Ανασχηματισμός πολιτικής χρειάζεται…

Αυτό που προέχει αυτήν τη στιγμή, με τη χώρα να βρίσκεται σε δραματική θέση, είναι ανασχηματισμός στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Στις επιλογές και τις προτεραιότητες. Αν δεν υπάρξει στροφή σε μια πολιτική με κοινωνική ευαισθησία και ανθρωπιά, καλύτερα να μην κάνει ο Καραμανλής ανασχηματισμό. Όποια πρόσωπα και να βάλει θα είναι άνευ σημασίας.

Τον ανασχηματισμό πρέπει να τον ξεκινήσει από τον ίδιο τον εαυτό του. Πρέπει να ανασχηματίσει τη μέχρι τώρα στάση του. Δεν μπορεί να τολμά και να είναι αποφασιστικός στα εξωτερικά θέματα και μέσα να δείχνει αναβλητικότητα, να διστάζει, να τρέχει αφού έχει φύγει το τρένο…

Και βέβαια πρέπει να δείξει ότι ο ανασχηματισμός, η νέα κυβέρνηση δεν θα είναι προϊόν συμβιβασμών, ισορροπιών και των βέτο από τους «βαρόνους» του κόμματος.

Στο χέρι του Καραμανλή, στις κρίσιμες εξετάσεις που δίνει, να αποδείξει ότι και θέλει και μπορεί και δεν θα γελάει ο κόσμος με τον ανασχηματισμό που θα κάνει και στον οποίο πρέπει να περιλάβει και το επιτελείο του και τους καίριους δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις.


Σχολιάστε εδώ