Ο δαίμονας των δημαρχείων

***
Εξαιτίας διαφόρων φημολογιών υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Κερατσινίου, ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Γεωργαλάς. Ο παραιτηθείς πρώην πρόεδρος δεχόταν χτυπήματα από στελέχη της δικής του παράταξης και όπως λέει ο ίδιος θα σκεφτεί σοβαρά να ασχοληθεί ξανά με τα κοινά της πόλης του. Ρε, πού καταντήσαμε.

***
Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, προανάκριση για τα δημοσιεύματα της στήλης αναφορικά με τις αυθαιρεσίες πολεοδομικού χαρακτήρα που είχε κάνει το σούπερ μάρκετ ΔΟΥΚΑΣ κάτω από τα μάτια της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Αγίου Δημητρίου, ξεκίνησε η 23η πταισματοδίκης Αθηνών, ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

***
Τον πιο πρωτότυπο διακοσμητικό φωτισμό, εν όψει εορταστικών ημερών, τον είδα φέτος στον Δήμο Ν. Σμύρνης. Δεν ξέρω πόσο στοίχισε, αλλά δεν με νοιάζει. Το ωραίο πρέπει να το πληρώνουμε. Δίνει άλλη αίσθηση στους δρόμους της πόλης, αφού φαίνεται ότι μέσα από λάμπες, που κρέμονται, στάζει χιόνι. Άλλο να το διαβάζετε και άλλο να το βλέπετε. Αξίζει να πάτε μια βόλτα από την κεντρική πλατεία μόνο και μόνο γιʼ αυτό. Μια και ο λόγος για τη Ν. Σμύρνη να σας πω ακόμη ότι η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως έχει εγκαταλείψει εντελώς την προοπτική διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου.

***
Δημοτικός σύνδεσμος δημιουργήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία τεσσάρων δήμων για τη διάσωση και ανάπλαση των Τουρκοβουνίων. Στις 14 Νοεμβρίου εκδόθηκε το σχετικό ΦΕΚ, με αριθμό φύλλου 2334, όπου φαίνεται ότι οι Δήμοι Γαλατσίου, Φιλοθέης, Ν. Ιωνίας και Ψυχικού προχώρησαν σʼ αυτήν την ενέργεια. Ο Δήμος Ν. Ιωνίας θα εκπροσωπηθεί στον σύνδεσμο με εννέα άτομα, ο Δήμος Γαλατσίου με οκτώ και άλλοι δύο δήμοι με έναν εκπρόσωπο ο καθένας. Για να μην κρυβόμαστε βέβαια πίσω από το δάκτυλό μας, απώτερος σκοπός είναι η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για ανάπτυξη περιβαλλοντικών παρεμβάσεων. Όπως και να είναι όμως, η πρωτοβουλία είναι θετική και έτσι πρέπει να τη δούμε.

***
Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Βούλας εξαιτίας των πολεοδομικών αυθαιρεσιών που είχαν κάνει στην παραλία οι «Απολλώνιες Ακτές» που εκμεταλλεύονται τη συγκεκριμένη περιοχή, είχαν επιβάλει πρόστιμο ύψους 1 εκατ. ευρώ. Όλοι τότε είχαμε πει μπράβο. Εδώ το είχαμε αναφέρει δύο φορές.

***
Όμως, σύμφωνα με το έγγραφο που υπογράφει ο προϊστάμενος του τμήματος πολεοδομίας του δήμου, Προυσαλίδης, μηδένισε το πρόστιμο. Το έγγραφο έχει ΑΠ 1161/23/5/08. Προηγουμένως είχε προηγηθεί η υπʼ αριθμόν 13/3/08 απόφαση της Επιτροπής Εκδίκασης Ενστάσεων του δήμου, που προΐσταται στέλεχος της διοίκησης. Τι γίνεται εκεί κάτω, ρε, παιδιά;

***
Μια ιστορική πλατεία στο Μαρούσι, η Πλατεία Ηρώων, παραδόθηκε πριν από λίγες μέρες στους Μαρουσιώτες. Με λίγα χρήματα, αλλά με πολλή δουλειά και όρεξη από τους εργαζόμενους στον δήμο, η πλατεία ανακατασκευάστηκε σχεδόν από την αρχή.

***
Και οι συνάνθρωποί μας στο Μαρούσι που έχουν ανάγκη στήριξης, στο επίκεντρο της νέας δημοτικής αρχής. Συσσίτιο για άπορες οικογένειες του δήμου καθιέρωσε εδώ και λίγες μέρες ο Γιώργος Πατούλης.

Ο Εξορκιστής

ΥΓ.: Δώστε αγάπη στους φίλους σας. Για λίγες ημέρες κρύψτε την κακία στην ντουλάπα. Τον νου σας όμως, γιατί οι κοτεράδες και οι ελβετοτουρίστες έχουν τα σχέδιά τους για εσάς χωρίς εσάς.


Σχολιάστε εδώ