Πρωτοβουλία Ανεξάρτητης Πανελλαδικής Κίνησης Πολιτών

Το πολιτικό μας σύστημα χρειάζεται ριζική ανασυγκρότηση. Οι ζωντανές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας απαιτούν τη συνολική επανεξέταση των πολιτικών, τη χάραξη εθνικής στρατηγικής και την προώθηση νέων, δημιουργικών αξιών, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και υπεύθυνα τα χρονίζοντα προβλήματά της.

Η σημερινή πρωτοφανής συγκυρία απαιτεί τη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων για την υπέρβαση της κρίσης. Δεν αρκεί η ανώδυνη ερμηνεία των δημοσκοπήσεων ούτε η βολική διαπίστωση της αδυναμίας του κομματικού συστήματος να προτείνει λύσεις, όταν η κοινωνική κρίση είναι έκδηλη και γενικευμένη. Αυτό που χρειάζεται σήμερα η πατρίδα μας είναι ριζική αλλαγή πολιτικής, αξιών και συμπεριφορών.

Ως πρώτο βήμα προτείνεται η συγκρότηση ανεξάρτητης πανελλαδικής κίνησης πολιτών, στην οποία θα συμμετέχουν ενεργοί πολίτες ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση. Η «κίνηση πολιτών» θα εργαστεί για την προώθηση ενός νέου, σύγχρονου προτύπου πολιτικής. Η νέα πρωτοβουλία με ουσιαστικές και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις της στα δημόσια πράγματα θα εκφράζει τα ώριμα αιτήματα της κοινωνίας και θα αναδεικνύει με τις προτάσεις της το γενικό, κοινωνικό και εθνικό συμφέρον. Στόχος της κίνησης είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για εθνική ανασυγκρότηση, για έντιμη και αποτελεσματική διακυβέρνηση, για την εμπέδωση του κράτους δικαίου, για την Ελλάδα του 21ου αιώνα.


Σχολιάστε εδώ