Αχαριστίες…

lΥπάρχουν αχάριστοι,

αγνώμονες και μίζεροι

ΠΑΣΟΚοι;

lΒεβαίως υπάρχουν. Είναι αυτοί που σε σφυγμομέτρηση της ΜRΒ (21 Νοε. – 1 Δεκ.) έδωσαν τα πρωτεία σε αρνητικές γνώμες στους κ. Άκη Τσοχατζόπουλο (29,2%) και Γιάννο Παπαντωνίου (28,3%), πρώην κραταιούς άρχοντες του ΥΕΘΑ και της κυβέρνησης (δεδομένου ότι ο Σημίτης ήταν ανύπαρκτος), πανίσχυροι δελφίνοι της 8ετίας του εκσυγχρονισμού.

lΥπάρχουν όμως άλλοι, όπως π.χ. ο κ. Μπόμπολας, που εκφράζουν την εκτίμησή τους στους δύο

τ. υπουργούς, φιλοξενώντας άρθρα τους στην «Ημερησία» (14/12/08).

lΤο πρώτο, με τίτλο «Η ληστεία του αιώνα», όπου ο κ. Α. Τ. στηλιτεύει τις ληστείες του Δημοσίου, οι οποίες «οδήγησαν τα τελευταία χρόνια τη χώρα σε απαξίωση, οπισθοδρομήσεις και κατάρρευση».

lΤο δεύτερο, με τίτλο

«Έφθασε η ώρα της αλήθειας», με το οποίο ο κ.

Γ. Π. τονίζει ότι πρέπει να γίνει «καταπολέμηση της διαφθοράς και της σπατάλης του Δημοσίου…».

Δρυός πεσούσης…

lΕίναι το πιο επίκαιρο… αρχαίο ρητό: «Δρυός πεσούσης πας ανήρ (και γυνή) ξυλεύεται…».

lΗ Δρυς, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι ο κ. Πρωθυπουργός.

lΑν κανείς επιχειρήσει να ξυλευτεί από το ΥΕΘΑ, θα αποτύχει… Δεν υπάρχει ούτε ροκανίδι…

l«Σκάνδαλα, διαφθορά και μια αποτυχημένη ελίτ. Αυτή είναι η Ελλάδα», γράφει ο κ. Βέρνερ φον Γκεντ στην Ταγκετσάϊτουγκ του Βερολίνου.

lΚάτι μας είπε… Το «αυτή είναι η Ελλάδα» είχε προλάβει να το πει ο Σημίτης, αντικρίζοντας το ρημαδιό που παρέδιδε…

lΚάτι καλύτερο όμως είπε ο φοβερός Στάθης. «Η Ελλάδα του Καραμανλή έφαγε ό,τι δεν πρόλαβε να φάει η Ελλάδα του Σημίτη».

Διαφθορά στο

τετράγωνο!

lΣτο ερώτημα: Ποιες χώρες λαδώνονται, με πρώτους πρώτους τους πολιτικούς, έχουμε απάντηση: Πρώτη η Βουλγαρία, δεύτερη η Ελλαδίτσα μας.

lΣτο ερώτημα: Ποιες χώρες λαδώνουν για να εξασφαλίζουν συμβάσεις, και πάλι μπορούμε να δώσουμε απάντηση, στον τομέα της Άμυνας. Βλέπουμε από ποιους αγοράσαμε άχρηστα, αμφιλεγόμενα ή υπερκοστολογημένα οπλικά συστήματα, οπότε θα προκύψει η απάντηση.

lΗ Transparency International ήρθε πρόσφατα να μας φωτίσει περισσότερο. Ρώτησε 2.742 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων ανεπτυγμένων ή αναπτυσσόμενων χωρών να της πουν ποιες χώρες λαδώνουν, καλλιεργούν τη διαφθορά. Ιδού τα αποτελέσματα:

lΚορυφαίες, Ρωσία, Κίνα (του κομμουνισμού, του ιδεαλισμού και της αγνότητας), Ινδία και Μεξικό. Το κουαρτέτο αυτό καταφεύγει όλο και περισσότερο σε δωροδοκίες, προκειμένου να εξασφαλίσει σύμβαση.

lΣτον αντίποδα, Βέλγιο, Καναδάς, Ολλανδία, Ελβετία, Γαλλία, Σιγκαπούρη,

ΗΠΑ.

