Όλοι ξεχνούν την… ταμπακιέρα!

«Κύριε Διευθυντά
Με έκπληξη διαβάσαμε στο τελευταίο τεύχος (14 Δεκεμβρίου 2008) της εφημερίδας σας το ρεπορτάζ με τίτλο ”Συνδικαλιστές μπλοκάρουν την αναδιοργάνωση της Αστυνομίας!”

Λυπούμαστε που θα το πούμε, αλλά αν ο συντάκτης σας είχε επικοινωνήσει με την Ομοσπονδία μας, θα γνώριζε ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα έχει διατυπώσει ρηξικέλευθες προτάσεις ακριβώς για την ορθολογική αξιοποίηση του αστυνομικού προσωπικού και την αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών, ώστε πράγματι η παρωχημένη ισχύουσα δομή να ευθυγραμμιστεί με τις σημερινές απαιτήσεις.

Μάλιστα, πριν από ένα χρόνο ακριβώς, στο συνέδριό μας, είχαμε ξαναθέσει και το μείζον ζήτημα της ανατροπής παρωχημένων αντιλήψεων και νοοτροπιών, ώστε ο έλληνας αστυνομικός να καταστεί σκεπτόμενος επαγγελματίας και να αποβάλει τα χαρακτηριστικά του άβουλου υπηρεσιακού ”οργάνου”.

Ζητήσαμε αναβάθμιση της εκπαίδευσης, αυστηρές διαδικασίες εσωτερικής αξιολόγησης των υπηρεσιών και των συναδέλφων για να πατάξουμε τα φαινόμενα διαφθοράς και ελάσσονος προσπάθειας και χαιρετίσαμε την απόφαση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να καταργήσει το ξεκομμένο από την ελληνική πραγματικότητα υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Δυστυχώς, παρά τις υψηλές προσδοκίες που καλλιέργησε η ίδια η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών σε όλους μας, στη συνέχεια είδαμε ότι η υπηρεσιακή ηγεσία δρομολογούσε μέτρα προς την αντίθετη κατεύθυνση και μάλιστα χωρίς διάλογο με την Ομοσπονδία μας.

Επιχειρήθηκε να καταργηθεί ο Κώδικας Μεταθέσεων, ενώ προωθήθηκαν διατάξεις που απαγορεύουν στην ουσία στους συνδικαλιστές να εκφράζουν άποψη και κριτική για τα κακώς κείμενα. Την ίδια ώρα αποφάσισαν τη μετονομασία των ειδικών φρουρών και των συνοριακών φυλάκων (με τη γνωστή τετράμηνη εκπαίδευση) σε αστυφύλακες, ανατρέποντας συγχρόνως και το ισχύον εκπαιδευτικό σύστημα των δοκίμων αστυφυλάκων, οι οποίοι στο εξής, αντί της υπερδιετούς θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, θα βγουν μετά από έξι μήνες στον δρόμο για αστυνόμευση. Σε κάθε περίπτωση, κύριε Διευθυντά, στην 20χρονη διαδρομή της Ομοσπονδίας, έχουμε να παρουσιάσουμε πάρα πολλές θετικές προτάσεις και

ιδέες, για το καλό όλων μας. Είμαστε, βεβαίως, ανοικτοί στην κριτική των ΜΜΕ και κάθε συμπολίτη μας, που έχει ενδεχομένως αντίθετη με εμάς άποψη, θα παρακαλούσαμε, όμως, για το καλό της ενημέρωσης, να είστε πιο συγκεκριμένοι, όταν αναφέρεστε στους συνδικαλιστές. Με την πεποίθηση ότι κατανοείτε τους λόγους που επικοινωνούμε μαζί σας, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

Με εκτίμηση
Για την Εκτελεστική
Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Ο Πρόεδρος
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος

Ο Γενικός Γραμματέας
ΒΛΑΧΟΣ Γεώργιος»


Σημ. «Π»: Κατ’ αρχάς επιβεβαιώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ότι πράγματι είχε ετοιμαστεί Προεδρικό Διάταγμα για την αναδιοργάνωση της σημερινής δομής της Αστυνομίας. Πέρα όμως από τις θέσεις που διατυπώνουν μας κάνει εντύπωση ότι δεν λένε λέξη για το καυτό θέμα των περιορισμών που έθετε το Π.Δ. σχετικά με την εντοπιότητα. Συμφωνούν ή όχι; Κάνει σωστά τη δουλειά του, χωρίς τοπικούς επηρεασμούς, ο αστυνομικός που υπηρετεί στον τόπο καταγωγής του, εκεί όπου μεγάλωσε και ζούσε; Αληθεύει ή όχι ότι οι περιορισμοί αποφασίστηκαν μετά τα τραγικά γεγονότα των Ζωνιανών, όπου ντόπιοι αστυνομικοί έκαναν τα στραβά μάτια και άφησαν να δημιουργηθεί το «κράτος των Ζωνιανών»; Μπλοκαρίστηκαν ή όχι από σας, φίλοι συνδικαλιστές; Αν όχι, ξεκαθαρίστε το. Όλα τ’ άλλα, σεβαστά μεν, αλλά θυμίζουν το γνωστό «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»…


Σχολιάστε εδώ