ΠΑΣΟΚ: Έντονοι εσωτερικοί κραδασμοί

Κι αυτό, πέραν των σοβαρών κραδασμών και ρηγματώσεων που προκαλούν οι τοποθετήσεις, είτε όσον αφορά το ενδεχόμενο «υπουργών κοινής αποδοχής» στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα (ως πρώιμο στάδιο ευρύτερης και ουσιαστικότερης κεντροδεξιάς συνεργασίας των δύο κομμάτων εξουσίας) είτε σχετικά με τη μετεκλογική προοπτική συμπράξεως με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτι που οι ευθείες βολές Πάγκαλου προδυναμιτίζουν, επενεργώντας αποτρεπτικά και δημιουργώντας σιωπηρή μεν, πλην εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη.

Δεν περνούν απαρατήρητες εξάλλου οι «υπόγειες» προσπάθειες να πληγεί επικοινωνιακά και να παραμερισθεί τελικά η Λούκα Κατσέλη, που προΐσταται του κρίσιμου τομέα της Οικονομίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Πόλεμος που προάγεται με «μπηχτές» περί αντικαταστάσεώς της και άλλες «δοτές ειδήσεις» και παραπολιτικά σε συγκεκριμένες εφημερίδες.

Πίσω δε από αυτά τα δημοσιεύματα διαφαίνονται αδρά τα αποτυπώματα κάποιων «φιλοδόξων θηλέων» στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που κινούνται από ευδιάκριτα (και καθόλου καθαρά) ελατήρια.

Ούτε οι ψίθυροι περί Άννας Διαμαντοπούλου δεν φαίνονται παντελώς αβάσιμοι (αντιθέτως μάλιστα), ούτε όμως και τα περί προθέσεως για τοποθέτηση Χρυσοχοΐδη στον ευαίσθητο τομέα της Οικονομίας είναι αθώα.

Διασπείρονται από στελέχη που θέλουν παραμερισμό της Λούκας Κατσέλη και από το σημερινό της πόστο (στο οποίο και διακρίνεται τόσο με τον συνετό πραγματισμό της όσο και με την επιστημονική στιβαρότητα που διαθέτει) και από τη θέση της γενικότερα στην πρώτη γραμμή του Κινήματος.

Πέραν αυτών όμως, η επανεμφάνιση των λεγομένων «εκσυγχρονιστών», σε συνάρτηση με την έντονη παρέμβαση του ιδίου του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, δημιουργούν ήδη στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ αναταράξεις και επαναφέρουν τάσεις αναλόγων ομαδοποιήσεων.

Οι οποίες, εν πάση περιπτώσει, από πλευράς ηγεσίας θεωρούνται ανεπιθύμητες, γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε οξύτερες τριβές και αναπαραγωγή κινδύνων, τους οποίους μετά βίας ξεπέρασε στο πρόσφατο παρελθόν.

Τη Χαριλάου Τρικούπη την προβληματίζουν εκ παραλλήλου και κάποιες ιδιαίτερες τάσεις οι οποίες εμφανίζονται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Που, εκτός των άλλων, εμφανίζουν υψηλά ποσοστά της κοινής γνώμης (της τάξεως του 30%) να ευνοούν συνεργασία με την Κεντροδεξιά.

Και που σε ό,τι αφορά τους καθαυτό οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, αυτές ξεπερνούν το 23%! Κάτι που δεν μπορεί να παραγνωρίζεται, παρόλο που η μεγαλύτερη μερίδα φαίνεται να ευνοεί μάλλον σύμπραξη με τον Συνασπισμό.

Αυτά δεν θεωρούνται άσχετα (και τυχαία) με όσα διετυπώθησαν από επώνυμα στελέχη (Βερελή και Πάγκαλο) για τέτοια ενδεχόμενα.

Αντιθέτως. Και μάλιστα με σοβαρές ενδείξεις ότι αυτές οι κρούσεις να ενταθούν στο επόμενο διάστημα, δημιουργώντας ενδεχομένως και ανάλογες δυναμικές, που θα επενεργήσουν ανάλογα. Με όλες τις συνέπειες.


Σχολιάστε εδώ