Μια φωτιά καίει την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και δεν μιλάει κανένας…

Μόλις και μετά βίας απετράπη η ανατίναξη ολόκληρου του κτιρίου της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, αφού στον 2ο όροφο υπήρχαν φιάλες με εκρηκτικά αέρια.

Γιατί και αυτή η εγκληματική ενέργειά τους αποσιωπήθηκε από τα… λαλίστατα, κατά τα άλλα, τηλεοπτικά «κανάλια» (της διαπλοκής);

Διαβάστε το κείμενο του Βασίλη Στοϊλόπουλου για να καταλάβετε τι έγινε και γιατί το απέκρυψαν…

Το Σάββατο 13-12-08, στις 9 το βράδυ, συντεταγμένος λόχος της Διεθνούς των Κουκουλοφόρων (Antifa) πυρπόλησε τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ, στην οδό Πατησίων (πρώην ΠΕΡΠΑ). Μέσα στη γενική τηλεοπτική –και όχι μόνο– τρομοκρατία το γεγονός πέρασε σχεδόν απαρατήρητο και χωρίς σχόλια.
Ποια ήταν, όμως, τα αποτελέσματα της επιδρομής των σύγχρονων ορδών του Σύλλα και του Αλάριχου ενάντια στο απροστάτευτο κτίριο της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού;
1. Καταστράφηκε ολοσχερώς ο 1ος όροφος όπου στεγαζόταν η Μονάδα Τεχνικής Υποστήριξης του ΥΠΕΧΩΔΕ, στελέχη της οποίας:
α) Σχεδίασαν, οργάνωσαν συστηματικά και έφεραν εις πέρας μια αφανή μεν (για τα ΜΜΕ), τιτάνια δε προσπάθεια για να αποφύγει τελικά η χώρα μας το δυσβάσταχτο πρόστιμο (34.000 ευρώ ανά χωματερή την ημέρα) για τις χιλιάδες χωματερές που ήταν έτοιμο να μας επιβάλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Παράλληλα, ο καθημερινός μόχθος αυτών των ανθρώπων είχε αποτέλεσμα να εκταμιευτούν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ από –χαμένα για την Ελλάδα– κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα πολύ μεγάλο μέρος μάλιστα των οποίων κατευθύνθηκε προς μικροεργολάβους και μικρομελετητές της περιφέρειας.
β) Εδώ και πολλούς μήνες προετοιμάζουν με επαγγελματισμό και επιστημονική τεκμηρίωση την ωρίμανση δεκάδων έργων (εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού), προϋπολογισμού 900 εκατομμυρίων ευρώ, εν όψει της 4ης Προγραμματικής Περιόδου (ΕΣΠΑ). Εξυπακούεται ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχασαν μόνο όλα τους τα αρχεία και τον χώρο εργασίας (μαζί με τη σχετική υποδομή) αλλά –το κυριότερο– θα χρειαστεί πολύς καιρός για να ξαναποκτήσουν τον ζήλο και την αίσθηση του καθήκοντος που χαρακτήριζε τους περισσότερους από αυτούς και να ξαναρχίσουν από την αρχή…
2. Το Πυροσβεστικό Σώμα απεγκλώβισε μέσα από τις φωτιές «μπαρουτοκαπνισμένο» υπάλληλο του ΥΠΕΧΩΔΕ, που εκείνη την ώρα… εργαζόταν (!), όσο κι αν αυτό φαίνεται απίθανο για όσους συστηματικά απαξιώνουν το Δημόσιο, προκειμένου να γίνει κι αυτό εύκολη λεία όταν έρθει ο καιρός.
3. Μόλις και μετά βίας απετράπη η ανατίναξη ολόκληρου του κτιρίου, καθώς η φωτιά έφτασε και στον 2ο όροφο, όπου είναι το εργαστήριο του ΥΠΕΧΩΔΕ και υπάρχουν πολλές φιάλες με εκρηκτικά αέρια.
4. Η καταστροφή είναι τέτοια που πλέον τίθεται ζήτημα στατικής επάρκειας ολόκληρου του κτιρίου και ασφαλούς χώρου εργασίας δεκάδων εργαζομένων.
Αλήθεια, ύστερα από όλα αυτά ποιος από τους «εξεγερμένους νέους» που κρύβονται ανενόχλητοι στα πειρατικά ορμητήριά τους και που τα ονόμασαν άσυλο (πρώην ΑΣΟΕΕ, ΕΜΠ), αλλά και από αυτούς που τους καλύπτουν, θα τολμήσει να μιλήσει για προστασία του Περιβάλλοντος ή να δει κατάμουτρα εκείνους που μέσα σε ποικίλες αντιξοότητες προσπαθούν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο φυσικό περιβάλλον ακριβώς για τους σημερινούς νέους και τις γενιές που ακολουθούν;

Βασίλης Στοϊλόπουλος


Σχολιάστε εδώ