Ιστορία μου, αμαρτία μου…

Πρόκειται για κάποιον κ. Τσουκαλά… εισαγόμενο από τη Νέα Υόρκη, που έχει… συντροφικές πλάτες δημοσιογραφικού στελέχους της «Καθημερινής».

Ο κύριος λοιπόν αυτός δεν πρόλαβε καλά-καλά να κάτσει στην… παχυλότατη καρέκλα και μέσα σε μία εβδομάδα έδιωξε όλα τα παλιά διευθυντικά στελέχη (γύρευε πόσο κόστισαν οι αποζημιώσεις…) για να βάλει δικούς του, που είχε φέρει μαζί του, με μισθούς (…πείνας) 6-8.000 ευρώ μηνιαίως και πολυτελή αυτοκίνητα.

Με αυτούς τους… εγκεφάλους σε ένα εξάμηνο κατόρθωσε να ζημιώσει τη ΛΑΡΚΟ με καμιά 200αριά εκατ. δολάρια. Πώς; «Σπάζοντας» όσα συμβόλαια πωλήσεων νικελίου υπήρχαν ακόμη με τιμές 19.500 δολ. για το 2008 και 23.000 δολ. για το 2009, πληρώνοντας και πρόστιμο 7 εκατ. ευρώ. Μ’ αυτήν την εξυπνάδα η ΛΑΡΚΟ παίρνει για κάθε τόνο 9-11.000 δολ., όσο είναι η σημερινή διεθνής τιμή, ενώ θα εισέπραττε 19.500 για το 2008 και 23.000 για το 2009. Αν αυτές οι τιμές διατηρηθούν στα σημερινά επίπεδα, τότε η ζημιά θα φτάσει τα 200 εκατ. ευρώ.

Και τώρα; Τώρα η ΛΑΡΚΟ βαδίζει ολοταχώς προς πτώχευση. Ψάχνουν να βρουν λεφτά για το δώρο Χριστουγέννων! Και φυσικά ακόμη δεν έστειλαν οι προϊστάμενοι υπουργοί τον κ. Τσουκαλά στον Εισαγγελέα, για απιστία με τη ζημιά που προκάλεσε στο Δημόσιο. Κι όχι μόνο δεν τον έστειλαν στον Εισαγγελέα, τυλιγμένο σε μια κόλλα χαρτί, αλλά πάνε να τον σώσουν μʼ ένα χαριστικό πακέτο, που θα πληρώσει πάλι ο λαουτζίκος! (Για να ξέρετε, τη ΛΑΡΚΟ την ελέγχουν η Εθνική με 36% η ΔΕΗ, με 28,6% και το Δημόσιο με 35,4%). Άλλο ένα θαύμα των υπουργών του κυρίου Καραμανλή…


Σχολιάστε εδώ