ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε

ΕΠΡΕΠΕ να τους έβλεπες… Όλους εκείνους που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου να χειροκροτούν μανιωδώς τον Καραμανλή, που λίγο πριν τους είχε καταγγείλει ότι δεν επέδειξαν την απαιτούμενη επιμέλεια (μόνο;). Έχουν πολιτικές ευθύνες, μου έλεγαν βουλευτές της ΝΔ, που ένιωθαν αηδία γι’ αυτούς τους συναδέλφους τους που τώρα όλοι τους πληρώνουν… Από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, καθυστερημένο μεν, αλλά έχει την αξία του…

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ προφυλάξεις παίρνουν τις τελευταίες ημέρες τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη, ενώ έχουν περιορίσει αισθητά τις εμφανίσεις τους σε ανοιχτούς (δημόσιους) χώρους. Όχι, δεν ανησυχούν για ενδεχόμενο «τρομοκρατικό χτύπημα», αλλά μην τυχόν γίνουν στόχος αποδοκιμασιών από ομάδες διαδηλωτών. Πληροφορούμαι ότι υπουργοί που αυτήν την περίοδο βρίσκονται στο κέντρο της επικαιρότητας (Στυλιανίδης, Χατζηγάκης κ.ά.) έχουν ενημερωθεί να είναι προσεκτικοί για να αποφύγουν τυχόν… δυσάρεστες εμπειρίες. Σημειώνω ότι τις προηγούμενες ημέρες «αγανακτισμένοι νεαροί» ματαίωσαν παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, την οποία ήταν να παρακολουθήσει μεταξύ άλλων κι ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης, ενώ… πέταξαν γλυκά στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο! Στην κυβέρνηση έχουν τεθεί σε συναγερμό, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρξει εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά τη δοξολογία στη Μητρόπολη για το νέο έτος.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Μεταφορών πάντως έχουν… χάσει τον ύπνο τους για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Ο Κωστής Χατζηδάκης εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος για το ενδεχόμενο η παγκόσμια οικονομική κρίση να επηρεάσει την πορεία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής. Μήπως δηλαδή οι υποψήφιοι επενδυτές κάνουν πίσω, φοβούμενοι να ρισκάρουν τα κεφάλαιά τους στην αγορά μιας αεροπορικής εταιρείας. Η κίνηση της Qatar Airways να μην καταθέσει πρόταση είναι ένα ηχηρό καμπανάκι για την κυβέρνηση. «Μια αναβολή αυτήν την ώρα θα μπορούσε να είναι καταστροφική», παραδέχεται ο κ. Χατζηδάκης, καθώς αντιλαμβάνεται ότι αν δεν προχωρήσουν οι διαδικασίες τώρα, πιθανότατα θα μετατεθούν για το 2010!

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ότι θα… παραμείνει στη θέση του εμφανίζεται ο Γιώργος Αλογοσκούφης. Ενώ όλες οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα θεωρούν δεδομένη την αντικατάστασή του, ο υπουργός Οικονομίας στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του υποστηρίζει ότι έχει πάρει τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι στον ανασχηματισμό δεν θα θιγεί! Τι άλλο ισχυρίζεται; Ότι με τις διαστάσεις που έχει πάρει η κρίση κανένα στέλεχος από τη Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί (δεν έχει και τις γνώσεις) να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ονόματα προστέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στον κατάλογο των πιθανών διαδόχων του Γ. Αλογοσκούφη. Ένα αυτό του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμου και δεύτερο εκείνο του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου. Δεν βλέπω να έχουν τύχη, αφού ο διορισμός τους θα προκαλέσει εσωκομματικές αντιδράσεις και επιπλέον, τεχνοκράτες αμφότεροι, δεν μπορούν να υπηρετήσουν μια… φιλολαϊκή στροφή στην οικονομική πολιτική.

ΜΙΑ ΘΕΣΗ, εκλόγιμη εννοείται, στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές επιθυμούσε ο Ευάγγελος Αντώναρος. Ωστόσο, του εξήγησαν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, έχουν άλλη προτεραιότητα, οπότε θα πρέπει να αρκεστεί σε μια θέση σε κρατικό οργανισμό.


Σχολιάστε εδώ