ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ

Ικανοποίηση εκφράζουν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΠΑΣΚ/ΔΥ για το περιεχόμενο και τις κατευθύνσεις της ομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή, στο κλείσιμο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2009.

Σύμφωνα με τα συνδικαλιστικά στελέχη, οι θέσεις του κ. Παπανδρέου δείχνουν ότι «έχει ανοιχτά τ’ αυτιά του στα προβλήματα και στα αιτήματα των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος». Και υπενθυμίζουν πως η διεκδίκηση για γενναία αναδιανομή του εισοδήματος έχει πρωταρχική σημασία για ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που ήδη έχουν χαρακτηρίσει τον προϋπολογισμό ως προϋπολογισμό λιτότητας.

Αναθάρρησαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ με τις θέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για ενίσχυση και προστασία των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, για αύξηση της αγοραστικής δύναμης του πολίτη, για μείωση του φορολογικού βάρους στα μεσαία και φτωχότερα στρώματα. Και κυρίως για την εξαγγελία περί ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους.

Και επειδή πολλοί είναι αυτοί που «βλέπουν» εθνικές εκλογές μέσα στο 2009, πολλοί συνιστούν «ψυχραιμία». Υπάρχουν και συνδικαλιστές που αποδέχονται πως τόσο η πολιτική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όσο και η συνδικαλιστική του έκφραση έχουν να δώσουν τη μεγάλη μάχη της αξιοπιστίας. Και οι ελάχιστοι τολμηροί κάνουν λόγο για ένταξη στην προεκλογική ατζέντα του ΠΑΣΟΚ και της εξαγγελίας για κατάργηση αντεργατικών και αντασφαλιστικών ρυθμίσεων της περιόδου 1996-2004. Και επιφυλάσσονται να μιλήσουν στα αρμόδια «όργανα» του κόμματός τους για τις απόψεις τους αυτές, γνωρίζοντας όμως ότι «καίνε».


Σχολιάστε εδώ