Υπέρ του ΝΑΤΟϊκού επιτελείου στη Θεσσαλονίκη ο Μάξιμος

Την κύρωση από τη χώρα μας του μνημονίου για τη δημιουργία του ΝΑΤΟϊκού επιτελείου στη Θεσσαλονίκη, εισηγήθηκε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ τους δίνει, αναμφίβολα τη δυνατότητα να προασπίσει τα συμφέροντά της πολύ καλύτερα απ’ ό,τι αν ήταν εκτός Συμμαχίας με την Τουρκία μόνη να αλωνίζει».

«Το πρόσφατο βέτο του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στο Βουκουρέστι στο αίτημα των Σκοπίων να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ χωρίς προηγουμένως να έχουν έρθει σε συμβιβασμό με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας τους, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές», πρόσθεσε ο κ. Χαρακόπουλος χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και στις πολλές συστάσεις της ελληνικής κοινής γνώμης σχετικά με διάφορες επιλογές του ΝΑΤΟ, όπως η επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, ο πόλεμος στο Ιράκ, καθώς και η στάση του σε σχέση με τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Θα ανέμενε κανείς, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι οι σχέσεις μεταξύ συμμάχων – μελών του ΝΑΤΟ θα είναι ανέφελες, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση Ελλάδας και Τουρκίας, η οποία κατά καιρούς έχει δημιουργήσει θερμά επεισόδια στο Αιγαίο με κορυφαίο τα Ύμια. Επεισόδια, συνέχισε, που προκαλούν εκτός των άλλων και αισθήματα πικρίας για τη στάση της Συμμαχίας.

Το σημερινό διεθνές πολιτικό σύστημα απαιτεί πολιτική συμμαχιών, κατέληξε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και σ’ αυτήν τη λογική η νομοθετική κύρωση του μνημονίου προσφέρει στη χώρα μας σημαντικά πολιτικά οφέλη, που θα της επιτρέψουν να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί ως παράγοντας ανάπτυξης και σταθερότητας στην ευάλωτη, σε κρίσεις, ευρύτερη βαλκανική περιοχή.


Σχολιάστε εδώ