Τα βρόντηξε ο Ζορπίδης

Η κίνηση αυτή του κ. Ζορπίδη, ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη του σημερινού δημάρχου, προκάλεσε πολλά ερωτηματικά και αποτέλεσε αιτία να ακουστούν ποικίλα σενάρια για τις σκοπιμότητες της επιλογής του.

«Τα συμφέροντα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου συγκρούονται με αυτά του Δήμου Θεσσαλονίκης…», είπε ο Μιχάλης Ζορπίδης, διευκρινίζοντας πως δεν είναι του χαρακτήρα του ούτε να περάσει στην αντιπολίτευση του δήμου, αφού εκλέχτηκε με τη συμπολίτευση, ούτε να υπηρετεί μια δημοτική αρχή η οποία έχει θέσει απέναντι της τους επαγγελματίες, φορτώνοντάς τους με υπέρογκα δημοτικά τέλη, με φόρους και υποχρεώσεις, δίχως να τους προσφέρει το παραμικρό (συγκοινωνίες, πάρκινγκ, προϋποθέσεις σωστής λειτουργίας κ.λπ.).
Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος την πρόθεση του Ζορπίδη (είχε διατελέσει επί σειρά ετών και αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης) να παραιτηθεί, αποχώρησε από την αίθουσα πριν πάρει τον λόγο ο μέχρι τότε δημοτικός του σύμβουλος. Το ίδιο έπραξε και ο ισόβιος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σωτήρης Καπετανόπουλος, ο οποίος άφησε στη θέση του προεδρεύοντος τον εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης Νίκο Τσαρούχα, που του έλαχε ο κλήρος να αποχαιρετήσει από τα έδρανα του ΔΣ τον Μιχάλη.

Η αιφνιδιαστική παραίτηση Ζορπίδη εκλήφθηκε από τους ανθρώπους του Παπαγεωργόπουλου ως το πρώτο βήμα του επιχειρηματία στο πλαίσιο της επιλογής του να εμφανιστεί ως εν δυνάμει υποψήφιος δήμαρχος ευρύτερης αποδοχής.


Σχολιάστε εδώ