Πολιτική φλυαρία ή κάτι άλλο;
Απαρχής να καταθέσουμε τον εντυπωσιασμό μας, ως τηλεθεατού του βραδινού δελτίου ειδήσεων του MEGA, από τη φιλότιμη προσπάθεια των συντελεστών του δελτίου να στήσουν στα πόδια του σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – και μάλιστα το σενάριο του «αέρα» έγινε πρώτο θέμα του δελτίου. Προφανώς η πρεμούρα των συντελεστών να δώσουν σάρκα και οστά στο «τίποτα» δεν είναι ούτε τυχαία ούτε πολύ περισσότερο αθώα – κάτι κρύβει. Θα πείτε, μα υπήρχαν οι δηλώσεις Βερελή και Πάγκαλου – ναι, αλλά αυτές οι δηλώσεις παρέπεμπαν σε «επιτήρηση της κυβέρνησης Καραμανλή και σε άμεση προσφυγή στις κάλπες» κι όχι σε σενάρια συγκυβέρνησης. Με άλλα λόγια Πάγκαλος και Βερελής ζήτησαν τον ορισμό «υπηρεσιακών υπουργών» και εκλογές.
•Ασφαλώς η απαίτηση των δύο υπουργών του ΠΑΣΟΚ να αποδεχθεί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του να μπουν υπό «επιτήρηση» είναι πολιτικά εξωφρενική και μη συζητήσιμη εκ μέρους του κ. Καραμανλή, ο οποίος και πρόσφατη λαϊκή εντολή έχει και πλειοψηφία στη Βουλή διαθέτει, έστω κι αν αυτή είναι οριακή – οπότε δεν κατανοούμε τη χρησιμότητα τέτοιων προτάσεων, αφού το μόνο που επιφέρουν είναι να δίνουν το δικαίωμα σε διάφορα εξωθεσμικά κέντρα να κάνουν «παιχνίδι» και να προωθούν τα σχέδιά τους. Επιπρόσθετα δηλώσεις σαν κι αυτές των Βερελή, Πάγκαλου και άλλων δίνουν αφορμή σε κακόπιστους να λένε «πως εντάσσονται στις προσπάθειες να αποτραπεί η άνοδος του Γιώργου Παπανδρέου στον πρωθυπουργικό θώκο», ας προσέχουν λοιπόν τι λένε…
•Ανήκουμε σε εκείνους που υποστηρίζουν πως για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση από την κυβέρνηση Καραμανλή πρέπει ο πρωθυπουργός να απαγκιστρωθεί από κάθε λογική εκλογικής ανάκαμψης ώστε απερίσπαστος από εκλογικές σκοπιμότητες να πράξει τα δέοντα. Άλλωστε έχουμε τονίσει ότι η ΝΔ έχει μπει στον κύκλο της εκλογικής φθοράς κι αυτός ο κύκλος δεν έχει πόρτα διαφυγής, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις δημοσκοπήσεις της VPRC και της Public Issue, που δείχνουν ότι η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου διευρύνεται στις 6,5 και 6 μονάδες αντίστοιχα. Αναφέρουμε τις δύο αυτές εταιρείες γιατί στις προηγούμενες εκλογές, ως μια εταιρεία, είχαν προβλέψει το εκλογικό αποτέλεσμα με ακρίβεια πρώτου δεκαδικού ψηφίου.