Οι νέοι δεν μπορούν να κατανοηθούν από τα σημερινά κόμματα!

Συγκεκριμένα επισημαίνει τα εξής:
«Η Αριστερή Πρωτοβουλία πιστεύει ότι τα μη προνομιούχα στρώματα και οι νέοι που εισπράττουν την κοινωνική καταπίεση δύσκολα μπορούν να κατανοηθούν από τα σημερινά πολιτικά κόμματα. Η υπέρβαση της κρίσης μπορεί να γίνει μόνο με μια συνειδητοποίηση της νέας συλλογικότητας που η σημερινή Δεξιά και η παραδοσιακή Αριστερά δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αναλάβει την ιστορική του ευθύνη για να αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Για να επανέλθει η πολιτική στο προσκήνιο απαιτείται να διακηρύξουμε σ’ όλους τους τόνους ότι οφείλουμε να υπηρετούμε την πολιτική βούληση της κοινωνίας και τις ανάγκες της και όχι τις ματαιόδοξες αξίες της προσωπικής προβολής και του κέρδους. Οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για μια νέα κοινωνική συμφωνία με συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Η εκπαίδευση χρειάζεται ριζικές αλλαγές για να ξαναγίνει ισχυρός χώρος κοινωνικοποίησης και χειραφέτησης από την εργαλειακή γνώση και την καταπίεση που οδηγούν σε μηδενιστικές εκφράσεις. Η χώρα απαιτεί αποφασισμένη κυβέρνηση με εφικτή εναλλακτική πολιτική πρόταση που θα προβάλλει λύσεις στα προβλήματα του εργαζόμενου λαού, θα προάγει την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη ώστε να αποκατασταθεί η κοινωνική συνοχή.

Το ΠΑΣΟΚ πάντα ήταν παρών στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπιζε η χώρα. Το ίδιο πρέπει να κάνει και τώρα. Είναι καθήκον όλων να αγωνιστούμε για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία που θα σέβεται τη νεολαία, θα αφουγκράζεται τα αιτήματά της και θα αγωνίζεται για το μέλλον της. Όλοι μας πρέπει να αγωνιστούμε μαζί με τη νεολαία για μια Ελλάδα νέα».


Σχολιάστε εδώ