, πλην όμως λίγο αργότερα, αναιτίως, περιέργως και αναιτιολογήτως, με διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες, αποφεύγεται η αναγνώριση δεκάδων χιλιάδων τίτλων, κατά τρόπον που προσβάλλεται η ευνομούμενη Πολιτεία.


Σχολιάστε εδώ