ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΕΣ… ΑΠΟΨΕΙΣ

Σκοπός του να κερδίσει την ψήφο των προσκείμενων στην κυβέρνηση Ενώσεων, οι οποίες δεν έχουν αποφασίσει ποιον υποψήφιο θα στηρίξουν στις εκλογές της 24ης Ιανουαρίου, στις οποίες ο σημερινός Γ΄ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας θα βρει απέναντί του τον Βίκτωρα Μητρόπουλο. Ο κ. Πιλάβιος έχει ρίξει πολύ νερό στο κρασί του και έχει δεχθεί πράγματα που η ΕΠΟ υπό τον Βασίλη Γκαγκάτση δεν ήθελε ούτε να ακούει, όπως αποκλειστικά τακτικούς δικαστές στα όργανα της αθλητικής Δικαιοσύνης και διάλογο με την κυβέρνηση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, αυτήν τη στιγμή για τον Σοφοκλή Πιλάβιο που φέρεται να είναι το φαβορί για την προεδρική καρέκλα της ΕΠΟ, δεν είναι η αλλαγή πολιτικής που επιχειρεί για να εξασφαλίσει τις κυβερνητικές Ενώσεις, αλλά η ομάδα από την οποία προέρχεται, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι διχασμένος ως προς τον ποιον από τους δύο υποψηφίους θα στηρίξει τον Σοφοκλή Πιλάβιο ή τον Βίκτωρα Μητρόπουλο.

Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Γιάννης Βαρδινογιάννης, στηρίζει τον Σοφοκλή Πιλάβιο που ξεκίνησε την παραγοντική του καριέρα από τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα, ο πρόεδρος της ομάδας, Νίκος Πατέρας, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην παραίτηση του Βασίλη Γκαγκάτση από την προεδρία της Ομοσπονδίας, στηρίζει τον Βίκτωρα Μητρόπουλο, που επίσης έπαιξε ρόλο στην παραίτηση Γκαγκάτση.

Όσο για τον έτερο μεγαλομέτοχο Ανδρέα Βγενόπουλο, οι σχέσεις του με τον κ. Μητρόπουλο είναι καλές, αλλά εξίσου καλές είναι και οι σχέσεις του με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας Κώστα Πηλαδάκη, ο οποίος στηρίζει τον Σοφοκλή Πιλάβιο. Ο κ. Βγενόπουλος πάντως, δεν φαίνεται προς το παρόν να εμπλέκεται στην κούρσα για την προεδρία της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, η οποία εξελίσσεται σε ενδοκυβερνητική μάχη, αφού και οι δύο υποψήφιοι ανήκουν στο χώρο της κυβερνώσας παράταξης, ενώ και τρίτος υποψήφιος να υπάρξει, ο αναπληρωτής πρόεδρος Βασίλης Χατζηαποστόλου, ανήκει και αυτός στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Από τη στάση πάντως των ανθρώπων του Παναθηναϊκού θα εξαρτηθεί και το αν θα εκλεγεί ο «δικός» τους άνθρωπος στην προεδρία της ΕΠΟ, υπό την έννοια ότι ο κ. Πιλάβιος ξεκίνησε την παραγοντική του καριέρα από τους «πράσινους» και εδώ είναι το παράδοξο της υπόθεσης. Ύστερα από χρόνια ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πολύ κοντά στο να εκλέξει «δικό» του άνθρωπο στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αλλά τον άνθρωπο αυτό δεν τον στηρίζουν όλα του τα κομμάτια, όπως αυτά προέκυψαν μετά την πολυμετοχικότητα…


Σχολιάστε εδώ