Όλα τα είχαν, οι αλληλοκατηγορίες τούς έλειπαν!

Αντί να αντιμετωπιστεί επί της ουσίας το πρόβλημα που έχει προκύψει στο Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ) με τη συνεχή υποβάθμισή του από την ηγεσία της ΓΣΕΕ (ο γενικός γραμματέας Κ. Πουπάκης διαχώρισε τη θέση του από ενέργειες που πλήττουν το κύρος του θεσμού), κάποιοι επιχειρούν να στρέψουν εργαζόμενους εναντίον εργαζομένων.

Με αφορμή το έγγραφο που απηύθυνε προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο (και το οποίο δημοσίευσε το «ΠΑΡΟΝ»), ο διευθύνων σύμβουλος του ΙΝΕ Φρ. Φατούρος κάλεσε σε συνάντηση το προσωπικό του Ινστιτούτου που εργάζεται στην Εμμ. Μπενάκη και έχει ως αντικείμενο την επαγγελματική κατάρτιση. Η συνάντηση δεν έγινε για να δοθούν εξηγήσεις για το ότι θίγονται με τον πιο απαξιωτικό τρόπο οι επιστήμονες του ΙΝΕ, αλλά για να καταγγελθεί η διαρροή και να κατηγορηθεί το προσωπικό του Ινστιτούτου που εργάζεται στα γραφεία της Ιουλιανού!

Ήδη έχει δημιουργηθεί κλίμα αδιεξόδου και κάποιοι επιστήμονες του ΙΝΕ προσανατολίζονται να ενημερώσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς εκτιμούν πως η ΠΑΣΚΕ για λόγους που αξιολογούνται αυτήν τη στιγμή επιχειρεί την απαξίωση και την απομόνωση του Ινστιτούτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κατάσταση που επικρατεί στο ΙΝΕ/ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ επρόκειτο να συζητηθεί την Τρίτη μεταξύ του προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου και του γενικού γραμματέα Κ. Πουπάκη. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως δεν είχε προσκληθεί να συμμετάσχει σε αυτήν ο αναπληρωτής πρόεδρος Αλ. Καλύβης, ο οποίος μαζί με τον αντιπρόεδρο του ΙΝΕ Δημ. Στρατούλη είχε αποστείλει προς το προεδρείο της ΓΣΕΕ και του ΙΝΕ επιστολή με την οποία ζητούσε τη διεξαγωγή οργανωμένης συζήτησης για την αναβάθμιση του Ινστιτούτου και κατηγορούσε ευθέως την ΠΑΣΚΕ για επιχείρηση υποβάθμισης και περιθωριοποίησης του ΙΝΕ.


Σχολιάστε εδώ