lΣπάζω το κεφάλι μου να θυμηθώ από πού αγοράσαμε την εποχή της Σημιτοκρατίας τα ZUBR, τα ΤΟR-ΜΙ, τα OSA-AK, τα RM-70, τα CORNET. Όλα χωρίς διαγωνισμό και με

απευθείας ανάθεση…

lΓια τα τελευταία ΒΜΡ-3 εκ Ρωσίας δεν το συζητώ…

lΣημειώνω όμως ότι κάπου δεν μας τα λέει καλά η Τ. Ι. για μια ευρωπαϊκή χώρα, η οποία απ’ όπου πέρασε άφησε άφθονο έλαιο.

lΔεν βλέπω πουθενά την Αγγλία, η οποία παλαιότερα πρωταγωνίστησε σ’ ένα χοντρό λάδωμα, το οποίο θάφτηκε πρόσφατα από τον κ. Μπλερ. Ας το δούμε.

Έλαια και βούτυρα

για Μέση Ανατολή

lΕίχαμε γράψει και παλαιότερα για το μέγα σκάνδαλο της εγγλέζικης ΒΑΕ, που αποκαλύφθηκε ότι λάδωσε χοντρά τους Σαουδάραβες τη δεκαετία του ’80 για να πουλήσει 80 μαχητικά TORNADO.

lΌταν η διαταχθείσα έρευνα από τη Βρετανική Δικαιοσύνη άρχισε να βγάζει «λαβράκια», ο Μπλερ διέταξε το θάψιμο της υπόθεσης για «εθνικούς και πατριωτικούς λόγους».

lΟρθώς ο σπουδαίος άγγλος διανοητής Samuel Johnson είχε διακηρύξει ότι «ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο των απατεώνων».

lΣτην υπόθεση παρενέβησαν άγρια οι Αμερικανοί, γιατί η ΒΑΕ έχει δραστηριότητες στις ΗΠΑ, αλλά, το σπουδαιότερο, φοβήθηκαν ότι στον ανταγωνισμό F-35 / EURO

FIGHTER στη Σαουδική

Αραβία (την Ευρωπαϊκή Κοινοπραξία εκπροσωπεί εκεί η ΒΑΕ) οι Εγγλέζοι, γνωρίζοντας καλά και πρόσωπα και μεθόδους, θα έπαιρναν τη δουλειά.

lΤώρα τα πράγματα καλμάρανε. Οι μεγάλοι τα βρίσκουν. Οι Αμερικανοί

(Justice Dept.) έδωσαν την άδεια στη ΒΑΕ να πουλήσει και το έκανε αμέσως: 24 μεταχειρισμένα TYPHOON και 48 καινούργια. Καλή δουλειά!

lΟι Αμερικανοί, για να τηρήσουν τα προσχήματα, δήλωσαν ότι η έρευνα θα συνεχισθεί. Όπως είχαν υποσχεθεί το 2004 για το σκάνδαλο των TOR-ΜΙ και TPQ-37. Όλοι οι κουκουλωτήδες ακολουθούν την πεπατημένη, που δεν πείθει βέβαια.

lΖήτω η διεθνής διαφάνεια, παγκοσμίως.

lΚαι καλή χρονιά…

Οι πιέσεις

lΦίλος αναγνώστης, fan της στήλης, μελετητής των Ρακίνα, Βολταίρου, Σαρτρ, σχολίασε το σημείωμά μου της 14/12/08 περί πιέσεων και πολλών «πηγαινέλα» γάλλων επισήμων εδώ, για να αγοράσουμε από αυτούς φρεγάτες, ελικόπτερα διάσωσης, τροχοφόρα τεθωρακισμένα, με απευθείας ανάθεση και με τιμές ανεξέλεγκτες, λέγοντας ότι «κάτι πρέπει να πάρει ο Σαρκοζί…».

lΣυμφωνούμε, να μην τον αδικήσουμε, αλλά είναι καιρός να πάψει αυτό το βιολί… Οι Γάλλοι, και όχι μόνο αυτοί, έχουν κακομάθει από τη Σημιτική εποχή, όταν η πτωχή και υπερήφανη Ελλάς θεωρείτο από τους μεγαλοκατασκευαστές οπλικών συστημάτων Μπανανία. Μας φόρτωσαν ό,τι ήθελαν, με το αζημίωτο βέβαια των παραγγελλόντων.


Σχολιάστε εδώ