άλλες τυπολογίες

~ Σε τι ύψος ανέρχεται η αποζημίωση του προέδρου της ΕΡΤ σε περίπτωση αποχώρησης πριν από τη λήξη της θητείας του; Σχετική ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός, ύστερα από δημοσιεύματα του Τύπου που υποστήριζαν πως «ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ κ. Χρήστος Παναγόπουλος, ενώ ήταν πρόεδρος, υπέγραψε σύμβαση σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση αποχώρησής του πριν από τη λήξη της θητείας του δικαιούται αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ».

~ Στον συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη είναι αφιερωμένο το Μονόγραμμα αυτής της Κυριακής (ΕΤ1, 20.30). Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στον τόπο της γέννησης και τους τόπους της καταγωγής του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος μιλάει στο αφιέρωμα. Προλογίζει ο Γιώργος Σγουράκης.

~ Tο ΕΣΡ καλεί σε απολογία το Σκάι για την τηλεοπτική Ελληνοφρένεια με την κατηγορία της «ενδεχόµενη παράβαση των διατάξεων που αφορούν στο άρθρο: 2 παρ. 3 του Κ. 2/1991 του Ε.Σ.Ρ. – περί σεβασµού εννόµου τάξεως της χώρας»! Ποιο είναι το ζήτημα του οργάνου; Το γεγονός πως στη συγκεκριμένη σατιρική εκπομπή η σημαία κυματίζει ανάποδα Το πλέον ενδιαφέρον είναι πως ήδη το ΕΣΡ έχει ασχοληθεί μια φορά με το συγκεκριμένο ζήτημα και ύστερα από καταγγελία επιστρέφει…

~ RΜε 125,7 εκατ. ευρώ στην τσέπη βρίσκεται από τις 16 Δεκεμβρίου ο Δημήτρης Κοντομηνάς, λαμβάνοντας τη θετική απάντηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη μεταβίβαση του 66,66% του ραδιοτηλεοπτικού Ομίλου Alpha. Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται και η επίσημη πώληση του Channel Nine στον γερμανικό όμιλο. Επίσημη τοποθέτηση για το δημοσίευμα της «Αξίας» πως χαλάει η συμφωνία Alpha – RTL δεν υπήρξε, επιτείνοντας την ανασφάλεια εντός του καναλιού.

~ Κέρδη προ φόρων ύψους 421.708 ευρώ για την Ελληνική Θεαμάτων των Κ. Γιαννίκου και Α. Παπαπαναγιώτου την περίοδο 2007-08 έναντι 902.700 ευρώ το διάστημα 2006-07. Οι συνολικές ζημίες της εταιρείας μειώνονται σε 483.526 ευρώ από 792.570 ευρώ. Ο τζίρος ανήλθε σε 12.438.442 ευρώ το 2007-08 από 14.279.252 ευρώ το 2006-07.

~ Το ποσό των 7 εκατ. ευρώ φαίνεται να ζητάει από το Mega ο Σ. Κόκκαλης για τον Flash. Οι μέτοχοι δεν έχουν συμφωνήσει ακόμη για την αγορά του σταθμού, παρά τη θερμή υποστήριξη του ενός σ’ αυτήν την πρόταση. Παράλληλα υπάρχει και η πρόταση για την εξαγορά του Shock FM, για τον οποίο έδειξε ενδιαφέρον και η Γιάννα Αγγελοπούλου. Ποια θα είναι η απάντηση των μετόχων του καναλιού θα φανεί τον Ιανουάριο.

~ Μετά δύο χρόνια στον «Ελεύθερο Τύπο» επανήλθαν οι δωροεπιταγές για τους εργαζόμενους. Το ξαφνικό νέο προκάλεσε έκπληξη αλλά και χαρά στους εργαζόμενους στο blue land στο Μαρούσι.

~ Διακόπηκε η συνεργασία του Φίλιππου Συρίγου με τη «SportDay». Ο δημοσιογράφος συζητάει πλέον με άλλες αθλητικές εφημερίδες, όπως η «Εξέδρα», για να συνεχίσει την αρθρογραφία του.

