στα ΕΝΔΟΤΕΡΑ των ομάδων

~ Επαφές σε όλο τον πλανήτη κάνουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού για να βρουν τους παίκτες που θα τους βοηθήσουν να καλύψουν τη διαφορά από τον Ολυμπιακό, αλλά και να αποκλείσουν τη Βιγιαρεάλ στη φάση των «16» για το Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα, όμως, οι μέτοχοι της ΠΑΕ αναζητούν και τρόπο για να ξεφορτωθούν όσους προκαλούν επεισόδια.

~ Ήταν η τρίτη φορά μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών που κάποιοι ανεγκέφαλοι τα έκαναν γυαλιά καρφιά και απείλησαν να τινάξουν στον αέρα την προσπάθεια που γίνεται από το προηγούμενο καλοκαίρι για να επιστρέψουν οι «πράσινοι» σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Είχαν προηγηθεί τα επεισόδια στη Λάρισα, ακολούθησαν εκείνα στο πόλο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και έτσι φτάσαμε στο Ηράκλειο.

~ Και στις τρεις περιπτώσεις, οι χουλιγκάνοι ήταν λίγοι μπροστά στον κύριο όγκο των οπαδών που φώναζαν υπέρ του Παναθηναϊκού. Κατάφεραν, όμως, να τα κάνουν μπάχαλο.

~ Στο πόλο, μάλιστα, οι «πράσινοι» πλήρωσαν ακριβά το τίμημα. Έστω και αν οι φίλοι του Παναθηναϊκού υποστήριζαν ότι προκλήθηκαν από τις συμπεριφορές των παικτών και των στελεχών του Ολυμπιακού.

~ Η συμπεριφορά ήταν απαράδεκτη. Και, μάλιστα, τους το μετέφερε στέλεχος της διοίκησης, που ξεκαθάρισε ότι από ‘δώ και πέρα θα ληφθούν μέτρα.

~ Από το ένα αυτί μπήκε η κουβέντα και από το άλλο βγήκε κι αυτό αποδείχθηκε με όσα συνέβησαν την προηγούμενη Κυριακή στο Ηράκλειο.

~ Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση έσπευσαν αρκετοί να πουν ότι οι «πράσινοι» βρίσκονταν εκτός εαυτού με την Αστυνομία επειδή τους άφησε απροστάτευτους όταν δέχθηκαν επίθεση κατά την είσοδό τους στο λιμάνι του Πειραιά. Τότε που δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς του Ολυμπιακού.

~ Ακόμα, όμως, και αν δεχθούμε ότι είχαν δίκιο για όσα συνέβησαν στον Πειραιά, η αντίδρασή τους στην Κρήτη χαρακτηρίζεται λανθασμένη. Χρησιμοποιώ επιεικείς εκφράσεις λόγω των ημερών.

~ Την ίδια ώρα, στην ΑΕΚ, ο Μπάγεβιτς ψάχνει με αλχημείες να βρει ένα σχήμα να ρολάρει η ομάδα. Ο Ντούσκο έχει απελπιστεί, αλλά δεν το δείχνει επειδή περιμένει τον Μελισσανίδη.

~ Όπως προκύπτει από τα καθημερινά ρεπορτάζ των εφημερίδων, ο Νικαιώτης τηρεί στάση αναμονής. Ο χρόνος, άλλωστε, δουλεύει γι’ αυτόν και φαίνεται πως στο τέλος, ο Μπάγεβιτς θα τον φέρει… καβάλα σε άσπρο άλογο και δεν θα συμβεί το αντίθετο.

~ Η Μπόχουμ έχει ρίξει για τα καλά τα δίχτυα της στον Εργοτέλη και σε αντίθεση με ό,τι ισχυρίζεται ο εκπρόσωπός της στη χώρα μας, όχι απλώς ενδιαφέρεται για παίκτη των Κρητικών, αλλά και παίκτες της συγκεκριμένης ομάδας. Πέρα από τον Ογκουνσότο, τον οποίο η Μπόχουμ παρακολουθεί ουσιαστικά την τελευταία διετία, στο μικροσκόπιο των Γερμανών έχουν μπει και οι Μπούντιμιρ, Κουτσιανικούλης.

~ Από τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, πάντως, η πιο εύκολη θεωρείται του Μπούντιμιρ. Κυρίως επειδή το συμβόλαιο του Κροάτη λήγει το καλοκαίρι και στον Εργοτέλη θα ήθελαν να βγάλουν κάποια χρήματα από την πώλησή του.

~ Όσο για το συμβόλαιο του Ογκουνσότο, με τους Κρητικούς, αυτό λήγει 30 Ιουνίου του 2010. Ακόμα μεγαλύτερο συμβόλαιο έχει ο Κουτσιανικούλης, το συμβόλαιο του οποίου λήγει στις 30 Ιουνίου του 2012.

