Ανοιχτό κρατάει το «μέτωπο» κατά των «κουκουλοφόρων» το ΚΚΕ

Ανοιχτό συνεχίζει να κρατάει το ΚΚΕ το μέτωπο κατά των «κουκουλοφόρων» και όσων ονομάζουν όσα γίνονται τελευταία ως «λαϊκή εξέγερση», μέτωπο που άνοιξε η ίδια η Αλέκα Παπαρήγα με τις γνωστές δηλώσεις της ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων» για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους. Στον Περισσό είναι ξεκάθαροι και αναφέρουν ότι τα όσα γίνονται, με τις καταστροφές και τους «κουκουλοφόρους»: «Είναι η γελοιοποίηση και ο εκχυδαϊσμός της λαϊκής εξέγερσης και δεν έχουν καμία σχέση με τη λαϊκή εξέγερση».

Η ίδια η Αλέκα Παπαρήγα, που πήρε την κατάσταση πάνω της, ήταν ξεκάθαρη από το βήμα της Βουλής: «Να πάψουν κάποιοι να μιλάνε για λαϊκή εξέγερση. Ποια λαϊκή εξέγερση; Η πραγματική λαϊκή εξέγερση θα έχει αφετηρία τους εργάτες, τους μισθωτούς, τη νεολαία. Η πραγματική λαϊκή εξέγερση δεν πρόκειται να σπάσει ούτε ένα τζάμι. Η πραγματική λαϊκή εξέγερση θα έχει αιτήματα και στόχους, θα έχει πολιτικό σκοπό και δεν θα είναι απλώς αγανάκτηση».

Τα στελέχη του ΚΚΕ είναι απόλυτα όσον αφορά τις καταστροφές και τα καψίματα καταστημάτων και επιχειρήσεων: «Η πραγματική λαϊκή εξέγερση», τονίζουν, «επειδή ακριβώς θέλει να μετατρέψει σε λαϊκή περιουσία ό,τι έχει δημιουργήσει ο εργαζόμενος λαός σε αυτόν τον τόπο, δεν θέλει να την καταστρέψει. Γιατί να κάψει και να καταστρέψει επιχειρήσεις; Η λαϊκή εξέγερση δεν θα έχει στόχο τις επιχειρήσεις, αλλά την καπιταλιστική ιδιοκτησία πάνω σε αυτές», επισημαίνουν και δεν παύουν να αναφέρουν ότι οι εκτιμήσεις πως τα γεγονότα των τελευταίων ημερών αποτελούν «λαϊκή εξέγερση» είναι «γελοιοποίηση και χυδαία μορφή εμφάνισης». Όσο δε για το επιχείρημα ότι τα φαινόμενα των τελευταίων ημερών έχουν μαζικότητα τονίζουν ότι δεν είναι μόνον ο αριθμός συμμετοχής που ορίζει ένα κίνημα αφού όπως έχει δείξει η ιστορική εμπειρία οι λαοί έχουν γνωρίσει πολύ πιο μαζικά αντιδραστικά κινήματα στα οποία έπαιρναν μέρος οι λαϊκές μάζες, όπως για παράδειγμα ο χιτλερισμός. «Ό,τι είναι μαζικό, δεν σημαίνει ότι είναι και προοδευτικό» είπε η Αλέκα Παπαρήγα, αναφέροντας το παράδειγμα της Βενεζουέλας, όπου οι φοιτητές της χώρας, που είναι γόνοι μεσαίων και ανώτερων στρωμάτων της εκεί αστικής τάξης, πρωτοστατούν στις διαδηλώσεις κατά του Ούγκο Τσάβες, ο οποίος παλεύει για την ικανοποίηση στοιχειωδών αναγκών των εκατομμυρίων φτωχών της χώρας του. Εν κατακλείδι, ξεκαθαρίζουν ότι για το ΚΚΕ «λαϊκή κυβέρνηση και λαϊκή εξουσία θα έχουμε όταν αλλάξει η τάξη που βρίσκεται στην εξουσία» και όχι εάν συνεχιστεί η εναλλαγή των κομμάτων στην κυβέρνηση όπως γίνεται όλα αυτά τα χρόνια.

Με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, στο φόντο των τελευταίων καταστροφών και καταλήψεων σχολών, το ΚΚΕ, ξεκαθαρίζει ότι η Αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά μέσα στα πανεπιστήμια αφού είναι υπόθεση του ίδιου του φοιτητικού κινήματος να υπερασπιστεί το άσυλο και να πάρει θέση στα φαινόμενα των τελευταίων ημερών. Στο σημείο αυτό δεν μασάει για μια ακόμα φορά τα λόγια του. Ο ίδιος ο γραμματέας της ΚΝΕ, Γ. Πρωτούλης, ύστερα από συνάντηση που είχε μαζί με την Αλέκα Παπαρήγα με τις πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου ζήτησε από το φοιτητικό κίνημα να πάρει θέση απέναντι στα φαινόμενα των ημερών «όπου διάφορες ομάδες χωρίς καμιά νομιμοποίηση από τους φοιτητικούς συλλόγους, από τις γενικές συνελεύσεις, από συλλογικές διεργασίες -επιτροπές αγώνα- καταλαμβάνουν τα ιδρύματα και τα κάνουν κέντρα για μολότοφ και καταστροφές στα κέντρα των πόλεων».

Το φοιτητικό κίνημα, ξεκαθαρίζει η ΚΝΕ, έχει δικαίωμα να επιλέγει στον αγώνα του όλες τις μορφές πάλης και να τον περιφρουρεί, αλλά «κανένας δεν έχει δικαίωμα να δρα με τέτοιο προβοκατόρικο τρόπο στο όνομα των φοιτητών και των φοιτητριών». Όπως είπε ο Γ. Πρωτούλης αυτά που γίνονται στην κατάληψη του Πολυτεχνείου δεν έχουν καμιά σχέση με το φοιτητικό κίνημα αφού δεν υπάρχει ούτε μια γενική συνέλευση ούτε μια συλλογική διαδικασία που να έχει δώσει το δικαίωμα εδώ και δύο εβδομάδες να έχει (μετατραπεί) το Πολυτεχνείο σε τέτοιο κέντρο».


Σχολιάστε εδώ