Ο Γιάννης Α. Ποττάκης εξελέγη Γεν. Γραμματέας της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας

Η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας εξέλεξε, με συντριπτική πλειοψηφία, τον διδάκτορα Φιλοσοφίας, πρώην υπουργό και βουλευτή Γιάννη Α. Ποττάκη στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και στη συνέχεια το ΔΣ εξέλεξε τον κ. Γιάννη Α. Ποττάκη γενικό γραμματέα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ποττάκης διαδέχθηκε τον κ. Πέτρο Γέμτο, πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη θέση του προέδρου εξελέγη ο κ. Κ. Βουδούρης, ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και στη θέση του αντιπροέδρου ο κ. Σ. Δεληβογιαντζής, καθηγητής Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η εκλογή του πρώην υπουργού από τη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας, στην οποία πήρε μέρος η μεγάλη πλειοψηφία των καθηγητών Φιλοσοφίας όλων των πανεπιστημίων της χώρας, όλων των βαθμίδων, και στη συνέχεια η εκλογή του από το ΔΣ στη θέση του γενικού γραμματέα, αποτελεί εξαιρετική τιμή για τον κ. Ποττάκη, καθώς, από τον χώρο της πολιτικής είναι ελάχιστοι εκείνοι που ασχολούνται σήμερα με τη Φιλοσοφία, σε αντίθεση με το παρελθόν, που κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής ήταν ταυτόχρονα και κορυφαίοι Φιλόσοφοι (Κ. Τσάτσος, Π. Κανελλόπουλος, Ευάγγελος Παπανούτσος, Δ. Νιάνιας).


Σχολιάστε εδώ