~ Οι Γερμανοί, όμως, δείχνουν να είναι πιο… ζεστοί για τους άλλους δύο και λιγότερο για τον Κροάτη επιθετικό. Οπότε, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να δυσκολέψουν τη ζωή των ανθρώπων του Ολυμπιακού, που θέλουν τον Κουτσιανικούλη στο λιμάνι.

~ Διότι ο Ογκουνσότο μπορεί να φύγει με καταβολή της ρήτρας. Η οποία δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή για τα γερμανικά δεδομένα.

~ Ο Θρασύβουλος γνώρισε την ήττα στο Καραϊσκάκη στον τελευταίο αγώνα για το 2008, όμως λογικά αυτό πρέπει να ήταν το αρνητικό αποτέλεσμα που πανηγύρισε περισσότερο και από νίκη ο Σάκης Τσιώλης. Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η συγκεκριμένη ήττα με το περιβόητο πέναλτι του Ρόκκα στον Ντουντού και γενικότερα η εμφάνιση της ομάδας της Φυλής, ισχυροποίησαν τη θέση του Τσιώλη στον πάγκο του Θρασύβουλου.

~ Διότι ήταν κοινό μυστικό ότι αν δεν είχε εξελιχθεί έτσι ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν πολύ πιθανό να προκύψει νέος προπονητής. Ο Γιάννης Παπακώστας, άλλωστε, περίμενε στο ακουστικό του.

~ Ειδικά μετά το ναυάγιο των συζητήσεών του με τον Γιώργο Σπανό για την τεχνική ηγεσία του Ατρομήτου, ο Παπακώστας έδειξε να κοιτά προς τη Φυλή, έστω και αν στον Θρασύβουλο εμφανίζονταν διστακτικοί να διώξουν τον Τσιώλη επειδή τον έχουν προπληρώσει.

~ Η εικόνα που παρουσίασε ο Θρασύβουλος στο Φάληρο, ωστόσο, άλλαξε την κατάσταση και διαμόρφωσε το κλίμα στη Φυλή υπέρ του Τσιώλη. Μέχρι το επόμενο αρνητικό αποτέλεσμα, όπου θα αρχίσει εκ νέου η αμφισβήτηση.

~ Έναν μεσοεπιθετικό με οργανωτικές ικανότητες θα αποκτήσει ο Αστέρας Τρίπολης τον Ιανουάριο. Κατά πάσα πιθανότητα αυτός θα προέρχεται από την αγορά της Λατινικής Αμερικής.

~ Αυτή την αγορά άλλωστε, συνηθίζει να εμπιστεύεται η ομάδα της Αρκαδίας, έστω και αν κάποιοι παίκτες απέτυχαν έως τώρα να δικαιολογήσουν τον θόρυβο για την απόκτησή τους.

~ Στην τελευταία συνάντηση που είχε ο τεχνικός του Αστέρα, Νίκος Κωστένογλου με τους διοικούντες την ομάδα της Αρκαδίας, ήταν κατηγορηματικός όσον αφορά το θέμα της απόκτησης παίκτη, ο οποίος θα έχει οργανωτικό ρόλο στην ομάδα. Με έμφαση στη γνώση της ελληνικής πραγματικότητας.

~ Θέλει, δηλαδή, ο Κωστένογλου, Έλληνα ή κάποιον με τη δική μας φιλοσοφία. Αλλά στην Τρίπολη άνοιξαν την πόρτα της Αργεντινής και δεν σκέφτονται να την κλείσουν.

~ Το μέρος του Γιάννη Μαντζουράκη πήραν αρκετοί ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ για το θέμα με την… εξαφάνιση του Νταμ Εντόι. Κάτι που μέτρησε στην απόφαση του Φανούρη Βατσινά να δηλώσει: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον προπονητή».

~ Γνωρίζει, άλλωστε, το αφεντικό του ΟΦΗ ότι θα ξεσηκώνονταν οι παίκτες εάν έφευγε τη δεδομένη χρονική περίοδο ο Μαντζουράκης. Ο προπονητής των Κρητικών κέρδισε τους ποδοσφαιριστές με την ντρόμπρα εξήγησή του και κυρίως με την πίεση που άσκησε στον Βατσινά για πληρωμές, όταν έμαθε πριν από 20 μέρες στην Κομοτηνή ότι υπάρχουν οφειλές προς τους παίκτες μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

~ Στο άμεσο μέλλον, ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει σύγκρουση ανάμεσα στον Βατσινά και τον Μαντζουράκη. Ο πρόεδρος του ΟΦΗ, άλλωστε, έχει αποδείξει ότι δεν ξεχνάει όποιον τον κοντράρει.


Σχολιάστε εδώ