τυποΘεσσαλονίκη

~ Η κυκλοφορία του «Αγγελιοφόρου» την προηγούμενη βδομάδα ήταν: Δευτέρα 8/12 5.710, Τρίτη 9/12 6.050, Τετάρτη 10/12 6.160, Πέμπτη 11/12 6.320, Παρασκευή 12/12 5.160, Σάββατο 13/12 5.450 και Κυριακή 14/12 19.380. Η «Μακεδονία» κρατάει μυστικές τις κυκλοφορίες της! Τι άραγε θέλει να κρύψει;

~ Θεσσαλονίκη μυρίζει το νέο μπλογκ www.newsblog.gr που ανακάλυψα τελείως τυχαία και το οποίο μου έκανε πολύ καλή εντύπωση τόσο για την ειδησεογραφία όσο και για τα σχόλιά του, τα οποία και νηφάλια είναι και εμπεριστατωμένα. Καλή διαδρομή στον… κυβερνοχώρο.

~ Πιο τσαπατσούλικη δουλειά δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Αναφέρομαι στην καμπάνια που αποφάσισε να κάνει η ΕΤ3 για να τιμήσει τα 20 χρόνια από την πρώτη της εκπομπή τον Δεκέμβριο του 1988. Δεν γνωρίζω ποιοι ανέλαβαν να ετοιμάσουν τα αφιερώματα, αλλά τόση προχειρότητα, τόσο υποκειμενική επιλογή των προσκεκλημένων να μιλήσουν (από αυτούς που συνέβαλαν στη δημιουργία και στην 20χρονη πορεία της ΕΤ3), δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς από ένα… μεγάλο και σοβαρό κανάλι.

~ Οι διαμαρτυρίες έφτασαν ακόμη και στη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής της ΤΡΙΑ, που αποφάσισε να κάνει κάτι για να σώσει τα προσχήματα. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η διοργάνωση μεγάλης επίσημης εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής τον Ιανουάριο. Για να δούμε.

~ Α ρε Γιώργο. Στον -συνταξιούχο σήμερα- πρώην διευθυντή ειδήσεων και ακολούθως διευθυντή ραδιοφωνίας της ΕΡΤ3 Γιώργο Βιβιλάκη αναφέρομαι, που τον άκουσα να μιλά στον 102 FM για τα 20χρονα της ΕΤ3 και εντυπωσιάστηκα από την ευστοχία αυτών που είπε. Να ‘σαι καλά, Γιώργο…

~ Ενοχλήθηκε η Βίκυ Σουλοπούλου για το tip της στήλης ότι συνέστησε πιο καθαρό κεντροδεξιό στίγμα στην εφημερίδα. «Δεν παρεμβαίνω στο έργο των δημοσιογράφων», είπε, διευκρινίζοντας πως στη μακρά σύσκεψη που είχε με την πεντάδα των διευθυντικών στελεχών της «Μακεδονίας» (Γουσίδης, Παπαδημούλης, Χαρίση, Χαλεπλίδου, Πλήκα) αναφέρθηκε μόνον σε οικονομικά και διοικητικά θέματα.

~ Δεν ξέρω αν η ενόχλησή της για το tip ήταν αυτή που την οδήγησε στο να συγκαλέσει νέα σύσκεψη της πεντάδας το βράδυ της Κυριακής, για να τους… μαλώσει γι’ αυτά που διοχετεύονται στους… διαδρόμους, αλλά οι συνομιλητές της βγήκαν συνοφρυωμένοι -και αμίλητοι- από τη νέα σύσκεψη.

~ Μόνο καλά λόγια ακούω για τον μεταγραφόμενο από «Τα ΝΕΑ» στη «Μακεδονία» Κώστα Καντούρη. Δουλεύει σκληρά και αποδοτικά και δεν το «παίζει» κολλητός του διευθυντή.

~ Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει πολύ καλά φέτος, και αυτό αποτελεί τη χρυσή ευκαιρία για τα ασπρόμαυρα «Σπορ του Βορρά» να αυξήσουν την κυκλοφορία τους και να φέρουν έσοδα στο ταμείο του συγκροτήματος. Ο νέος διευθυντής Κώστας Βασιλόπουλος έχει συγκροτήσει τη «διευθυντική ομάδα» και πλέον συμπληρώνει τις «τρύπες» (τα κενά σε συντάκτες) προκειμένου να επιχειρήσει τη μεγάλη αντεπίθεση. Ήδη, στο δυναμικό της εφημερίδας προστέθηκαν οι Σουντουλίδης (παράλληλα με τον «Ελεύθερο Τύπο»), Πετρίδης (από την Ω Tηλεόραση) και Μωυσιάδης, ενώ κάτι παίζει με τους Τσελεπίδη και Δούκα (είχαν απολυθεί από το «Μέτροσπορ» και βρήκαν στέγη στο αθλητικό ραδιόφωνο του συγκροτήματος, τον Extra Sport).

~ Παράλληλα, ο Βασιλόπουλος ζήτησε να μεταφερθούν στα «Σπορ» κάποιοι από τους αθλητικογράφους της «Μακεδονίας». Οι προτάσεις προς το παρόν δεν βρίσκουν την αποδοχή των συναδέρφων της «Μ», καθώς αυτοί προτιμούν τη σιγουριά της ιστορικής εφημερίδας. Μου λένε ότι αν δεν βρεθούν οι «πρόθυμοι» που θα μεταγραφούν οικειοθελώς, θα «αλλάξει το τροπάρι» και θα ασκηθούν πιέσεις.

~ Προσωρινή κατάληψη έκαναν στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού Star FM στη Θεσσαλονίκη οι διαδηλωτές φοιτητές ενώ η πορεία τους βρισκόταν σε εξέλιξη. Από τους ίδιους διαβάστηκε «στον αέρα» μήνυμα με τις θέσεις τους και στη συνέχεια αποχώρησαν ειρηνικά.

~ Δικαιώθηκαν από το ποινικό δικαστήριο οι συνάδερφοι του γραφείου Θεσσαλονίκης του «Sportime», που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κατά του εκδότη τους, πετυχαίνοντας την επιβολή ποινής φυλάκισης. Και έπεται συνέχεια, καθώς τώρα θα αρχίσουν να εκδικάζονται οι σημαντικότερες υποθέσεις που έχουν φτάσει τόσο στα ποινικά όσο και στα αστικά δικαστήρια.

~ Ήρθε ο Ρήγας, έφερε ρευστό και πληρώνονται (Νοέμβριο και δώρο Χριστουγέννων) οι εργαζόμενοι της «Μακεδονίας». Ο Δεκέμβριος;

~ Τρελάθηκε γνωστός δημοσιογράφος της ΕΤ3 για την απροειδοποίητη καθυστέρηση (για μισή ώρα) της ώρας έναρξης της εκπομπής του και ζήτησε εξηγήσεις από τον διευθυντή του. Αντί για εξηγήσεις, ο αλαζών διευθυντής το ‘παιξε εξουσία, απαιτώντας από τον δημοσιογράφο να βγει από το γραφείο του. Κάπου εκεί «τα πήρε στο κρανίο» ο άλλος και τα υπόλοιπα υπάγονται στον νόμο περί προσβολής των ηθών.


Σχολιάστε εδώ