~ Αποχωρούν από τη ραδιοφωνική αγορά της Ιταλίας οι Αττικές Εκδόσεις. Η θυγατρική εταιρεία του ομίλου, Internataion Radio Networks Holding, αντί ποσού 322.000 ευρώ μεταβίβασε το σύνολο των μετοχών της Rock FM Srl στη Μοnradio Sr.1 η οποία εδρεύει στο Μιλάνο.

~ Σε ισχύ από τις 13 Οκτωβρίου 2008 και η συλλογική σύμβαση εργασίας των δημοσιογράφων-συντακτών ημερησίων εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, πλην Θεσσαλονίκης. Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

~ Η Global Finance («Χρυσή Ευκαιρία» 75%) είναι εδώ. Αν υπάρξει απόφαση για είσοδο στρατηγικού επενδυτή θα ήθελε να αποκτήσει το 20% της Χ. Κ. Τεγόπουλος, για την οποία ενδιαφέρον δείχνουν και εκδότες. Αλλά το μήνυμα της Μάνιας Τεγοπούλου είναι ξεκάθαρο. Δεν πουλάω. Παρεμπιπτόντως, πριν από την κρίση της περασμένης βδομάδας μήπως είχαν επισκεφθεί την εκδότρια δύο στελέχη του φύλλου;

~ Στις εκδόσεις και η Ειρήνη Νικολοπούλου. Το περιοδικό της ονομάζεται «Top Woman» και κυκλοφορεί στα περίπτερα από την περασμένη βδομάδα.

~ Ο Ιανουάριος των ξένων σειρών θα μπορούσε να είναι o τίτλος της τηλεοπτικής αντεπίθεσης αμέσως μετά τις γιορτές. Στη Nova αρχίζει ο 4ος κύκλος του «Prison Break», σειρά που έχει στα συρτάρια του και ο ΑΝΤ1. Το κανάλι έχει τον 3ο κύκλο, αλλά τον κρατάει για τον Μάρτιο. Στο Alter αρχίζει ήδη από τις 7 Ιανουαρίου η σειρά «Mad Men» που έκανε πέρυσι τη μεγάλη έκπληξη στα βραβεία ΕΜΜΥ, κερδίζοντας δύο χρυσές σφαίρες και έξι βραβεία ΕΜΜΥ. Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι ότι το ελληνικό κοινό θα τη γνωρίσει την Τετάρτη 7 του μήνα και στις 11 Ιανουαρίου γίνεται η τελετή απονομής των βραβείων όπου η αμερικάνικη σειρά είναι και πάλι υποψήφια για 3 χρυσές σφαίρες.

~ Στοιχεία από τους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς όλης της χώρας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους ζητάει το ΕΣΡ με ανακοίνωσή του. Τα στοιχεία πρέπει να κατατεθούν έως τις 31 Ιανουαρίου στο τμήμα Διαφάνειας του ΕΣΡ, προκειμένου να ενημερωθεί η λίστα των ιδιοκτητών των ΜΜΕ για όλους τους νομίμους λειτουργούντες, ενώ η έκθεση του ΕΣΡ θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή έως τις 31 Μαρτίου 2009.

~ Σε λύση και εκκαθάριση οδηγήθηκε η ADD Productions. Πρόκειται για την εταιρεία στην οποία διατέλεσε ιδρυτικό στέλεχος και διευθύνων σύμβουλος ο Γιώργος Χουλιάρας, πριν λάβει το 2002, επί εποχής του Ά. Στάγκου στην ΕΡΤ, τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη στις 30 Ιουνίου και καταχωρήθηκε στη νομαρχία στις 3 Νοεμβρίου, αποφασίστηκε η λύση και η εκκαθάριση της εταιρείας με εκκαθαριστές τη Φανή Μυλωνά και τη Δήμητρα Πενθερουδάκη. Ο τελευταίος διαθέσιμος ισολογισμός της εταιρείας δείχνει ζημίες χρήσης 133.310 ευρώ για το 2007, έναντι 149.864 ευρώ το 2006, και συνολικές ζημίες 730.227 ευρώ. Ο τζίρος της εταιρείας το 2007 ανήλθε σε 79.980 ευρώ, ενώ ήταν μηδενικός το 2006. «Αδελφάκι» της ADD Production είναι η Cut Production.


Σχολιάστε εδώ